SÜPER LİG

Robert Prosinecki istifa etti

Kayserispor'daki görevinden ayrılan Teknik Direktör Prosinecki'nin istifasının perde arkasında neler var? İşte ayrıntılar..

Robert Prosinecki istifa etti
Kayserispor'un Beşiktaş'a mağlup oldu maçın ardından sarı-kırmızılı takımın teknik direktörü Robert Prosinecki görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Hırvat teknik adam istifa kararını "İçeride Süleyman Bey ile yaptığımız toplantı neticesinde daha fazla devam etmeme kararı aldım. İstifamı veriyorum. Şu ana kadar bana gösterilen ilgiden dolayı teşekkür ediyorum. Çok memnun şekilde ayrılacağımı belirtmek isterim. Teknik ekibimle ve sportif direktör Süleyman Bey ile görüştük. Burada bi başarısızlık var ve sorumluluğu üzerine alması gereken kişi benim. Yeni gelecek teknik direktör arkadaşımız daha moralli olacaktır. Şu dakikadan itibaren Kayserispor'un antrenörü değilim" sözleriyle duyurdu.

Kararının değişmeyeceğini belirten Prosinecki, "Bir seneyi aşkın zamandır buradayım. Birbirimizi çok iyi anlıyoruz. Ne zaman ne istediğimizin farkındayız. Bu benim kararım. Ortada bir başarısızlık ve 7 maçtır galip gelemeyen Kayserispor var. Taşın altına elini sokması gereken benim. Kararım kesindir. Hayat devam edecek. Kayserispor'a bundan sonra başarılar dileyeceğim" diye konuştu.

Basın toplantısında geçen seneki başarılı yönetimi ve isminin Beşiktaş ile de anıldığı hatırlatılarak Kayseri'de nelerin değiştiğinin sorulması üzerine de Prosinecki, "Geçen seneki takım ile bu seneki takımda farklar var. Ceyhun'dan sonra getirdiğimiz oyuncular takıma olumlu katkı yapamadı. Bobo'dan faydalanamadık. Uzun süren sakatlıklar yaşadık. Bizim de performans anlamında geride kaldığımız olmuştur. Birçok faktör üst üste toplanınca bu noktaya geldi. Artık ben istifamı verdim" diye konuştu.

Bilic'in takımına karşı yenilerek istifa etmesinin değerlendirmesini istenmesi üzerine de Prosinecki, "Benim kişisel anlamda özel bir nedeni yok. 7 maçtır kaybediyoruz. Bugünle çok bağdaşlaştırmak doğru değil. Uzun zamandır süren bir tablo var ortada. Kan değişiminin zamanı gelmiştir" dedi.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER