OYUN

Nvidia tarafından DLSS 3.5 teknolojisini kullanacak oyunlar tanıtıldı

Nvidia, oyun dünyasını yapay zeka teknolojisiyle buluşturma konusundaki öncü rolünü RTX ekran kartları sayesinde sürdürüyor. Şirketin en son sürprizi, DLSS teknolojisinin yeni versiyonu olan DLSS 3.5 ile düşük çözünürlüklü görüntüleri yapay zeka desteğiyle yüksek çözünürlüklü görüntülere dönüştürerek oyunlardaki grafik performansını yükseltmeyi amaçlıyor.

Nvidia tarafından DLSS 3.5 teknolojisini kullanacak oyunlar tanıtıldı

Nvidia, RTX serisi ekran kartları sayesinde yapay zeka teknolojisiyle oyun dünyasını bir araya getirme konusundaki liderliğini sürdürüyor. Şirket, bu konudaki son atılımı olan DLSS 3.5 ile düşük çözünürlüklü görüntüleri yapay zeka desteğiyle yüksek çözünürlüklü görsellere dönüştürerek oyunların grafik performansını tırmandırmayı amaçlıyor. Şimdi, bu heyecan verici teknolojiyi kullanacak ilk oyunlar açıklandı.

Nvidia DLSS 3.5, oyun deneyiminizi daha çarpıcı, etkileyici ve gerçekçi hale getiren yeni yapay zeka destekli Işın Yapılandırma özelliği ile geliyor. Bu, ışın izleme kalitesini daha da artırıyor ve içerik oluşturucuların sonuçları daha iyi görselleştirmesine yardımcı olmak için ışın izlemeli ön izlemeleri ve görünüm alanlarını büyük ölçüde geliştiriyor.

DLSS 3.5, tüm GeForce RTX ve Nvidia RTX kullanıcıları tarafından kullanılabiliyor. Bu çığır açan teknoloji hakkında daha fazla bilgi edinmek için Nvidia DLSS 3.5 duyuru makalemize göz atabilirsiniz. Ayrıca, bu hafta DLSS desteğiyle piyasaya sürülen Lies of P, Party Animals, Warhaven ve Witchfire gibi oyunlarla birlikte DLSS 3 ile hızlandırılmış olan The First Descendant oyununun açık beta sürümünü deneyebilirsiniz.

Nvidia, her zaman GeForce RTX kullanıcılarına mükemmel bir oyun deneyimi sunma taahhüdünde bulunuyor. Şirket, renderleme teknolojisini daha da ileri götürerek Nvidia DLSS 3.5'i tanıttı. Bu yenilik, ışın izlemeli oyunlar ve uygulamalar için ışın izlemeli görüntüleri geliştiren yeni bir yapay zeka modeli olan Işın Yapılandırma desteği sunuyor.

Işın Yapılandırma, örneklenmiş ışınları çözen manuel olarak ayarlanan gürültü gidericilerin yerine, örneklenmiş ışınlar arasında daha yüksek kaliteli pikseller üreten Nvidia süper bilgisayar eğitimli bir yapay zeka ağı kullanıyor. DLSS 3.5, ışın izleme etkilerini daha iyi anlayarak zaman ve mekansal verileri daha akıllıca kullanarak üstün kaliteyi koruyor.

21 Eylül'de, Cyberpunk 2077'nin 2.0 güncellemesi, DLSS 3.5 dahil olmak üzere bir dizi geliştirme ile birlikte piyasaya sürülecek. Işın İzleme: Overdrive Modu, DLSS 3.5'in yeni Işın Yapılandırma tekniği sayesinde yansımaların kalitesini ve netliğini artırırken, evrensel aydınlatma daha da iyileştiriliyor, böylece daha dinamik, daha gerçekçi bir deneyim sunuyor.

Ayrıca, 26 Eylül'de Cyberpunk 2077: Phantom Liberty, ışın izleme ve DLSS 3.5 ile Işın Yapılandırma ile birlikte piyasaya sürülecek. Bu yeni casus-gerilim macera deneyimi, Cyberpunk 2077 hayranları için heyecan verici bir deneyim sunacak.

CD PROJEKT RED Sanat Başkan Yardımcısı ve Global Sanat Direktörü Jakub Knapik, "Oyuncular, DLSS 3.5'in yapay zeka işleme gücü sayesinde, Cyberpunk 2077: Phantom Liberty'nin en yeni mekanı olan Dogtown'ı daha keskin, daha doğru aydınlatma ve en yüksek kare hızlarıyla deneyimleyebileceklerini söylüyor.

Cyberpunk 2077 ve Cyberpunk 2077: Phantom Liberty'de DLSS 3.5 ve Işın Yapılandırma'nın lansmanı hakkında daha fazla bilgi için Cyberpunk 2077 DLSS 3.5 lansman makalemize göz atabilir ve yeni Cyberpunk 2077: Phantom Liberty RTX teknoloji fragmanını izleyebilirsiniz.

Ayrıca, içerik oluşturucular için DLSS 3.5 ile birlikte gelen Chaos Vantage güncellemeleri ve Nvidia Omniverse hakkında da bilgi alabilirsiniz. Bu güncellemeler, geleneksel gürültü gidericilere göre çok daha hızlı ve yüksek kaliteli görüntüler üretebilen yapay zeka nöral ağına sahiptir. Chaos Vantage, büyük sahneleri tamamen ışın izlemeli bir ortamda keşfetme olanağı sunar ve Nvidia'nın OptiX gürültü giderici ve Nvidia Super Resolution ile RTX GPU'lar üzerinde hızlandırılarak içerik üreticilerine büyük destek sağlar. Ayrıca, Ekim ayında DLSS 3.5 güncellemeleriyle birlikte sunulacak olan Nvidia Omniverse USD Composer ile büyük ölçekli sahneleri bir araya getirmek, aydınlatmaları yapmak, simülasyonlar oluşturmak ve render almak artık daha kolay olacak. Bu uygulama, tamamen özelleştirilebilir bir OpenUSD dünya inşa uygulamasıdır.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER