KASIMPAŞA

Rıza Çalımbay Avrupa konusunda inançlı!

Rıza Çalımbay, aldıkları galibiyetle Avrupa kupalarına katılma iddialarını sürdürdüklerini söyledi.

Rıza Çalımbay Avrupa konusunda inançlı!

Spor Toto Süper Lig'in 33. haftasında ligden düşmesi kesinleşen Mersin İdmanyurdu'nu 7-0 yenen Kasımpaşa'nın teknik direktörü Rıza Çalımbay, aldıkları galibiyetle Avrupa kupalarına katılma iddialarını sürdürdüklerini söyledi.

Çalımbay, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, rakiplerini ciddiye alarak oynadıklarını belirterek, "Bugün ne olursa olsun kazanmamız gerekiyordu. Avrupa kupalarına katılma iddiamız devam ediyor. Rakibimizi ciddiye alarak oynadık, oyun disiplininden kopmadık. İyi oyunla farklı bir galibiyet aldık. Avrupa kupalarına katılma şansımızı sonuna kadar kovalayacağız. Bu maçı kazandığımız için çok mutluyuz." dedi.

Bu sezon hakem hataları nedeniyle çok puan kaybettiklerini savunan Çalımbay, "Bu sezon çok haksızlığa uğradık. Hakem hataları bize pahalıya patlayabilir. Bu hatalar yüzünden çok puan kaybettik. Avrupa'ya gidemezsek çok üzüleceğiz. Son Osmanlıspor maçında aleyhimize verilen penaltı ve takım kaptanımızın oyundan atılması, kabul edilebilir hatalar değildi. Hakem hataları ile kaybettiğimiz maçlarda 7-8 puan alabilseydik, Avrupa kupalarına katılma adına bugün çok daha rahat bir konumda olacaktık. Haftaya oynayacağımız Trabzonspor maçını kazanarak, Avrupa kupalarına gitmek istiyoruz." diye görüş bildirdi.

Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu'na (MHK) seslenen Çalımbay, gelecek sezon için öneride bulunarak, şöyle konuştu:

"Süper Lig'deki takımların hepsi belli bir hedef doğrultusunda mücadele ediyor. Böyle önemli bir ligde hakemlerin yaptıkları hatalar takımları çok etkiliyor. MHK inşallah bu sezondan ders çıkarır. Bu sezon sürekli hata yapan hakemleri iyi analiz etmeleri gerekiyor. Ona göre yeni sezonda kime görev verilip kime verilmeyeceğini de anlamış olurlar."

Mersin İdmanyurdu'nun küme düşmesini de değerlendiren Rıza Çalımbay, "Mersin İdmanyurdu ligden düşecek takım değildi. Saha içinden ziyade saha dışı etkenler çok daha etkili oldu. Kadro olarak gayet iyi bir takımdı. Orada çalıştığım dönemde iyi işler yaptık. Geçen sezonki hatalardan ders alınmış olsaydı, bugün çok daha farklı bir yerde olurlardı." açıklamasında bulundu.

- Damla: "Bu skor bize yakışmadı"

Mersin İdmanyurdu Antrenörü Serkan Damla, aldıkları skorun kendilerine yakışmadığını kaydederek, "Maçı yorumlayacak çok fazla bir şey yok. Bu skor hem bize hem de camiamıza yakışmadı. Genç bir kadroyla mücadele etmeye çalışıyoruz. Kalemizde golleri gördükten sonra oyuncularımız demoralize oldu. Bundan sonra yapacak bir şey yok. Son maçımıza çıkıp, gelecek sezonu ve Mersin İdmanyurdu'nun geleceğini planlayacağız." ifadelerini kullandı.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER