DİĞER HABERLER

Okçuluk Milli Takımı'nın tek hedefi

Teknik kadroda revizyona gidilen okçuluğun hedefinde 2012 Londra Olimpiyatları'na sporcu gönderebilmek yer alıyor.

Okçuluk Milli Takımı'nın tek hedefi
Güney Koreli teknik direktör Jeong-Ho Kim ile antrenörler Alper Aytaçoğlu ve İzzet Tekeli'nin görevlerine son verilmesinin ardından milli takımlar teknik direktörü olarak göreve getirilen Cumhur Yavaş ile yardımcıları Gürcü Vladimir Lekveshivili ve Serdar Şatır görevlerine başladı.

Aynı zamanda federasyonun yönetim kurulu üyesi de olan Cumhur Yavaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, federasyonun ekim ayında ilan edeceği yeni faaliyet programıyla birlikte olimpiyatlara ''kota'' alabilmek için farklı bir çalışma programı içine gireceklerini söyledi.

Geçen ay İtalya'da yapılan dünya şampiyonasında kota alınamadığını anımsatan Yavaş, ''Yeni teknik kadronun göreve gelmesiyle birlikte öncelikle hedefimiz Hollanda'da bireysel, ardından da ABD'de takım kotalarını alabilmek. Türkiye'nin okçulukta olimpiyatlarda yer almasını mutlaka sağlayacağız'' dedi.

-''EKSİKLİKLERİ BİLİYORUZ...''-

Yavaş, gelecek yıl mayıs ayında Hollanda'daki Avrupa Şampiyonası'nda bireysel, haziran ayında da ABD'deki Dünya Kupası finallerinde takım kotalarının verileceğini dile getirerek, ''Kim döneminde takım iyi bir kondisyon programıyla başlamasına rağmen bunun sonunu getiremediler. Ardından malzeme testlerinde sorun yaşadılar. Biz takımdaki eksiklerin neler olduğunu biliyoruz. Seneye bunların hepsini gidereceğiz'' diye konuştu.

-''GENÇLERDEN TAKVİYE...''-

''Biz müsabakalara kilitleneceğiz'' diyen Yavaş, şöyle konuştu:

''Şu anki kadro elimizdeki en iyi kadro. Bunda değişiklik olmayacak ama takviyeler yapacağız. Yetişmekte olan genç sporculardan takviyeler olacak. Çünkü formda olan genç sporcularımız var, bunlardan yararlanacağız. Olimpiyatlar için kadro oluşturacağız. Olimpiyatlara takım ya da bireysel olarak mutlaka kota alacağız.''

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER