DÜNYADAN FUTBOL

Nelson Mandela bu Kupa'da anılacak

FIFA Genel Sekreteri Jerome Valcke, bu yıl 10. düzenlenen Dünya Kulüpler Kupası'nın Güney Afrika'nın vefat eden efsanevi lideri Nelson Mandela'ya adanacağını açıkladı.

Nelson Mandela bu Kupa'da anılacak
Fas'ta 21 Aralık'a kadar devam edecek FIFA Dünya Kulüpler Kupası'nın öncesinde düzenlenen basın toplantısında, FIFA Genel Sekreteri Jerome Valcke ile organizasyon yetkilileri, turnuvada başlatılacak yeni uygulamalara ilişkin bilgi verildi.

Turnuvada, gol çizgisi teknolojisi ve serbest vuruşta baraj mesafesini ayarlamak için kaybolan köpük boya kullanımı dışında Nelson Mandela'yı anmak için "Madiba Zamanı" ve "Barış için El Ele" adlı uygulamalar yapılacak ve buna göre hakem ve takım kaptanları maçın bitiş düdüğün ardından orta yuvarlağın yanına gelerek ele ele sıkışacak.

Toplantıda konuşan FIFA Genel Sekreteri Jerome Valcke, şampiyonanın bu zamana kadar çeşitli ülkelerde sorunsuz bir şekilde düzenlendiğini ve Avrupa'nın futbola doyduğu için turnuvanın farklı ülkelerde düzenlenmesine sıcak baktığını söyledi.

Turnuvada yapılacak maçların öncesinde Nelson Mandela'nın görüntülerinin dev ekrandan yansıtılacağını, efsane lidere saygı duruşunda bulunularak alkış yollanacağını vurgulayan Valcke, "Mandela, hayatı boyunca insanları uyum içinde bir araya getirmek için savaştı. Bu uygulamalarla, Mandela'nın dünyayı ve Güney Amerika'yı daha iyi bir yer haline getirmek için verdiği mücadeleyi onurlandırmak istiyoruz" ifadesini kullandı.

Brezilyalı Ronaldinho'nun harika bir oyuncu olduğunu ve sakatlığının ardından yeniden yeşil sahalara dönmesine sevindiğini belirten Valcke, turnuvada yer alan tüm takımlara başarı dileğinde bulundu.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER