DİĞER HABERLER

Ruslar İzmir'e böyle gidecek

İzmir'de düzenlenecek Futsal Dünya Kupası elemeleri için Türkiye'ye gelecek Rus Milli Takımı, kendi güvenliklerini de yanlarında getirme kararı aldı.

Ruslar İzmir'e böyle gidecek

Futsal Dünya Kupası elemelerinde Türkiye ile aynı grupta yer alan Rusya, İzmir'deki turnuva için kararını verdi.

10-13 Aralık tarihlerinde Halkapınar Spor Salonu'nda yapılacak maçlar için Rusya Futsal Federasyonu UEFA'ya başvurmuş ve UEFA da Türk tarafıyla temas kurduktan sonra Rus tarafına bildirimde bulunmuştu. Türkiye'den güvenlik konusunda teminat alındığı ve İzmir'e gitmelerinde bir engel olmadığı bildirilmişti.

KENDİ GÜVENLİK EKİPLERİNİ GETİRECEKLER

Rusya Futsal Federasyonu dün konuyla ilgili bir toplantı gerçekleştirdi ve ardındanTürkiye'deki organizasyona gitme kararı alındığı açıklandı. Ancak Ruslar Türk tarafının verdiği söylenen garantilere karşın, kendi güvenliklerini kendileri sağlamaya da karar verdiler. Toplantıda, İzmir'e gidecek kafileye Rusya'dan güvenlik ekiplerinin eşlik etmesi yönünde görüş birliğine varıldı. 

Galatasaray'a özel belgesel!

Federasyon Başkanı Emil Aliyev yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"TÜRK TARAFI BİLGİLENDİRİLECEK"

"Milli takımın Türkiye'ye gitmesine karar verildi. Federasyon bu seyahat kapsamında ek güvenlik tedbirleri alacak. Hem takım hem de yöneticilerin güvenliğini sağlamak üzere güvenlik şirketi elemanları kafileye eşlik edecek. Ek güvenlik tedbirleriyle ilgili bir mektup Türk makamlarına gönderilecek"

"UEFA SÖZ VERDİ"

"Bu bağlamda UEFA da güvenlik tedbirlerinin artırılması için söz verdi. Bu sözler dökümanlarda mevcuttur. Türk tarafıyla da görüştüler ve onlar da Rus takımının oradaki güvenliği için teminatları verdiler. 8 Aralık tarihinde gideceğiz"

"GEZİNTİ VE DOLAŞMA YOK"

"Gruptaki dört takım da aynı otelde kalacak. Kaldığımız otel ya da en azından bulunduğumuz kat güvenli olup olmayacağı konusunda sorular var. Bizim güvenlik ekibimiz orada odalarımızın güvenliğini de gözetecek. Alınabilecek en ileri önlemler alınıyor. Gereksiz gezintiler ve dolaşmalar olmayacak. İdman, maç ve otel şeklinde orada geçirdiğimiz zamanı bu temel şeylerle geçireceğiz"

"HER ŞEY KONTROL ALTINDA OLACAK"

Futsal takımının İzmir'e gelmesi kararını onaylayan isim olan Rusya Spor Bakanı Vitaly Mutko'nun da konuyla ilgili güvence verdiği, oyuncuların ve ailelerinin kaygılarının normal olmakla birlikte, her şeyin kontrol altında olacağını söylediği aktarıldı.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER