DİĞER HABERLER

Obradovic'ten Galatasaray yorumu

Alman temsilcisi Alba Berlin'in başantrenörü Sasa Obradovic Galatasaray hakkında konuştu

Obradovic'ten Galatasaray yorumu
THY Avrupa Ligi Top 16 turu E Grubu 11. maçında Galatasaray Liv Hospital ile karşılaşacak Alman temsilcisi Alba Berlin'in başantrenörü Sasa Obradovic, sarı-kırmızılı ekibi yenmenin zor olacağını söyledi..

Berlin'deki O2 World Arena'da yarın oynanacak maç öncesinde Obradovic'in yanı sıra takımın menajeri Mithat Demirel ve Türk oyuncu İsmet Akpınar sorularını yanıtladı.

Galatasaray Liv Hospital'ın Avrupa'da en iyi takımlardan biri olduğunu, ligde Fenerbahçe Ülker'i yendiğini anımsatan Obradovic, "Sarı-kırmızılılara karşı bizi neyin beklediğini biliyoruz. Ciddi takımlardan biri. Kazanmak istiyoruz ancak bu zor olacak" dedi.

Sarı-kırmızılıların bireysel olarak çok iyi oyunculara sahip olduğunu belirten Obradovic, Galatasaray Liv Hospital'ın zaman zaman çok yüksek seviyede basketbol oynayabildiğini ifade etti.

"Sarı-kırmızılı taraftar bizim için motivasyon olabilir"
Kendileri için bu maçın çok önemli olduğunu ifade eden Sırp çalıştırıcı, "Kazanmak için imkanımız var, biz de bunun için elimizden geleni yapacağız. Çeyrek finale çıkamasak da kötü değil. Avrupa Ligi'nde iyi bir performans sergiledik" yorumunda bulundu.

Obradovic, Galatasaray taraftarlarının maça göstereceğiyle ilgili de "Maçta daha çok sarı-kırmızılı taraftar olacak ancak bu bizim için iyi bir motivasyon olabilir. Biz de evimizde oynuyoruz ve bizim de taraftarımız var. Biz oyuna odaklanacağız" şeklinde konuştu.

Alba Berlin'de forma giyen genç oyuncu İsmet Akpınar'ın perforamsını da değerlendiren Obradovic, "Çok mükemmel bir aileden gelen, çok mükemmel bir genç. Çok iyi terbiye görmüş, çok iyi davranıyor. Ona fırsat vermeye çalışıyoruz, kendisi de verilen fırsatı çok iyi değerlendiriyor. Tüm takım gibi ben de onu beğeniyorum. Önünde parlak bir gelecek var ve her gün daha iyi oluyor" değerlendirmesinde bulundu.

"Top 16'ya kalmamız büyük bir başarı"
Başkent ekibinin menajeri Mithat Demirel ise Galatasaray Liv Hospital'a karşı mücadeleye hazır olduklarını belirterek, bazı sakatlıkların bulunduğunu ancak bu oyuncuların yavaş yavaş iyileştiğini ve takıma dönmeye başladığını söyledi.

Zor bir maç olacağını ifade eden Demirel, "Bizim son 16'ya kalmamız büyük bir başarı ama şu anda Avrupa Ligi'nde çok iyi bir pozisyondayız. Her şey kendi elimizde. Evimizde oynayacağımız önümüzdeki 2 maçı kazanırsak çeyrek finale çıkmak için çok büyük şansımız olacak. Onun için de her şeyi yapacağız" şeklinde konuştu.

Karşılaşmada güzel bir basketbol atmosferi oluşmasını dileyen eski basketbolcu Mithat Demirel, İstanbul'da Galatasaray Liv Hospital'a karşı oynadıkları ilk maçın seyircisiz oynanmasından dolayı "biraz tuhaf" ve "zor" geçtiğini ancak kendilerinin maça konsantre olduklarını kaydetti.

"İsmet, birkaç yıl içinde çok önemli rol oynayacak"

Galatasaray Liv Hospital'ın çok büyük bir kulüp olduğunu ve son yıllarda basketbola büyük bir yatırım yaptığına ancak bu sezon bazı sorunlar yaşadığına işaret eden Demirel, sarı-kırmızılıların tecrübeli ve çok iyi kadroya sahip olduğunu belirtti.

Genç oyuncu Akpınar'ı da değerlendiren Demirel, "İsmet çok çalışkan bir çocuk. 19 yaşında bu seviyede oynamak kolay bir şey değil. İyi çalışıyor. Hata yaparsa bile bırakmıyor. Çok iyi bir yolda. İnşallah birkaç yıl içinde bizim takımda önemli bir rol alacak" şeklinde konuştu.

İsmet Akpınar da çeyrek finale çıkmak için Galatasaray Liv Hospital'ı mağlup etmeleri gerektiğini vurgulayarak, bundan dolayı bu maçın kendileri için çok önemli olduğunu ifade etti.

Akpınar, şimdiye kadar bir Alman takımın çeyrek finale yükselemediğini ve Alba Berlin'in bu fırsatı yakalamasının kendileri için bir motivasyon olduğunu kaydetti.

Galatasaray Liv Hospital'a karşı oynayacağından dolayı çok sevinçli olduğunu da ifade eden genç oyuncu, Türk taraftarların maça renk katacağını belirtti.

Alba Berlin'deki diğer basketbolcu arkadaşlarının kendisini desteklediğini ifade eden Akpınar, gelecek planlarıyla ilgili olarak, "Tabii ki Türkiye'de oynamak da bir hayal ancak Alba Berlin'de iki yılım daha var. Daha sonra nereye gideceğime bakarız" şeklinde konuştu.

Öte yandan Galatasaray Liv Hospital'ın yarın TSİ 22.00'de Alba Berlin'e konuk olacağı karşılaşma için şu ana kadar 11 bin bilet satıldı.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER