ROPÖRTAJ

Rüştü Reçber: Düğümü derbi çözer...

Rüştü Reçber, siyah beyazlı takımın son 6 haftada kaybettiği puan kayıplarıyla ilgili çarpıcı tespitlerde bulundu.

Rüştü Reçber: Düğümü derbi çözer...
Beşiktaş'ın kalesini 2007-2012 yılları arasında koruyan eski milli futbolcu Rüştü Reçber, siyah beyazlı takımın son 6 haftada kaybettiği puan kayıplarıyla ilgili çarpıcı tespitlerde bulundu. 
 
Sonuca etki edebilecek oyuncuların formsuzluğu

Radyospor'da Özgür Sancar'ın canlı yayın konuğu olan Reçber, "Liverpool maçından sonra Beşiktaş, bütün zor maçları, derbileri kazanabilir diye düşündüm. Ama böyle olmadı; aksine puan kayıpları başladı. Bazı Beşiktaşlı futbolcular, özellikle sonuca etki edebilecek nitelikteki oyuncuların formsuzluğu, Beşiktaş'ın son altı haftadaki 10 puanlık kaybına neden oldu" dedi.  
 

Demba Ba saha içerisinde etkisiz. Rakip takımlarda bir sürü lider sayabiliriz, Beşiktaş'ta sayamıyorum

Beşiktaş'ın ihtiyacının lider oyuncu olduğunu dile getiren Rüştü Reçber, "Beşiktaş takımı kolej takımı hüviyetinde; ama zorluk derecesi yüksek maçlarda ya da şampiyonluğa oynarken, son haftalara yaklaşırken temel eksiklik ortaya çıkıyor. Beşiktaş'ın saha içi lideri yok. Galatasaray ve Fenerbahçe'de size liderleri hemen söyleyebilirim. Ama Beşiktaş'ta oyunun gidişatına göre, arkadaşları ile iletişime geçip, oyunu nasıl yönlendirebilecekleri belirleyen bir tane lider olarak söyleyebileceğim isim aklıma gelmiyor. En önemli isimlerden Sosa; ama bir var bir yok. Demba Ba çok deneyimli bir isim; ama son 10-11 haftalık performansı çok düşük. Gol atsa bile saha içindeki etkinliği çok zayıf. Gökhan Töre yardım alamadığı zaman çok etkili olmuyor. Seneye lider özelliğinde birkaç futbolcunun Beşiktaş'a alınması gerekir. Bence çok iyi bir kadroya sahipler. Birkaç iyi takviye ile seneye daha güçlü olur Beşiktaş ve üç dört seneye damga vurabilirler" ifadelerini kullandı.

Derbi düğümü çözer

Rüştü Reçber, Galatasaray – Beşiktaş derbisine kadar şampiyonluk yarışında kopmaların olmayacağını; ancak derbide şampiyonluğun netleşebileceğini söyledi. 

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER