GALATASARAY

Mustafa Cengiz neden aday olmadı? Tek tek her şeyi açıkladı

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz neden yeniden başkan adayı olmadığı yönündeki sorulara yönelik açıklamalarda bulundu.

Mustafa Cengiz neden aday olmadı? Tek tek her şeyi açıkladı

Sarı kırmızılılarda 19 Haziran'dan seçim gerçekleşecek. Mevcut Başkan Mustafa Cengiz flaş bir kararla başkanlığa aday olmadığını açıkladı. Bu açıklamanın ardından herkes Mustafa Cengiz'in neden aday olmadığını sorgulamaya başladı.
Mustafa Cengiz, bir haftadır evinde tedavi görmesine rağmen çalışmalarına devam ediyor. Cengiz, kulübün iyiliği için bir an önce sonuçlandırılması gereken Türkiye Bankalar Birliği anlaşmasını hasta yatağında imzalayıp, borç yapılandırmasını tamamladı. Bu imza ile birlikte anlaşmanın vadesi 9 yıldan 10 yıla uzatılırken, Galatasaray'ın 250 milyon TL'lik borcu ödenecek ve vadesi geçmiş borçları da kapatılacak. 2 yıl faiz ödemesi yapmayacak olan sarı kırmızılı kulüp, 1.4 milyar TL olan krediyi ise 10 yılda geri ödeyecek. Galatasaray ayrıca, döviz cinsinden aldığı Aktifbank'taki kredisinden de kurtulup geri ödemesini TL üzerinden yapacak. Ziraat Bankası ve Denizbank'taki kredileri ise devam edecek.

Hürriyet'e konuşan Mustafa Cengiz; "Geleceği temiz bir Galatasaray bırakmak istedim göreve gelecek yeni yönetime. Ben seçimlerle değil, Bankalar Birliği anlaşması ve borç yapılandırması ile uğraştım. Bu imzaları atmasak, Galatasaray'ın önümüzdeki sezon için lisanslama ile ilgili sıkıntıları oluşabilirdi.

"YÖNETİMİM HAZIRDI"

Yönetim Kurulu listem, imzalarım, hazırdı ama seçime girmedim. İmzalar toplansa da 'Ben son olarak aday olmak istemiyorum' dedim. Geride kalan 3 yılda kulübü iyi yönetmişiz ki, bugün 6 başkan adayı birden var.

"İSTİFA EDECEKTİM"

Görevi bırakmayı, istifa etmeyi çok düşündüm. Açık söyleyeyim; pandemi olmasa istifa ederdim. Fakat pandemi koşulları nedeniyle Galatasaray daha zor bir tablo içine düşebilirdi. Bu yüzden istifa etmedim.

"ALBAYRAK'A TEŞEKKÜR ETTİM"

Benim kimseyle iş birliğim yok. Göreve aday olmak isteyen herkesi, tüm kurul üyelerini serbest bıraktım. Başkan adayları arasında olan Yiğit Şardan ile bir kelime dahi konuşmadım. Sadece Abdurrahim Albayrak ile konuştum ve kararını bana ilettikten sonra da kendisine hizmetleri için teşekkür ettim." ifadelerini kullandı.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER