ROPÖRTAJ

Murat Boz: Popçu olmasam topçu olurdum

Sanat camiasının ünlü isimlerinden olan genç kızların sevgilisi Murat Boz, Fitbol Dergisi'ne özel bi röportaj verdi.

Murat Boz: Popçu olmasam topçu olurdum

Sanat camiasının ünlü isimlerinden olan genç kızların sevgilisi Murat Boz, Fitbol Dergisi'ne özel bi röportaj verdi.

İşte samimi açıklamalarda bulunan Murat Boz'un o röportajı;

Henüz müzikle alakam olmayan küçük yaşlarda ben de her çocuk gibi mahallede arkadaşlarımla oyun oynamaktan büyük keyif alırdım. Ama tabi en keyif aldığımız oyun futboldu. 7/24 top peşinde koşuştururduk. Bazı haftasonları ezanı duyana kadar hiç durmadan top oynardık. Yani 'popçu' olmasam kesin topçu olurdum...

Mahallede yaşamış ve ortamda büyümüş herkes mahalleler arası turnuvanın önemini bilir. Mahalle takımına girmek de bir şeydir hatta çok zorlu bir süreçtir. Az biraz yeteneğin varsa ve takımın abileriyle de aranı iyi tutarsan arada sırada seni yedeğe alırlar. Şansın varsa da bazen ilk 5'te sahaya çıkarsın. O da bizim takım 10 farklı falan öne geçtiyse fasulyeden oynarsın aslında. Yani Küçük olmak hep bir dezavantajdır.

İsyan edersin çünkü sana göre senin yarı yeteneğinde olmayan abiler çıkıp sahada oynarlar. "Ulan bende olsaydım şimdi o sahada...", Bi'çıksam, oynasam görecekler..." duygularının havada uçuştuğu anlardır onlar. Zaman geçip yaş büyüdükçe daha çok şans almaya başlarsın ki bende de öyle oldu. Mahalle takımında sonraki yıllarda sol açık olarak yerim garantiydi.

Tam da o yıllarda Beşiktaş'ımızın Metin Ali Feyyaz'ı vardı. Onları izledikçe o dönemde maç yapma, futbol oynama isteğim tavan yapmıştı, yerimde duramıyordum.

Daha sonra babamın teşvikleri ile Ereğli Demir Çelik Fabrikası'nın futbol takımı olan Erdemirspor'un alt yapısına girdim. Özellikle babam futbolcu olmamı çok istiyordu. En büyük hayaliydi. 2 sene kadar orada top oynadım ama o kadardı. Çünkü gerçekten istediğim şeyin müzik ve şarkı söylemek olduğunu anlamıştım.

Babam bu işe ilk başlarda çok hoş bakmasa da sonradan beni anladı ve hep destek oldu.

Meslek değişti elbette ama içimdeki futbol aşkı hiçbir zaman değişmedi. Hala top oynarım, maçlara giderim, ligleri takip ederim. Kondisyonum iyidir, at gibi koştururum, solağımdır. Türkiye'de çok fazla sol bek bulunmuyor ve bu anlamda Beşiktaş'ımızın sol bek mevkiisine talibim. İlgililere duyurulur :)

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER