GALATASARAY

Mustafa Cengiz'den bomba açıklamalar

Mali Genel Kurul'da yönetsel bakımdan ibra edilmeyen Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, 5 dakika süren bir basın toplantısı düzenledi. Cengiz görevinin başında olduğunu belirterek yönetim olarak hukuki mücadelelerini sürdüreceklerinin altını çizdi.

Mustafa Cengiz'den bomba açıklamalar

Mustafa Cengiz, Türk Telekom Stadı'nda düzenlenen ve yönetim,  denetleme, disiplin ile sicil kurulu üyelerinin de hazır bulunduğu basın  toplantısında, mali genel kurulda yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.
 
Mali genel kurul toplantısının hem kamuoyunda hem de Galatasaray'da  çok tartışıldığını dile getiren Cengiz, "Huzur ve bütünlük içinde başlayan genel  kurulumuzun aynı şekilde devam ederek, bu tartışmalara mahal vermeyecek şekilde  neticelenmesini arzu ederdik. Fakat maalesef öyle olmadı. Yönetimimiz süresince  mali anlamda genel kurul üyelerimizin de tasvip ettiği, yadsınamayacak başarılara  imza attık." dedi.


 
Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, mali başarılarının ardında  idari reformların olduğunu vurgulayarak, "Bizleri yakından izleyenler mali,  sportif ve idari yapılanmanın sistematik hale gelmesi için nasıl gayret  gösterdiğimizi bilirler. Camiamız için çok önemli olan mali başarının  sürdürülebilmesi için de kritik öneme sahip şampiyonluklara yürüdüğümüz süreçte  bu tartışmaların kulübümüze ve camiamıza vereceği muhtemel zararların bilinciyle  tüm kamuoyuna ve Galatasaray camiasına itidal çağrısı yapıyorum." ifadelerini  kullandı.

Cengiz, yönetim olarak görevlerinin başında olduklarını dile  getirerek, şunları kaydetti:
 
"Oluşturduğumuz sinerjinin, şampiyonluğa yürüdüğümüz bu günlerde bu  amaca yönlendirilmesini rica ediyorum. Bu bağlamda Galatasaray Kulübü Başkanı  olarak tüm kamuoyuna açıkça ilan ediyorum ki ben bana oy veren ve vermeyen  herkesin başkanıyım. Bu an itibarıyla Galatasaray'ın yüce menfaatleri ve  Galatasaray'ı Galatasaray yapan değerlerin korunması uğruna gereken her şeyin  yapılacağından camiamızın hiçbir endişesi olmasın. Gereken her türlü önlem  alınacaktır. Biz görevimizin başındayız. Son genel kurulda haksız ve tartışmalı  şekilde alınan kararlara karşı hukuki mücadelemize tüm alanlarda ve boyutlarda  girişecek ve onları sürdüreceğiz. Tüm Galatasaraylılar müsterih olsun, emanetiniz  emin ellerdedir."
 
"Beknaz'ın hareketi ibra edilmedi"
 
Mustafa Cengiz, soru almadığı toplantıda, Galatasaray 14 Yaş Altı  Futbol Takımı'nın kaptanı Beknaz Almazbekov'un İstanbulspor ile oynadıkları maçta  sergilediği centilmenlik üzerinden mesaj verdi.
 
Beknaz Almazbekov'un lehlerine verilen penaltıda kendisine faul  yapılmadığını belirtmesine rağmen hakemin kararını değiştirmemesi üzerine  kullandığı atışta topu auta attığı anın videosunu izlettiren Cengiz, "İdari  olarak ibra edilmediğimiz, idare bütünü içinde bu eğitim de var. İşte idari  olarak da Galatasaray kültürü bu. Bir anlamda Beknaz'ın bu hareketi ibra  edilmedi. Bu kültürü de yerleştirmeye çalışıyoruz. Bu vesileyle futbol  akademisindeki hocalarımıza, teknik ekibimize sevgi ve saygılarımı iletiyorum.  Onlara idari anlamda yaptıkları bu değerli çalışma ve Galatasaray'a yakışır  hareketlerinden dolayı teşekkür ediyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Videonun ardından gözleri doldu
 
U14 Ligi'nde G.Saray'ın İstanbulspor'la oynadığı maçta hakemin penaltı noktasını göstermesine rağmen G.Saraylı oyuncu Beknaz, kararın yanlış olduğunu ileri sürüp topu dışarı atmıştı.
 
Bu videoyu sinevizyondan basın mensuplarına izleten Başkan Cengiz'in gözleri doldu.

Yorumlar
TREND HABERLER