DÜNYADAN FUTBOL

Roma'dan İnter'e ağır darbe

Serie A'da haftanın maçında Roma, lider Inter'i De Rossi ve Toni'nin attığı gollerle geçerek kritik bir üç puan kazandı.

Roma'dan İnter'e ağır darbe

Serie A'da haftanın maçı Roma ile lider Inter arasındaydı. rakibini 2-1 mağlup eden Roma, aradaki puan farkını 1'e indirdi ve şampiyonluk için tekrar umutlandı.

Inter ajantajını yitirdi. Roma'nın gollmerini De Rossi ve Toni atarken, konuk ekibin tek sayısı Milito'dan geldi. Bu sonuçla Inter, 63 puanda kalırken. Roma, puanını 62'ye çıkardı.

Roma golü buldu
İki takım da maça etkili başladı. 17. dakikada De Rossi, Julio Cesar'ın hatasını iyi değerlendirdi ve Roma'yı öne geçirdi: 1-0. 19. dakikada Sneijder'in kullandığı serbest vuruşta top az farkla auta gitti. 29'da Vucinic, müsait pozisyonda topu üstten auta gönderdi ve Roma adına önemli bir fırsat kaçtı. 42. dakikada Inter'in kazandığı kornerin ardından ceza sahasına gönderilen topu kafayla tamamlayan Samuel, bu net fırsattan yararlanamadı. İlk yarının son anlarında Casetti'nin Sneijder'e yaptığı hareketin ardından Inter'li oyuncular penaltı bekledi. Ancak hakem oyunu devam ettirdi ve bir süre sonra ilk yarıyı bitiren düdüğü çaldı.

Milito kaçtı, Toni yakaladı
İkinci yarı, Inter'in ataklarıyla başladı. 52. dakikada Sneijder'in şutunda Roma kalecisi Kulio Sergio çok güzel bir kurtarış yaptı. 60'ta Luca Toni'nin kafa vuruşunda top yan ağlarda kaldı. 66. dakikada Sneijder'in sağdan yaptığı ortayı sol ayağıyla tamamlayan Diego Milito, skora dengeyi getiren isim oldu: 1-1. Bu golden altı dakika sonra Taddei'nin kötü giden şutunu kontrol eden Luca Toni, penaltı noktası üzerinden yaptığı vuruşla Roma'yı tekrar öne geçirdi: 2-1. 90+5'te Diego Milito'nun vuruşunda top üstten auta gitti. Maçta başka gol olmayınca üç puan Roma'nın oldu.

Bu sonuçla Roma, 62 puana yükselirken; Inter, 63 puanda kaldı ve şampiyonluk yolunda büyük darbe aldı.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER