SPOR GÜNDEMİ

Olimpiyat elemelerini Türkiye kazandı

Rio'da düzenlenecek olimpiyatlar öncesi, Avrupa'daki ülke sporcularının boks elemeleri Türkiye'de yapılacak.

Olimpiyat elemelerini Türkiye kazandı
Rio Olimpiyatları öncesi, Avrupa Kıtası Boks Eleme Müsabakaları İstanbul'da yapılacak.

AIBA yönetim kurulu bu sabah İstanbul'da yaptığı toplantıda önümüzdeki 2 yılda yapılacak AIBA'nın dev organizayonlarının yerlerini belirlerdi.

Rusya, Azerbaycan, Bulgaristan ve Türkiye'nin yarıştığı, AIBA 2016 Avrupa Kıtası Boks Eleme Müsabakaları'nın ev sahibi ülke oylamasında, Bulgaristan ve Rusya oy alamazken, Azerbaycan 2 oy aldı. Türkiye ise toplamda 18 oy alarak bu dev organizasyona ev sahipliği yapmaya hak kazandı. AIBA Başkanı Dr. Ching-Kuo WU sonuçları açıklamasının ardından, İstanbul'un bu büyük organizasyonu kazanmayı fazlasıyla hak ettiğini ve Türkiye Boks Federasyonunu tebrik ettiğini söyledi.

AIBA TARİHİNDE BİR İLK

Hatırlanacağı üzere Türkiye 2012 Londra Olimpiyatları Avrupa Kıtası Boks eleme müsabakalarına da Trabzon'da ev sahipliği yaparak 6 sporcu ile Londra Olimpiyatlarına gitmeye hak kazanmıştı.. Böylece Türkiye AIBA tarihinde ilk kez arka arkaya iki defa bu organizasyona ev sahipliği yapmaya hak kazanan tek ülke oldu.

Erkeklerde 10 siklette ve bayanlarda da 3 siklette yarışmaların yapılacağı organizasyonda, sporcular Rio olimpiyatlarına vize alabilmek için İstanbul'un ev sahipliğinde mücadele verecekler.

"ÜLKE OLARAK ÇOK MUTLUYUZ"

Oylamanın ardından açıklamalar yapan Türkiye Boks Federasyonu Başkanı, AIBA ve EUBC Yönetim Kurulu üyesi Eyüp Gözgeç, sonucun Türk boksu için harika bir haber olduğunu belirterek " Bize güvenen AIBA başkanı ve yönetim kurulu arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Daha önce yaptığımız uluslararası büyük organizasyonlardaki başarılarımız, bu sonucun çıkmasında önemli rol oynadı. Ülke olarak çok mutluyuz, hayırlı olsun " dedi.

Hedeflerinin Rio Olimpiyat oyunlarına maksimum düzeyde sporcu göndermek olduğunu ifade eden Gözgeç, dün yaptıkları sunumun da bu sonucun çıkmasında belirleyici olduğunu da sözlerine ekledi. 

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER