DÜNYADAN FUTBOL

Raul Gonzalez futbola veda ediyor

ABD'nin New York Cosmos takımında forma giyen Raul Gonzalez, bu akşam takımının Ottawa Fury ile yapacağı maçla futbol hayatına noktayı koyacak.

Raul Gonzalez futbola veda ediyor

İNTERNETSPOR ÖZEL / İspanyol futbol efsanelerinden Raul Gonzalez, bu akşam profesyonel futbol kariyerine veda ediyor.

Kariyerine 1987 yılında 10 yaşındayken San Cristóbal takımında başlayan ve 3 yıl burada oynadıktan sonra Atletico Madrid'e geçti. Bu takımın altyapısında da 1992'ye kadar kalan Raul, Real Madrid tarafından istendi ve 18 yıl kalacağı Real Madrid'in kapısından 15 yaşında girdi.

Jose Bosignwa Sprting Lizbon yolcusu

1994'TE 3 TAKIMLA MAÇA ÇIKTI

Raul Gonzalez Blanco, 1994'e kadar Real Madrid'in genç takımlarıyla mücadele etti ve o sene de kulüple profesyonel sözleşme imzalayarak A, B ve C takımlarıyla maçlara çıktı.

Real Madrid A Takımı'yla ilk sezonunda 30 maça çıkan Raul, 10 gole imza attı. 2010 yılına kadar kulübüyle 738 resmi maça çıkan İspanyol futbolcu, 307 gole imza attı ve bu 18 senede Real Madrid'le 16 kupayı havaya kaldırdı.

REAL'İN REKORLARI ELİNDE

Bireysel anlamda kazandığı onlarca ödül olan Raul, İspanyol kulübüyle en çok maça çıkan, La Liga'da en çok maça çıkan futbolcu olarak Real Madrid rekorlarını elinde tutuyor.

2010 yılında sözleşmesi uzatılmayan Raul, futbola devam kararı aldı ve Alman kulübü Schalke'nin yolunu tuttu. İki sezonda 98 resmi maçta 40 gol atan ve 2 kupa kazanan Raul, 2012'de Katar'ın Al Sadd kulübünden gelen teklifi kabul etti ve futbol hayatına 2 sezon da burada devam etti. Raul'ün Katar macerası da 61 maçta 16 gol ve 2 kupayla son buldu.

Galatasaray'ın Denayer planları değişti

KIRMIZI KARTI YOK

Raul'ün son durağı ise bu akşam son maçına çıkacağı New York Cosmos oldu. 2014 yılında katıldığı Cosmos'ta 31 maça çıkan İspanyol futbolcu 9 gol kaydetti ve takımıyla şu ana kadar 2 kupa kazandı, üçüncüsünü de bugün kazanabilir.

Soccer Bowl finalinde Kanada'nın Ottawa Fury takımıyla karşılaşacak olan Raul, futbola kupayla veda edecek.

Bu gece son maçına çıkacak olan Raul Gozalez, eğer bir talihsizlik yaşamazsa Raul Gonzalez, kariyerini kırmızı kart görmeden tamamlamış olacak.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER