TENİS

Nadal'ı yenen Djokoviç şampiyon oldu

Sezonun 4. ve son grand slam turnuvası olan abd açık tenis turnuvası'nın erkekler finalinde ispanyol rafael nadal'ı yenen sırbistanlı novak djokoviç, şampiyonluğu kazandı.

Nadal'ı yenen Djokoviç şampiyon oldu - Sayfa 1

Sezonun 4. ve son grand slam turnuvası olan ABD Açık Tenis Turnuvası'nın erkekler finalinde İspanyol Rafael Nadal'ı yenen Sırbistanlı Novak Djokoviç, şampiyonluğu kazandı.

Nadal'ı yenen Djokoviç şampiyon oldu - Sayfa 2

New York'un dev Flusing Meadows belediye parkındaki kortlarda düzenlenen turnuvanın finalinde Sırp dünya şampiyonu 24 yaşındaki Djokoviç, 25 yaşındaki grand slam raketi İspanyol şampiyonunu 6-2, 6-4, 6-7, 6-1'lik setlerle yendi. 84 dakikalık üçüncü set Djokoviç'i çok terletti ve seti Nadal'a verdi. Tüm setler nefes kesti.

Nadal'ı yenen Djokoviç şampiyon oldu - Sayfa 3

2011'de diğer iki grand slam Avustralya Açık ve Wimbledon'ı kazanan Djokoviç, ABD Açık'ta da zafere erişince bir sezonda 4 grand slam turnuvasından 3'ünü kazanan 6. oyuncu oldu.

Nadal'ı yenen Djokoviç şampiyon oldu - Sayfa 4

Tarihte bir sezonda 3 grand slam turnuvası kazananlara katılan Djokoviç, Rafael Nadal, İsviçreli Roger Federer, Avustralyalı Rod Laver, Amerikalı Jimmy Connors ve İsveçli Mats Wilander'le rekoru paylaştı.