DİĞER HABERLER

Obradovic'ten Fenerbahçeliler'e müjde

Fenerbahçe'nin tecrübeli koçu Zeljko Obradovic, NTVSpor'da birçok konuda önemli açıklamalarda bulundu.

Obradovic'ten Fenerbahçeliler'e müjde
Fenerbahçe'nin tecrübeli koçu Zeljko Obradovic, NTVSpor'da birçok konuda önemli açıklamalarda bulundu.

Fenerbahçe'nin başantrenörü Zeljko Obradovic, NTV Spor'da yayınlanan "Euroleague Özel" programında gündemle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.Bogdanovic'in önümüzdeki sezon takımda kalacağını düşündüğünü söyleyen tecrübeli çalıştırıcı, TOP 16 karşılaşmaları öncesinde takımın son durumu ve ilerleyen turlardaki şansları hakkında da önemli ifadeler kullandı.

"FENERBAHÇE'DE ÇOK MOTİVE İNSAN VARDI"

Bir tarafım özledim diyor ama diğer tarafım da özlemedim diyor. Ama mutluyum. Gerçekten ilk saniyesinden itibaren istekliyim. Atina ile İstanbul arasında küçük farklılıklar var. Genel olarak hayatım aynı. Maç videoları izliyorum, takım için çalışıyorum. Çok fazla da zamanım kalmıyor. Fenerbahçe, benim de inandığım şeylere inanan bir kulüp. Önemli bir şey yapmaya çalışıyorlardı. Çok motive insanlar vardı, bunu sevdiğim için buraya geldim

TOP 16 YORUMU...
7 takımla daha karşı karşıya geleceğiz. Olympiakos da bu rakiplerin içinde. Son iki senenn şampiyonu. Gruptaki takımların hepsi Final-four oynayan, şampiyon olan takımlar. Bu takımlar arasında sadece Fenerbahçe Final-Four oynamadı. Bu da benim için önemli bir motivasyon kaynağı.

EUROLEAGUE'İN YEN SİSTEMİ...
Daha çok maç oynamanın daha iyi olduğunu düşünüyorum. Bu turu geçecek takımlar son 8 arasına kalacak. Euroleague biraz daha NBA'e yaklaşıyor. Oyuncularıma bizim için sadece Euroleague'in değil, tüm turnuvaların aynı değerde olduğunu söylüyorum. Türkiye Ligi'i de son derece önemsiyorum. Avrupa'da kazanılan galibiyetler size prestij sağlar. Oyuncularıma ne kadar zorlu maçlar oynayacağımızı söyledik. Kiev maçı ilk maçımızdı. Son dakikalarda çevirmiştik. Barcelona ile oynadık. Taraftarımız salona geldi, bize büyük destek verdiler. Bu insanları mutlu etmek istediğimizi söylemiştik. Barcelona ve CSKA maçları çok iyi geçmişti. Zor olacağını düşünüyorduk ama kolaya çevirmeyi başardık. Hedefe ulaşacaksak bizim gibi takımların hiçbir zaman konsantrasyonunu kaybetmemesi gerekiyor.

"OLYMPİAKOS FAVORİ DEĞİL"
Daha önce de hedeflerimi söyledim. Takımı Olympiakos'a karşı oynanacak ilk maça hazırlıklamak istiyorum. Grubumuzda çok sayıda sürpriz olabilir. Olympiakos bile çok favori olduğunu düşünmüyorum. Çok önemli takımlar var. Efes de antrenör değişti. Herkes biz nasıl düşünüyorsak öyle düşünüyor. Artık gerçek hayat başlıyor. Son 8'e kalmak istiyoruz.

SAHA AVANTAJI PLAY-OFF'TA ÖNEMLİ Mİ?
Mantık olarak kendi sahanızda daha çok maç oynamak istersiniz. Euroleague çok yoğun bir turnuva. 48 saat içinde iki maç oynamak zorundasınız. Tabi herkes evinde oynamayı sever. Bu bir avantaj. Dışarıda oynadığınızda oyuncular daha fazla zorlanır.

"TARAFTAR ÖVGÜYÜ HAK EDİYOR"
Bizim yaptığımız işi taraftar olmadan yapmanın anlamı yok. Her şey taraftar için. Bizi 13 bin taraftar izliyor. 2 bin kişi izlesek motivasyon daha başka olurdu. Gerçekten taraftarın tribünleri doldurması bizim için çok önemli. Genelde taraftar oyuncuların ismini söyler, Maçlarda sürekli isminizi söylüyorlar. Oyuncularınızı gösteriyolar Maçın atmosferinde bunu çok fazla dinlemediğimi söyleyebilirim. Bazen tezahürat yapıldığını benchten uyarıyolar. Her zaman nasıl yapıyorsam işimi burada da aynısını yapıyorlar. Taraftarımız her türlü övgüyü hak ediyor.

"KENAN VE METECAN'DAN MEMNUNUM"
Gençler daha ileri gidebilmek için daha çok çalışmalılar. Kenan ve Metecan'ın çalışmalarından çok memnunum. Onlara insanlara örnek olmasınız diyorum. Dürüst olarak bu kadar iyi oynamalarını beklemiyordum. Onlara bu dakikaları vermeye devam edeceğim. Uzun bir dönem var, hepsinden yararlanmaya devam edeceğim.

"BO MCCLABB'İ RONDO'YA BENZETİYORUM"

Geçen yılla bu yılı karşılaştırmak istemiyorum. Durum tabi ki ortada. Biz hep oyuncularla konuşuyoruz. Emir, Euroleague'de takım için çok önemli işler yapıyor. Daha iyisni de yapabilir, bunu anlamalı. Birçok asist yapıyor, ona rebaundlara da konsantre olmasını söylüyorum. Bo'nun açık alanda ne kadar etkili olduğunu biliyoruz. NBA'den Rajon Rando'ya benzetmiyorum. Harika oynuyor ama aynı zamanda takıma daha çok yararlı olabileceğini düşünüyorum. Bogdanovic, Avrupa'nın en skorer oyuncusu. Ama daha iyi olabilirler, belki yüzde 100 bile yetmeyecek, daha fazlası gerekiyor (gülüyor).

"BOGDANOVİC SENEYE BURADA"[page_end]

Ben Bojan'a "NBA'e gidip benchte mi oturmak istiyorsun, yoksa burada oynamak mı istiyorsun?" dedim. O da burada kalmasının kendisi için yararlı olduğunu düşünüyorum. Ben Bogdanovic'in önümüzdeki yıl da burada kalacağını düşünüyorum. Kendisini basketbola adamış bir oyuncu. Avrupa'nın en iyi oyuncularından biri ama bu yeterli değil. Euroleague'de 18-20 sayı atması önemli değil.

TRANSFER OLACAK MI?

Hayır. Oyuncularıma güveniyorum, herkese şunu göstermek istiyorum. Fenerbahçe'nin böyle böyle oyuncuları almasının iyi olacağını söyler. Ben sezon ortasında oyuncu almaktan yana değilim. Ancak çok çok iyi, takımın da "bu ismi almamız çok iyi oldu" diyebileceği bir transfer olursa olabilir. Her türlü oyuncuyu da takip eden biri değilim. O nedenle de dedikoduları bilmiyorum. Böyle bir şey yapacaksak oyuncularımı bilgilendiririm. İnsanlar, bizim kaliteli bir takımımız olduğunu gördü. Bizim grubumuzun zorlu olduğunu söyledim. Tek hedef 2. tura çıkmaktı. Tabi ki Euroleague'de oynamak, Türkiye'de oynamak, üst üste maçlar zordu ama herkes aynı şeyi yapıyor. Fikstürümüz yoğun diye ağlayacak halimiz yok.

YABANCI KURALI HAKKINDA...

Kural sadece bizim için değil, tüm takımlar için geçerli. Oyuncuların ne kadar çok çalışması, o kadar çok iyi olacakları anlamına gelir. Bu nedenle kuralın Türk oyuncular için kötü olduğunu düşünüyorum. Türk oyuncular yabancı kısıtlaması olduğundan kendilerini baskı altında hissetmediğinden rahatlıkla oynarım diye düşünüyor. Mesela Trabzon'da Ömer Onan, Melih Mahmutoğlu harika oynadılar. Onların yerlerine yabancı oyuncu koymazdım. Önemli olan oyuncuların nasıl çalıştıkları...

MİLLİ TAKIM İDDİALARI...

Buraya Fenerbahçe'nin koçu olarak geldim. Şu an Fenerbahçe ile iki yıllık sözleşmem var. Tüm vaktimi buna adıyorum. Türk Milli Takımı'na layık görenlere teşekkür ediyorum. Ama odaklandığım şey Fenerbahçe.

TÜRKİYE'DEKİ YABANCI KOÇLARIN FAZLALIĞI

Karşıyaka maçında Ufak Sarıca ile problemler oldu. Benim hatalarım olduğunu söyledim. Hem onu hem de tüm koçlara büyük saygı duyuyorum. Önemli olan burada çalışma şansı bulan koçların en iyisni yapmaya çalışmaları.

"PANATHİNAİKOS'TA ÇOK ÖNEMLİ DOSTLUKLARIM OLDU"

Çok önemli dostluklarım oldu. Hiçbir zaman eski takımınıza karşı mücadele etmek kolay değildir ama bu durumda kurtulamazsınız. Fenerbahçe'nin o maçı kazanması için elimden gelenin en iyisni yapacağım.

Olympiakos maçı da ilginç olacak. Onlara da saygı duyuorum Atina'da geçirdiğim günlerde beni sokakta retaurantta durdurup fotoğraf çektirmek isterlerdi.

ROTASYONU NEYE GÖRE YAPIYORSUNUZ?

Herkesin bir fikri var ama takımın durumunu benden iyi gören yok. Her gün onlarla beraberim ve takım için en iyisini düşünüyorum. Tüm oyunculara 15-20 dakika süre versem, sayı atsalar herkes mutlu olurdu. Yapabileceğimiz bu. Bir çok şeye rotasyon değişiyor. Faullere, maçın gidişatını göre değişiyor.

"İZZET ŞAŞIRDI"

İzzet'e ikinci yarının başında sahaya çıkacaksın dedim. Çok şaşırdı. Yapman gerekeni yapmasını söyledim. Aynı şekil de Kenan da öyle ilk maç ilk 5'te sahaya sürdüm. Oyuncular ellerinden gelenin en iyisini yapmak zorunda.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER