RİZESPOR

Rizespor ilki başarmanın peşinde

Çaykur Rizespor, Ziraat Türkiye Kupası yarı finalinde Galatasaray'ı eleyerek, tarihte iki kez kapısından döndüğü finale yükselerek bir ilki başarmak istiyor.

Rizespor ilki başarmanın peşinde

Türkiye Kupası'nda bu sezon D Grubu'nda mücadele eden yeşil-mavili ekip, grubu Bucaspor'un ardından ikinci bitirerek bir üst turda Sivas Belediyespor ile eşleşti.

Sivas temsilcisini deplasmanda 2-0'lık skorla eleyerek bir üst tura yükselen Çaykur Rizespor, çeyrek final mücadelesinde ise Medipol Başakşehir'i deplasmanda 2-0, sahasında ise 1-0 yenerek yarı finale çıktı ve sarı-kırmızılıların rakibi oldu.  

- Karaman ile 2. kez yarı final sevinci

Tarihinde 3. kez Türkiye Kupası'nda yarı finale yükselen Rize ekibi, bu başarının ikisini teknik direktör Hikmet Karaman döneminde yaşadı. 2002-2003 sezonunda takımı devralan Karaman, bir yandan Süper Lig'e yükselme mücadelesi verirken diğer yandan takımıyla kupada yarı finale yükselme başarısı gösterdi.

Yeşil-mavililer, yarı finalde Gençlerbirliği'ne normal süresi 1-1 biten mücadelede uzatmalarda altın golle 2-1 yenilerek, kupaya veda etti.

Çaykur Rizespor, 2007-2008 sezonunda da Türkiye Kupası'nda yarı finale yükselmesine rağmen Kayserispor'a her iki mücadelede 3-0 ve 4-1 kaybederek, finalin kapısından döndü.

-Galatarasaray'a en ağır yenilgiyi yaşattı

Karadeniz temsilcisi, Galatasaray ile 2003-2004 sezonunda Türkiye Kupası'nda karşılaştı. 28 Ocak 2004'de Atatürk Stadı'nda oynanan çeyrek final mücadelesinde, yeşil-mavili ekip sahadan 5-0'lık skorla ayrılıp, çeyrek finale yükseldi.

Farklı galibiyette yeşil-mavili ekibin başında o dönemde de teknik direktör olarak Hikmet Karaman görev yapıyordu. 

- Deniz Kadah: "Final hayal ediyoruz"

Türkiye Kupası'nda takımına 3 golle katkıda bulunan Çaykur Rizespor'un golcüsü Deniz Kadah, AA muhabirine yaptığı açıklamada, futbolcular olarak yarı final için çok heyecanlı olduklarını söyledi.

Takım olarak birbirlerine güvendiklerini ifade eden Deniz Kadah, "Herkesin bir hayali var. Bizim hayalimiz de final. Galatasaray'ı eleyip finale gidebilirsek, Çaykur Rizespor'un tarihine geçmiş olacağız. Bu başarı şehir için, bizler için çok büyük bir başarı olacak. Bunu çok iyi değerlendirmek istiyoruz." diye konuştu.

Deniz, Galatasaray'ın şampiyonluk yarışından kopması ve sadece Türkiye Kupası'nda mücadele etmesinin maçın zorluk derecesini yükselttiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Ligde şampiyonluk umutları kalmadı ve FIFA'dan da Avrupa'ya gidememe cezası aldılar. Bu nedenle maça yüzde 100'lerini vererek, almak isteyeceklerdir. Finale gitmek ve kupayı kazanmak isteyeceklerdir. Bu maç tarih yazmak isteyen bir takım ile Türkiye'nin önemli kupalar kazanmış bir kulübü arasında geçecek zor bir maç olacak. Mükemmel ve heyecanlı bir maç olacağını düşünüyoruz. Biz finali görmek, o heyecanı yaşamak istiyoruz."

Çaykur Rizespor ile Galatasaray arasındaki Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk maçı, 20 Nisan Çarşamba günü Rize'de oynanacak. 

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER