DÜNYADAN FUTBOL

Parma Juve'yi Giovinco ile devirdi

Ligde az da olsa küme düşme korkusu yaşayan Parma, sahasında Juventus'u tek golle devirmeyi başardı.

Parma Juve'yi Giovinco ile devirdi

Serie A'da 37. hafta mücadelesinde Parma, sahasında Juventus'u 1-0 mağlup etti.

Maçınilk yarısında daha çok pozisyona giren ekip Parma oldu. 5. dakikada Bojinov, kornerden gelen topa şık bir vuruş yaptı ancak kaleci Buffon topu çizgiden çıkartı. 11. dakikada Giandonato'nun pasında topun gelişine vuran Matri'nin şutu isabetli olmadı. 17. dakikada Giovinco'nun ceza sahası içinden vuruşunda Buffon bir kez daha gole izin vermedi. Bir süre temposu düşen maçta, 39. dakikada Melo'nun uzaktan şutunu kaleci kurtardı ve ilk yarı golsüz eşitlikle sona erdi.

İkinci yarıda tempo oldukça düşüktü. 61. dakikada defansın uzaklaştıramadığı topu önünde bulan Matri, sağ çaprazdan vurdu ancak kaleci gole izin vermedi. 64. dakikada topla birlikte ceza sahasına sokulan Giovinco, ceza sahası dışından çok güzel vurdu ve Parma 1-0 öne geçti. 80. dakikada Giovinco'nun ortasında topu çok iyi kontrol eden Candreva, müsait pozisyonda topu auta gönderdi. Maçta başka gol sesi çıkmadı ve Parma sahadan 3 puanla ayrılan taraf oldu.

Bu galibiyetin ardından Parma puanını 45'e yükseltirken, Juventus 57 puanda kaldı.

Catania 2-1 Roma[page_end]

Goller: Bergessio(78'), Gomez(90') / Loria(14')

İtalya Serie A'da Roma, deplasmanda Catania'ya 2-1 mağlup oldu.

İlk yarıda ev sahibi Catani baskılı oynasa da gol Roma'dan geldi. 10. dakikada gelişen ev sahibi atağında Maxi Lopez'in şutu direkten döndü. Dönen topa bu kez Bergessio vurdu ancak kaleci gole izin vermedi. 14. dakikada Totti'nin ortasına güzel bir kafa vuruşu yapan Loria, Roma'yı 1-0 öne geçirdi. Catania'da 31. dakikada Ledesma'nın ceza sahası içinden vuruşunda top bir kez daha direkten döndü. İlk yarının son dakikasında önce Terlizzi, ardından da Potenza önemli iki fırsatı değerlendiremedi ve ilk yarı 1-0 Roma'nın üstünlüğüyle tamamlandı.

İkinci yarıda tempo oldukça düşüktü. Uzun bir süre iki takımın da pozisyon üretemediği maçta, Catania 78. dakikada beraberliği sağladı. Lodi'nin kullandığı serbest vuruşta topa iyi yükselen Bergessio, attığı kafa golüyle skoru eşitledi:1-1. Maçın uzatma dakikalarında Gomez, ceza sahası içinden yaptığı düzgün vuruşla Catania'tı 2-1 öne geçirdi ve maç bu skorla tamamlandı.

Roma bu sonucun ardından 60 puanda kalırken, Catania puanını 46 yaptı.

Sampdoria 1-2 Palermo
Goller: Biabiany(50') / Miccoli(45'), Pinilla(86')

Bu mağlubiyetin ardından ligin bitimine bir hafta kala Sampdoria küme düştü.

Cesena 1-0 Brescia
Goller: Giaccherini(80')

Bari 0-2 Lece
Goller: Jeda(52'), Masiello(k.k. 80')

Chievo 0-2 Udinese
Goller: Isla(28'), Asamoah(76')

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER