DİĞER HABERLER

Millilerden altın madalya sözü

Erzurum'da, son hazırlık çalışmalarını sürdüren Curling A Milli Erkek ve Bayan Takımları, Avrupa Şampiyonası'ndan altın madalyayla dönmeyi hedefliyor.

Millilerden altın madalya sözü

Curling A Milli Takımı, 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları kapsamında Erzurum'da yaptırılan ve Türkiye'de ilk ve tek olan curling salonunda kamp çalışmalarını sürdürüyor.

Danimarka'da düzenlenecek Avrupa Şampiyonası için 12 Eylül'de Milli Takım Antrenörü Fatih Ağduman gözetiminde kampa giren bayan ve erkek milli takımı, hem Türkiye'ye altın madalyayla dönmek hem de B Grubu'na yükselebilmek için çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor.

Curling A Milli Takımı Antrenörü Ağduman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık iki yıl önce Kocaeli'deki balon buz pistinde çalışmalar yaparak, A Milli Takımı seçmelerinin yapıldığını söyledi.

Daha önce düzenlenen Avrupa Şampiyonası'nda birinci olan Bayan Milli Takımı'nın C Grubu'ndan B Grubu'na çıktığını anımsatan Ağduman, ''Daha sonra da B Grubu'nda, İsviçre'de yarıştık ama yarışmada sonuncu olunca, C Grubu'na düştük. Şu anda yine Avrupa Şampiyonası C Grubu'nda hazırlıklarımızı yapıyoruz. Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da 29 Eylül-9 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek Avrupa Şampiyonası'nda yarışacağız'' dedi.

Şampiyonada bayan ve erkek milli takımlarının yarışacağını vurgulayan Ağduman, bayan ve erkek takımları olarak Türkiye'ye hem altın madalyayla hem de B Grubu'na yükselmiş olarak dönmeyi hedeflediklerini vurguladı.

-''DAHA ÇOK TAKTİK VE STRATEJİ ÜZERİNE DURUYORUZ''-

Avrupa Şampiyonası için yaklaşık 20 gün önce ilk hazırlık dönemini geçirdiklerini hatırlatan Ağduman, ''Şimdi de son hazırlık çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yaklaşık iki hafta sonra, şampiyona için Danimarka'ya gideceğiz. Bu son hazırlık kampımız olduğu için daha çok taktik ve strateji üzerine duruyoruz. Sporcularımızın nasıl oynaması gerektiği önemli'' şeklinde konuştu.

Curling sporunun dünyadaki diğer adının, ''buzun satrancı'' olarak tabir edildiğinin altını çizen Ağduman, çok fazla beyin cimnastiği gerektiren bir spor olduğu için daha çok strateji ve taktik üzerine çalışma yaptıklarını belirtti.

Strateji ve taktikler uygulayarak, Curling A Milli Takımı'nın Avrupa'da çok daha başarılı yerlere gelebileceğini vurgulayan Ağduman, şöyle dedi:

''2014 Sochi Olimpiyatları yapılacak. Dolayısıyla hedefimiz, 2014 yılına kadar milli takım olarak önce B Grubu'na çıkmak. B Grubu'nda bir-iki yıl kaldıktan sonra, Dünya Şampiyonası'na katılma hakkı kazanmak. Zaten Dünya Şampiyonası'na katılmaya hak kazandığımız zaman ilk 7-8 takım olimpiyatlara katılabiliyor. Biz de kendimize böyle bir hedef çizdik. Umuyoruz bu yıl B Grubu'na çıkacağız. Orada bir-iki yıl kaldıktan sonra hem A Grubu'nda Dünya Şampiyonası'nda yarışacağız hem de orada elde edeceğimiz başarıyla Sochi Olimpiyatları'na katılacağımızı ümit ediyoruz.''

-''TÜRKİYE SPORCULARI OLARAK, TESİS KONUSUNDA ÇOK ŞANSLIYIZ''-

Curling branşının Türkiye'de çok yeni bir spor olduğuna da değinen Ağduman, şöyle konuştu:

''Bu sporun, yaklaşık iki-iki buçuk yıllık bir geçmişi var. Takımda bulunan sporcularımız Erzurum ve Kocaeli'den. Toplam dört kişiyle oynanan bir spor. Dolayısıyla dört bayan bir de yedek olmak üzere, beş bayan, aynı şekilde beş de erkek sporcumuz var. Şu ana kadar iki kez Türkiye Şampiyonası, bir de Federasyon Kupası yaptık. Buradaki müsabakalarda milli takım seçmelerini yaptık. Seçmelerden sonra elenen sporcuları göndererek, biz kamp çalışmalarına başladık. Antrenmanlarımıza devam ediyoruz.''

Avrupa Şampiyonası için hazırlık kampının 12 Eylül'de başladığını hatırlatan Ağduman, kampın yaklaşık 15 gün süreceğini ifade ederek, şampiyona için Danimarka'nın başkenti Kopenhag'a gideceklerini belirtti.

Erzurum'da yaptırılan tesislerin tamamının mükemmele yakın olduğunu vurgulayan Ağduman, ''Bu tesis dünyadaki en iyi beş tesisten bir tanesi. Dolasıyla, Kanada da dahil olmak üzere çoğu ülkede, sporcular bu şartlarda çalışamıyorlar. Biz Türkiye sporcuları olarak, bu konuda çok şanslıyız. Bu tesis Türkiye'de tek ama dünya standartlarının üzerinde bir tesis. Bundan çok memnunuz. A Milli Takımımız ve diğer takımlar için çok büyük bir şans'' diye konuştu.

Danimarka'dan büyük bir başarıyla dönmeyi hedeflediklerini ifade eden Ağduman, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Altın madalya konusunda iddialıyız. Geçen yıl aynı grupta yarıştık. Kızlarımız şampiyon oldular, B Grubu'na çıktılar. Ben umuyorum ki erkeklerimiz de aynı başarıyı yakalayacaklar ve bir üst gruba çıkacaklar. Aynı zamanda bu iki takımımız UNIVERSIADE'de de yarıştılar. Erkeklerimiz Türkiye'de takım sporlarında ilk galibiyeti getirdiler. Bu da önemli bir aşama. Dolayısıyla C Grubu'nda altın madalya alıp, ülkemize döneceğiz. B Grubu'nda da bir iki yıl kalıp, daha sonra A Grubu'na ve daha sonra Dünya Şampiyonası'na çıkmayı hedefliyoruz.''

-''BİRAZ TECRÜBESİZLİĞİMİZDEN DOLAYI GEÇEN YIL KÖTÜ SONUÇLAR ALDIK''-

Curling A Milli Erkek Takım Kaptanı İlhan Osman Ağaoğlu da çalışmaların son sürat devam ettiğini belirterek, kampın hem yorucu hem de keyifli olduğunu ifade etti.

Şampiyonaya en iyi şekilde hazırlanmaya çalıştıklarını vurgulayan Ağaoğlu, şunları kaydetti:

''Tesislerden çok memnunuz. Gayet iyi. Buradaki tesislerimiz zaten dünya standartlarının üzerinde. Sadece curling için hazırlanan çok az tesis var. Diğer ülkelere göre çok daha avantajlıyız. Geçen yıl aynı grupta yarıştık. Tecrübesizliğimizden dolayı biraz kötü sonuçlar aldık. Danimarka'dan altın madalyayla döneceğimize söz veriyoruz. Altın madalya için yüzde 90 eminiz diyebilirim.''

Bayan sporculardan Elif Kızılkaya da çalışmaların çok iyi gittiğini, her geçen gün yeni şeyler öğrendiklerini belirterek, stratejik bir oyun olduğu için yeni şeyler ürettiklerini söyledi.

Bu branşta başarılı olabilmek için karşı takıma yeni taktiklerin geliştirilmesi gerektiğinin altını çizen Kızılkaya, ''Sürekli yeni bir şey üretmemiz gerekiyor. Her geçen gün yeni şeyler düşünüyoruz. Danimarka'dan iyi bir dereceyle döneceğimize inanıyorum'' şeklinde konuştu.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER