YEREL HABER

Olaylı maçın 7 oyuncusuna tedbir

Buz Hokeyi Federasyonu Başkanı ve Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, Erzurum'daki olaylı maç hakkında konuştu.

Olaylı maçın 7 oyuncusuna tedbir

Buz Hokeyi Federasyonu Başkanı ve Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, Buz Hokeyi Süper Ligi (A) Grubu 2011-2012 sezonunun ilk haftasında, Erzurum Gençlik Spor Kulübü ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor arasındaki maçta çıkan olaylara ilişkin, ''Görüntüler ışığında disiplin kurulunun vereceği cezaların en üst seviyeden olmasını bizzat istedim'' dedi.
 
 
Çintimar, Kocaeli'de gerçekleştirilen Buz Hokeyi Federasyonu Yönetim Kurulu toplantısının ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, 5'inci yönetim kurulu toplantısını, buz hokeyinin en önemli merkezleri arasında bulunan Kocaeli'de yapma kararı aldıklarını söyledi.

Fatih Çintimar, Erzurum'daki olaylı karşılaşmayı ''istenmeyen ve tasvip edilmeyen bir vaka'' olarak nitelendirerek, olayla ilgili sevkin disiplin kuruluna ilk gün yapıldığını anımsattı.

Anadolu Ajansı'nın maçtaki olaylar sırasında kaydettiği görüntülerin tamamının da disiplin kuruluna teslim edildiğini vurgulayan Çintimar, şöyle devam etti:

''Görüntüler ışığında disiplin kurulunun vereceği cezaların en üst seviyeden olmasını bizzat istedim. En üst sınırdan ceza verilmesini ve bu çocuklarımızın bir musibet görmesi düşüncesiyle hareket ettik. Bununla ilgili Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor'un sonuçla ilgili bir itirazı var. Onu da hakem ve disiplin kurulları değerlendirip, yönetim kuruluna sunacak. Yönetim kurulunda da iki kurulun verdiği karar doğrultusunda bir karar çıkacaktır. Şu an için 7 sporcuya tedbir konuldu. Bu sporcularla ilgili kararları disiplin kurulu ve hakem kurulu verecek, biz de gereğini yapacağız.''

-''Önemli kararlar alındı''-

Bundan sonraki yönetim kurulu toplantılarını da buz salonu olan illerde yapacaklarını anımsatan Çintimar, toplantıda önemli kararlar aldıklarını, bunlardan en önemlisinin takımların iller arasındaki lig müsabakalarına uçakla seyahat masraflarını karşılama kararı olduğunu kaydetti.

Toplantıda Inline (tekerlekli paten) milli takımı çalışmalarının başlatılması kararı da aldıklarını dile getiren başkan Çintimar, bazı kararları da şöyle açıkladı:

''Türkiye'de Inline ile ilgili bir düzen yoktu. Müsabakalardan 1-2 gün önce bir takım oluşturuluyor, yurt dışına gönderiliyordu. Artık dünyada yapıldığı gibi, öncelikle buz hokeyciler arasından olmak üzere Inline yapacak hokeycileri tespit edip, bir takım oluşturmak istiyoruz. Inline, Türkiye'nin her tarafında yapılabilir, buza ihtiyaç yok. Spor salonlarında yapılabilen bir branş.

Buz hokeyiyle ilgili de yarı yıl tatilini değerlendirmek ve Türkiye'de yeni bir altyapı oluşturabilmek için illerden 100 çocuğumuzu seçerek, Erzurum'da kamp yapmak istiyoruz. Ankara, İstanbul, İzmir, Kocaeli, Erzurum, Malatya ve buz pisti olan illerde federasyon adına buz hokeyi okulları açarak, antrenör görevlendireceğiz.

Kamplara giden tüm sporcuların gidiş, geliş, kamp sürelerinde sigortalanmaları kararı alındı. Ülkemizin her tarafında buz hokeyinin yayılması dileğiyle çalışmalarımıza devam edeceğiz.''

-Olaylı maç-

Erzurum'da 3 bin kişilik Buz Arena'da, 3 Aralık Cumartesi günkü maçta Erzurum Gençlik Spor Kulübü ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor Kulübü sporcuları arasında kavga çıkmış, bazı sporcularının yaralandığı karşılaşmada Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıt Spor Kulübü oyuncuları, olayların ardından 4-1 galip durumda olmalarına rağmen karşılaşmaya çıkmama kararı almış, Erzurum Gençlik Spor Kulübü de rakibin sahaya çıkmaması üzerine hükmen galip ilan edilmişti.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER