DİĞER HABERLER

Nur Tatar'dan çok sert doping açıklaması

Olimpiyat ikincisi milli tekvandocu Nur Tatar, "Doping yapmak hırsızlıktır, başkasının emeğini çalmaktır" dedi.

Nur Tatar'dan çok sert doping açıklaması

Olimpiyat ikincisi milli tekvandocu Nur Tatar, "Doping yapmak hırsızlıktır. Bence bu kendi aldığın bir başarı değildir. Bu aynı zamanda karşındaki sporcunun da hakkına girmektir" dedi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hayata geçirilen "Tecrübe Konuşuyor" projesi kapsamında, milli sporcu Nur Tatar ve Devlet Denetleme Kurulu (DDK) Başkanı Yunus Arıncı Ordulu gençlerle bir araya geldi.

Ordu Kültür Sanat Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte soruları yanıtlayan milli sporcu Tatar, bazı sporcuların dopingli çıkmasına yönelik yaptığı açıklamasında, "Doping yapmak hırsızlıktır. Bence bu kendi aldığın bir başarı değildir. Bu aynı zamanda karşındaki sporcunun da hakkına girmektir. Onun için bunun eğitimleri veriliyor. Bizim kendi milli takım doktorlarımız hangi ilacın içerisinde doping var, hangi ilacın içerisinde yok biliyor ve ona göre bize veriyor. Biz de zaten onlara da sormadan ilaç almıyoruz" diye konuştu.


Tekvando branşında böyle bir hadise ile karşılaşılmadığını vurgulayan Tatar, "Dopingli çıkan sporcularda bilmediği bir ilaçla bunu almıştır belki. Bunu bilemeyiz. Ama bizde hiçbir şekilde öyle bir olay söz konusu değil. Diğer branşlardaki arkadaşlarımızın adını duyunca üzülüyoruz gerçekten. Sonuçta istiklal marşımızı okutan sporcularımızın böyle bir şeyle karşılaşması beni de çok üzüyor. Ama bunu bilinçli olarak da yapan var, bilinçsiz olarak da yapan var. Ama ben bu konuda hiçbir şekilde desteklemiyorum. Hiçbir şekilde de istemiyorum. Alabildiğiniz başarı kendi yeteneğinizdir ve kendi başarınızdır. Bu konuda arkadaşlarımızın daha dikkatli olmasını tavsiye ediyorum" ifadesini kullandı.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER