SÜPER LİG

Pes etmek yok başkan olacağım!

Fenerbahçe'nin eski yöneticilerinden Saadettin Saran, Fenerbahçe Başkanlığı için pes etmeyecek.

Pes etmek yok başkan olacağım!

Eskişehir Anadolu Üniversitesi'nde düzenlenen 'Spor ve Spor Pazarlaması' konulu söyleşiye katılan Saran Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran, Fenerbahçe Kulübü'nden iki kez ihraç edilmesine rağmen başkanlık için yine de aday olmayı düşündüğünü söyledi.

Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kampüsü Salon Anadolu'da İletişim Kulübü tarafından düzenlenen 'Spor ve Spor Pazarlaması' konulu söyleşiye konuşmacı olarak Saran Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran katıldı. Söyleşinin açılış konuşmasını Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Nezih Orhon yaptı.

Saran Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran, söyleşiyi izleyen öğrencilerin sorularını da yanıtladı. Söyleşiyi izleyenlerin büyük bir bölümünün bayan öğrencilerin oluşturması dikkat çekti. Öğrencilere başarısının sırlarını da açıklayan Saran, "başarının sırrı çok değişkendir. Ama başarısızlığın değişmez bir kuralı vardır. Herkesin istediği şeyi yaparsanız başarısız olursunuz. Kendi istediğinin peşinde koşmalısın. Bu iş hayalle başlar, ama ulaşabileceğiniz hayalle. Onun için hayalleriniz olması gerekiyor. Başarının en büyük sırrı hayal etmektir. Önce hayal edeceksiniz daha sonra bu hayali gerçekleştirmek için mücadele edeceksiniz" diye konuştu.

"2 KEZ FENERBAHÇE'DEN İHRAÇ EDİLDİM"

Saran konuşmasında Fenerbahçespor Kulübü'nden iki kez ihraç edildiğini ifade ederek şunları söyledi:

"Fenerbahçe başkanlığı halen hedeflerim arasında. Dünyada kulübünden iki kez ihraç edilmiş olan bir başka başkan adayı yok. Pes etmeyeceğim. Kafanıza koyduğunuzu, inandığınız şeyi yapın. O hatalar tekrarlanmadığı sürece tecrübedir. Çok yanlış yapacaksınız önemli değil. Yeter ki onlardan ders alın. Sizi ne mutlu ediyorsa onu bulun. Hayatta vereceğiniz en önemli karar doğru insanı seçmektir. Ben başarılı olamadım. Ama inşallah sizler başarılı olacaksınız. Minimum 6 ay nişanlı kalın."

Değişik sektörlerde iş yaptıklarını ifade eden Saran,

"7-8 sektörde iş yapıyoruz. Baktığımızda bunlar çok farklı alanlar gözükse de bir sinerji oluşturduk. Ekip içinde çok iyi bir dayanışma var. Bu dayanışma ile yolumuza devam ediyoruz" dedi.

Spor sektörünün çok büyük bir yerde olduğunu belirten Saran,

"Dünyada spor endüstrisi 500 milyar doların üzerinde bir rakamda. Türkiye'de bir milyar dolar sadece futbolda. Dolayısıyla büyüyen, gelişen bir sektör. Öyle büyüyen bir sektör ki bu otomotiv sektöründen daha büyük bir sektör. Hollywood'dan 7 kat daha büyük bir sektör, bambaşka bir sektör. Türk sporu iyi yerlere gidiyor. Ama yeterli değil. Türkiye'nin büyük bir potansiyeli ve gitmesi gereken uzun bir yol var" şeklinde konuştu.

Saran, nasıl Fenerbahçeli olduğu yöndeki soruyu da cevaplayarak yaşanan şike olaylarını değerlendirdi. Saran, "5 yaşandayken babamın yazıhanesinde bana birisi hangi takımı tuttuğumu sordu. Ben önce cevap veremedim. Daha sonra babamın sekreterine babamın hangi takımı tuttuğunu sordum. Fenerbahçe cevabını alınca bende Fenerbahçe takımını tutmaya başladım. Şuanda 42 yıldır Fenerbahçeliyim. Şike kötü oldu. Ama dünyanın sonu değil. Önemli insanlar başlarına gelenlerden ders çıkartanlardır. Biz bundan spor adamları olarak temiz sayfa açarak çok daha iyi yerlere gelmenin fırsatını yakalayabileceğiz. Bu saatten sonra şike bir kere vardır bu tartışmasız böyle. Türk sporu çok daha iyi yerlere gelecek. Bunda sadece futbolcu ve yönetici olmayacak. İçinde medyanın da temizlenmesi lazım, taraftarında temizlenmesi lazım. Bu İtalya ve Fransa'da 'da oldu. Sadece Türkiye'de değil. Dolayısıyla bu dünyanın sonu değil. Ama yeter ki bundan ders çıkartalım" diye konuştu.

"DEMİRÖREN İNŞALLAH FEDERASYONU KULÜPTEN DAHA İYİ YÖNETİR"

Saran, Yıldırım Demirören'in Türkiye Futbol Federasyonu başkanı olmasını da değerlendirerek,

"İnşallah federasyonda Beşiktaş'da olduğundan daha başarılı olur" şeklinde cevapladı.

"PLAY OFF'U SAÇMA BULUYORUM"

Play off'u Belçikalıların yaptığını bu işin piri ve babası İngiltere, İtalya, İspanya'nın yapmadığını belirten Saran,

"Ben play offu saçma sapan bir şey olarak görüyorum. Yayıncı kuruluşa yararı olsun bir değişiklik olsun diye yapılmış olarak bakıyorum. Bir yerde doğru bir şey yapılıyorsa onu taklit ettim. Onu aldım o doğrudur onu buraya getirdim. Tekerleği tekrar icat etmenin bir anlamı yok. Burada başarılı bir sistem var. Yani nedir bu play off? Saçma sapan bir şey. Ben bunu çok saçma buluyorum" diye konuştu.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER