SPOR MEDYASI

Passolig kartları iptal mi edilecek?

Taraftar Dayanışma Merkezi Avukatı Cem Cihan, AYM'nin kararı ile elektronik bilet uygulamasının devam edeceğini ancak şu ana kadar verilen kartların iptal edilmesinin gerektiğini söyledi.

Passolig kartları iptal mi edilecek?

Taraftar Dayanışma Merkezi Avukatı Cem Cihan, Anayasa Mahkemesi'nin Passolig kararı ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Taraftar Hakları Dayanışma Merkezi adına e-bilet ve Passolig’in iptali için dava açan Avukat Cem Cihan, Hürriyet gazetesine Anayasa Mahkemesi’nin kararı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Galatasaray Hamit Altıntop'u gözden çıkardı

Cihan, “AYM’nin bu kararıyla elektronik bilet uygulaması sürecek ancak klüplerin bilet satış hakkı Türkiye Futbol Federasyonu tarafından tek bir bankaya pazarlanamayacak. Çünkü AYM, kanunun TFF’nin yetkisini üçüncü kişilere devretme yetkisini iptal etti. Passolig kartını satan Aktifbank, burada üçüncü kişidir. Dolayısıyla elektronik kart sistemi üzerinden e-bilet devam edecek ama Passolig kart iptal oldu” dedi.

Passolig internet sitesindeki bilgilere göre yaklaşık 321 bini Galatasaray, 317 bini Fenerbahçe, 217 bini Beşiktaş, 85 bini Torku Konya, 81 bini Trabzon olmak üzere bir milyonun üzerinde taraftarın ‘Passolig’ kartı almış bulunuyor.

“PASSOLİG KARTLARI İPTAL EDİLMELİ”

Taraftar Hakları Dayanışma Merkezi Avukatı Cihan, Aktifbank’ın taraftarın başvurmasına gerek kalmaksızın bu kartların ve buna dair sözleşmelerin banka tarafından iptal edilmesi gerektiğini söyledi. Bu iptalin gerçekleşmesi için de Türkiye Futbol Federasyonu’nun harekete geçmesini istedi.

Cihan, “1 milyon taraftarın mağdur olmaması için bankanın bu sezon için aldığı 29 liralık kart yenileme ücretlerini de iade etmesi gerekiyor. Hem Passolig kartlarının iptali, taraftardan alınan ücretlerin iadesi hem de bankanın elindeki bu kişisel taraftar bilgilerinin imha edilmesi için federasyonu göreve davet ediyoruz” diye konuştu.

Alex heykeli 3 yılda yıprandı

“PASSOLİG ALMAK İÇİN BİLGİLERİ VERMEYE GEREK YOK”

Cihan, passolig almak için taraftarın, anne kızlık soyadı, adresi gibi pek çok kişisel bilgisini Aktifbank’a vermek zorunda kaldığını belirterek, “Şimdi stadyum girişlerinde sadece adını soyadını, T.C kimlik numarasını vererek, biletini alabilecek. Ama Federasyon yeni düzenleme yapıncaya kadar taraftarın kupa maçlarında olduğu gibi kağıt bilet ile maçlara girişi sağlanmalıdır” dedi.

Cihan, stadyumlarda turnike giriş ve çıkış kontrollerinin de yine federasyon tarafından yapılacağını vurguladı.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER