DÜNYADAN FUTBOL

Real Madrid Barcelona maçının sonucu ve özeti

La Liga'nın 12. haftasında Barcelona, Real Madrid'i deplasmanda 4-0 yenmeyi başardı.

Real Madrid Barcelona maçının sonucu ve özeti

İspanya Ligi'nin 12. haftasında Real Madrid'le Barcelona'yı karşı karşıya getiren El Clasico'da kazanan 4-0'lık sonuçla Barcelona oldu.

Real Madrid 0-4 Barcelona

11’ [0-1]Suarez
39’ [0-2]Neymar
53’ [0-3]Iniesta
74’ [0-4]Suarez

La Liga’nın 12. hafta mücadelesinde Real Madrid, Santiago Bernabeu’da Barcelona’yı ağırladı.

Real Madrid – Barcelona maçının fotoğrafları

Real Madrid sahaya Navas, Danilo, Varane, Ramos, Marcelo, Kroos, Modric, James, Bale, Benzema, Ronaldo 11’i ile çıktı.

Barcelona ise Bravo, Alves, Mascherano, Pique, Alba, Busquets, Rakitic, Iniesta, Roberto, Neymar, Suarez 11’i ile sahadaki yerini aldı. Sakatlıktan dönen Messi maça yedek kulübesinde başladı.  

Real Madrid Barcelona

BARCELONA REAL MADRİD MAÇININ ÖNEMLİ DAKİKALARI

Maçın ilk yarısı boyunca rakibine nazaran çok daha üstün bir performans ortaya koyan Barcelona, ilk tehlikeyi 7. dakikada yarattı. Pique'nin pasında Alba topu içeri çevirdi, Suarez topu hemen Neymar'a buldu ama Neymar'ın vurusu üstten dışarı çıktı. 

Real Madrid Barcelona

GOL! - 11. dakikada Sergi sağ tarafta boş bekleyen Suarez'i gördü, Uruguaylı yıldız ayağının dışıyla uzak köşeye güzel bir şut gönderdi ve Barcelona'yı 1-0 öne geçirdi.

14. dakikada Sergi sağdan savunma arkasına sarktı ama şut açısı bulamayıp pasını Rakitic'e çıkardı, Hırvat futbolcunun vuruşu üstten dışarı gitti.

28'de Hızlı gelişen Madrid atağında Modric pasını James'e attı, Kolombiyalı ceza sahası önünden vuruşunda Bravo başarılıydı. 

Real Madrid Barcelona

GOL! - 39. dakikada Iniesta topla birlikte ceza önüne kadar geldikten sonra soldan kaçan Neymar'ı buldu, Neymar'ın çaprazdan yaptığı vuruş kaleci Navas'a çarparak ağlarla buluştu ve Barcelona 2-0 öne geçti.

İlk yarının duraklama anlarında Barcelona üçüncü gole çok yaklaştı. Neymar sol kanattan ceza sahası dip çizgisine indikten sonra ortasını yaptı, Suarez'in vuruşunu Marcelo çizgiden kafasıyla çıkardı. Dönen topu Real savunması uzaklaştırdı.

Barça soyunma odasına 2-0'lık üstünlükle girdi.

47'de önce Alves akabinde Pique'yi geçen Marcelo ceza sahasına soldan girdi ve kaleciyle karşı karşıya durumda vuruşunu yaptı ama topu dışarı attı.

48'de Bale'ın pasında James ceza sahası dışından sol ayağıyla çok sert bir vuruş çıkardı, köşeye giden topu kaleci Bravo çelmeyi başardı.

GOL! - 53. dakikada tek toplar sonrasında Neymar'ın dokunuşunda ceza sahasına hareketlenen Iniesta bekletmeden vurdu ve topu ağlara göndererek takımını 3-0'lık üstünlüğe taşıdı.

55. dakikada Luis Suarez soldan ceza sahasına girdi ve kaleciyle karşı karşıya durumda pas atmak yerine ayağının dışıyla vurdu, top yan ağlarda kaldı.

57. dakikada Lionel Messi iki aylık aranın ardından Ivan Rakitic'in yerine oyuna girdi ve sahalara kavuştu. 

BARCELONA

GOL! - 74. dakikada Messi'nin hazırladığı pozisyonda Suarez tek pasta savunma arkasına sarktı, kaleci Navas'ı yatırıp onun hemen sağından topu ağlara yolladı ve durum 4-0 oldu.

84. dakikada Neymar'a sert bir hareket yapan Isco direkt kırmızı kartla oyundan atıldı ve ev sahibi ekip 10 kişi kaldı.

Kalan bölümlerde de üstünlüğünü koruyan Barcelona maçı 4-0 kazandı ve puanını 30'a yükselterek liderliğini korudu. Real Madrid ise 24 puanda kaldı.  

Real Madrid

BEYAZ MENDİLLER SALLANDI 

Maç sonrası Bernabeu tribünleri beyaz mendil sallayarak teknik direktör Rafa Benitez'i istifaya davet etti. Mücadele öncesi İspanya basını, ‘kesin bir dille’ Real Madrid’in maçı kaybetmesi halinde sezon başından beri eleştirilen teknik direktör Rafa Benitez’in görevden alınarak, yerine Zinedine Zidane’ın göreve getirileceğini yazmıştı.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER