DÜNYADAN FUTBOL

Real Madrid'e tek İspanyol yaramıyor

Real Madrid, tarihinde ilk kez Galatasaray maçında çıktığı ve yoğun eleştiri alan tek İspanyollu kadroyu 2.5 yıl sonra yine sahaya sürdü, sarı-kırmızılılara olduğu gibi Barça'ya da yenildi.

Real Madrid'e tek İspanyol yaramıyor

İspanya Real Madrid'in El Clasico'da yaşadığı tarihi hezimeti konuşuyor. Prensa Latina haber ajansı 'Barcelona Real'e büyük bir futbol dersi verdi' başlığıyla haberi abonelerine geçerken, ülkede 4-0'lık farklı mağlubiyetin nedenleri de masaya yatırıldı.

Real Madrid Barcelona maçının sonucu ve özeti

Eflatun-beyazlıların Santiago Bernabeu Stadı'nda yaşadığı büyük hayalkırıklığının en önemli nedenlerinden bir tanesi olarak, ev sahibi ekibin kadro tercihi öne çıkarıldı.

Teknik direktör Rafael Benitez'in bu maçta sahaya sürdüğü ilk 11'de yalnızca bir İspanyol futbolcu olmasına dikkat çekildi.

TEK İSPANYOL UYUMSUZLUK YARATIYOR

Carvajal, Isco ve Casemiro gibi daha önceki maçlarda ilk 11 fırsatı bulmuş isimlerin tamamının yedek kulübesinde başladığı ve bu durumun takımda bir koordinasyon eksikliğine yol açtığı yorumu yapıldı.

Takımın kimyasını bozduğu belirtilen bu durumun tarihte ilk kez Galatasaray maçında gerçekleştiği ve o zaman da Real Madrid'in istediği oyunu oynayamadığının altı çizildi.

Real Madrid – Barcelona maçının fotoğrafları

2012-13 sezonunda Şampiyonlar Ligi'nde karşı karşıya gelen iki ekibin mücadelesinde Real, İstanbul'daki maça tek İspanyolla çıkmış, kaledeki Diego Lopez dışında başka bir yerli oyuncu yer almamıştı.

Sneijder, Drogba ve Eboue'nin attığı goller ev sahibi ekibe 3-2'lik galibiyeti getirirken, 10 yabancılı kadronun Real tarihinde bir ilk olduğu ve başkent ekibinde mağlubiyeti tetiklediği dile getirilmişti.

GALATASARAY'DAN SONRA 1 KEZ DENEDİLER

Galatasaray maçındaki kadro tercihi nedeniyle yapılan eleştirilerin ardından Real Madrid o tarihten bu yana tek yerli oyuncunun yer aldığı ilk 11'den kaçındı ve maçlarına bu şekilde çıktı.

O tarihten sonra oynadıkları 132 maçta da ilk 11'inde mutlaka en az iki İspanyol'a yer veren ekip, sadece bu sezonun başındaki Real Betis maçında o kuralın dışına çıktı ve sahaya sadece Sergio Ramos ile çıktı.

Erbil'de Barcelona–Real Madrid taraftarları kavga etti

ELEŞTİRİLER YİNELENDİ

Galatasaray maçından sonraki 146 maçta Betis maçı dışındaki 145 maçta en az iki İspanyolla sahaya çıkan Real Madrid, 147. resmi maçında Barça karşısına tek yerli isimle çıkınca bir kez daha çuvalladı ve kadro tercihi nedeniyle Galatasaray maçındaki eleştirilerin aynısının hedefi oldu.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER