SÜPER LİG

Quaresma'yı <font color='#FF0000'>şok eden sözler</font>

Ricardo Quaresma ile ilgili olarak teknik direktör Samet Aybaba gündemi belirleyecek açıklamalar yaptı.

Quaresma'yı <font color='#FF0000'>şok eden sözler</font>

Beşiktaş'ta takımdan gönderilmek istenen ancak transfer döneminin ardından takımda kalan Ricardo Quaresma ile ilgili spekülasyonlara teknik direktör Samet Aybaba yaptığı açıklamalarla nokta koydu.

NTV Spor'da canlı yayında "Quaresma'nın takıma katkısı yok" diyerek oyuncuyu takımda görmek istemediğini ifade eden Samet Aybaba, bir anlamda Portekizli'nin Beşiktaş'ta kalması durumunda bile forma vermeye pek niyetli olmadığını açık açık dile getirdi.

"QUARESMA TAKIMDAN NE ZAMAN KOPAR BİLEMEM"

Quaresma ile hiç konuşmadım. Kendisiyle yöneticiler görüşüyor. O bir yaklaşımda bulunmayınca, biz de gel takımla çalış demedik. Teknik anlamda bir şey istiyorsanız, patronunuza gelmeniz lazım. Bu arkadaşımız böyle biri değil. Bu maaliyetlerle zaten onu takımda tutamayız. Şimdi mi takımdan kopar, başka zaman mı bilemem. Ben önce saha içi katkısı, sonra saha içindeki ve her yerdeki davranışları, sorna maaliyetine bakarım. Bu oyuncumuzun takıma katkısı yok ki. Ben yönetime bu arkadaşı getirin nasıl diyeceğim? Diğer oyuncuları sonra nasıl bir arada tutacağım?

"ALEX VE HAGI'NIN FİYATINI SORGULAMADIM"

Ben Quaresma ile ilgili Beşiktaş'ta değilken asla konuşmadım. Bakın mesela Alex'in fiyatını bilmiyorum. Hagi'nin de bilmiyordum. Bunları sorgulamadım. İşini iyi yapan oyuncunun fiyatı sorgulanmaz. İşini iyi yapmıyorsa fiyat sorgulanır. Yıldız oyuncuya kulübü 'İndirim yap ya da tavırlarını değiştir' diyorsa yıldız oyuncu başka takıma gider. Parasını alıp, kalmak istiyor. 'Bonservisimi verin gidiyim' de demiyor. Kendisini takımın üzerinde görüyor. Geçen yıl Portekiz'e gitmiş, 50 gün gelmemiş. rapor bile göndermemiş. Menajerleri 'İndirim yapmayız, oyuncumuz da orada durur' diyorlar. Bu koşullarda 'Takımla çalış' diyemeyiz.

"DAHA ÖNCEDE TRANSFERDE ÇOK HATALAR YAPILDI"

Transfer dönemi bitince düşüneceksiniz; Portekiz'e gitmek için izin istemeyeceksiniz. Yarın (Cuma) yöneticilerimizle görüşecek. Dışardan alınıp 3-5 milyon euro verilen bir sürü isim var. Bizim kulüplerimizde böyle ne isimler var. Transferde yıllarca çok hatalar yapıldı. Böyle 30-40 oyuncu çıkarırım size. Kontratla ilgili bir şey söylemem ama yapılan katkıya da bakacaksınız. Quaresma'nın kulübe karşı, bizlere karşı tavrı var. Parayla ilgili sorun yok. Quaresma aldığının karşılığını teknik olarak hiç vermemiş. Quaresma için şansmı denemedim. Çünkü bize iyi sinyaller hiç vermedi. Mart ayında kendisine kulüp bulunulmasıyla ilgili bilgi verilmiş.

"MARKA BEŞİKTAŞ'TIR, QUARESMA KİM?"

Maaliyeti yüzünden kadro dışı değil, tavır ve davranışlarından dolayı takımda değil. Belki 100 bin ya da 50 bin euro indirim yapsa bu bir yaklaşım olarak algılanıp takıma kazandırılacaktı. 'Marka Beşiktaş'tır, Quaresma kim?' Tanımadığım insanla kişile bir problemim nasıl olabilir? Biz önümüze bakalım, bir şeye takılmayalım. Ülkemizde malesef küçük şeylere takılıp kalıyoruz. Bizim derdimiz Beşiktaş'ı başarılı kılmak. Stat gelierini arttırmayı düşünüyoruz. Yeni statta belki doğru transferlerle 5 senede borcumuzu kapatırız. 3-4 tane alt yapı oyuncusunu bu takımın içine atarsak, hem maliyeti düşüreceğiz, hem de takımın iskeletini oluşturacağız. Koray var, Mertcan var, Hasan Türk var. Bir sürü yetenekli genç isim var. Alt yapı kalecilerimizi takıma kazandırmak istiyoruz. En ince detaya kadar çalışıyoruz.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER