FUTBOL

Pep Guardiola Şampiyonlar Ligi'ne veda etti

Dün gece Monaco karşısında 3-1'lik mağlubiyet alan Pep Guardiola 100.maçında hüsran yaşadı.

Pep Guardiola Şampiyonlar Ligi'ne veda etti - Sayfa 1

Şampiyonlar Ligi 2. turunda 5-3'ün rövanşında Manchester City, Monaco ile karşılaştı. Guardiola'nın takımı sahadan şok bir mağlubiyetle ayrıldı. Guardiola'nın maç sonu görüntüsü çok konuşuldu.

Pep Guardiola Şampiyonlar Ligi'ne veda etti - Sayfa 2

8. dakikada Mbappe ve 29'da Fabinho'nun golleriyle tur için avantajlı konuma geçen Monaco karşısında Manchester City, ilk yarıda kaleye şut dahi atamadı. İkinci yarıda Sane'nin golüyle 2-1'i bulan İngiliz temsilcisi, 77. dakikada Bakayoko'nun golüyle adeta yıkıldı, Devler Ligi'ne veda etti.

Pep Guardiola Şampiyonlar Ligi'ne veda etti - Sayfa 3

Avrupa'daki 100. karşılaşması Guardiola'ya şans getirmedi UEFA kulüp organizasyonlarında 100 maça çıkan 29. teknik direktör olan Guardiola, ikinci yarıda kaçan goller sonrası adeta kendini parçaladı. İspanyol teknik adam 2-1 sonrası büyük sevinş yaşasa da 6 dakika sonra Bakayoko'nun golüyle adeta yıkıldı. Guardiola'nın riskli savunma tercihleri City'nin sonunu da hazırlamış oldu.

Pep Guardiola Şampiyonlar Ligi'ne veda etti - Sayfa 4

Alex Ferguson, Valeriy Lobanovskiy, Jose Mourinho, Jupp Heynckes, Louis van Gaal, Arsene Wenger, Giovanni Trapattoni gibi isimlerin arasına katılan Guardiola, 61 galibiyet, 23 beraberlik ve 16 mağlubiyetle ilk 100 maç sonunda en başarılı teknik adam olmasına sevinemedi.