DÜNYADAN FUTBOL

Raul şampiyonlukla veda etti

İspanyol golcü Raul, ABD İkinci Futbol Ligi finalinde New York Cosmos'un Ottawa Fury'yi 3-2 yenerek şampiyon olduğu maçta 427 gol ve yaklaşık 1000 maçlık kariyerini sonlandırdı.

Raul şampiyonlukla veda etti

İspanya’nın efsane futbolcuları arasında yer alan Raul Gonzalez, 21 yıllık profesyonel kariyerine son noktayı koydu.

İspanya Milli Takımı’nın ve Real Madrid’in en önemli futbolcuları arasında gösterilen Raul, ABD İkinci Futbol Ligi final karşılaşmasında son kez New York Cosmos forması giyerek aktif futbol yaşantısını tamamladı.

Football Manager 2016 hakkında bilmeniz gereken her şey

Raul, New York Cosmos'un Ottawa Fury’yi 3-2 yendiği maçta forma giyerek kariyerine kupayla veda etmiş oldu.

KARİYERİNE 1994'TE BAŞLADI

Atletico Madrid ve Real Madrid altyapılarında yetişen Raul, 1994’te Real Madrid formasıyla Real Zaragoza karşısında ilk profesyonel maçına çıktı.

Efsane futbolcu, 2010 yılına kadar eflatun-beyazlılarda oynadı. "Los Galacticos" ekibiyle 741 maçta 323 gol atan 7 numaralı efsane, Portekizli Cristiano Ronaldo’nun ardından kulüp tarihinin en golcüleri sıralamasında ikincilikte yer aldı.

Real Madrid’in teknik direktör Jose Mourinho ile anlaşmasıyla gözden düşen, Karim Benzema’nın Olympique Lyon’dan transfer edilmesiyle de fazla süre alamayacağını düşünen Raul, kulüpten ayrılma kararı aldı. İspanyol temsilcisinden ayrıldıktan sonra Almanya Birinci Futbol Ligi (Bundesliga) ekibi Schalke 04’e transfer olan Raul, 2 sezon mavi-beyazlı ekipte top koşturdu. Raul, Almanya kariyerinde 98 maçta 40 gole imza attı.

Milli Takım kendi rekorunu kırmak üzere

Daha sonra Katar’ın El-Sadd takımına imza atarak 2 sene de burada oynayan golcü oyuncu, geçen yıl ABD’nin New York Cosmos takımıyla 1 yıllığına anlaşmıştı.

David Villa'nın (59) ardından İspanya Milli takımı'nın en golcü ikinci oyuncusu Raul, milli formayla 102 maçta rakip fileleri 44 defa havalandırdı.

BAŞARILARLA DOLU KARİYER

Kulüp ve milli takım kariyerinde yaklaşık bin maçta görev yapan Raul, 427 gol kaydetti.

Raul forma giydiği 4 kulüpte, 6 İspanya Birinci Futbol Ligi (La Liga), 1 Katar Yıldızlar Ligi, 1 ABD İkinci Futbol Ligi, 1 UEFA Süper Kupa, 3 UEFA Şampiyonlar Ligi, 2 Kıtalararası Kupa, 4 İspanya Süper Kupa, 1 Almanya Kupası, 1 Almanya Süper Kupa, 1 Emir Kupası şampiyonlukları yaşadı.

Lionel Messi El Clasico'da sahada olacak mı?

İspanyol futbolcu, milli formayla 1998, 2002 ve 2006 Dünya Kupası’nda, 2000 ve 2004 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda forma giydi.

FIFA Altın Top (Ballon d'Or) sıralamasında 2001'de İngiliz futbolcu Michael Owen’ın arkasında ikinci olan Raul, aynı sene "FIFA Dünyada Yılın Futbolcusu" sıralamasında da takım arkadaşları Luis Figo ve David Beckham’ın ardından üçüncü basamakta yer aldı.

Efsane futbolcu, ikişer kez La Liga, İspanya Kral Kupası, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde gol krallıklarına ulaştı.

KIRMIZI KARTI YOK

Kariyeri boyunca golcü performansıyla öne çıkan Raul, sahadaki centilmen tarafıyla da dikkati çekti.

Yaklaşık bin maçlık kariyerinde 47 defa sarı kartla cezalandırılan İspanyol golcü, buna karşın kırmızı kartla oyun dışı kalmadı.

Milli Takım mor forma ile çıkıyor
TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER