OLİMPİYAT HABERLERİ

Milli yüzücü Sümeyye Boyacı’dan altın madalya

İrlanda Cumhuriyeti'nin başkenti Dublin'de düzenlenen 2018 Avrupa Paralimpik Yüzme Şampiyonası'nda milli sporcu Sümeyye Boyacı, altın madalya kazandı.

Milli yüzücü Sümeyye Boyacı’dan altın madalya

İrlanda Cumhuriyeti'nin başkenti Dublin'de düzenlenen 2018 Avrupa Paralimpik Yüzme Şampiyonası'nda milli sporcu Sümeyye Boyacı, altın madalya kazandı.

Milli yüzücü, kadınlar 50 metre sırtüstünde 45.21'lik derecesiyle ilk sırada yer alarak altın madalyanın sahibi oldu.

Aynı kategoride İspanya'dan Teresa Perales 45.68'lik süresiyle gümüş, İtalya'dan Monica Boggioni ise 46.54 ile bronz madalya elde etti.

Bakan Kasapoğlu, Sümeyye Boyacı'yı kutladı : Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, İrlanda Cumhuriyeti'nin başkenti Dublin'de düzenlenen 2018 Avrupa Paralimpik Yüzme Şampiyonası'nda altın madalya kazanan milli sporcu Sümeyye Boyacı'yı tebrik etti.

Bakan Kasapoğlu, yayımladığı kutlama mesajında şu ifadelere yer verdi:

"İrlanda'nın başkenti Dublin'de düzenlenen Avrupa Paralimpik Yüzme Şampiyonası'nda 50 metre sırtüstünde altın madalya kazanarak Avrupa şampiyonu olan Sümeyye Boyacı, bizlere büyük bir gurur ve mutluluk yaşattı. Milli sporcumuz Sümeyye Boyacı'yı kutluyor, elde edilen başarıda emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Sümeyye'nin gelecek organizasyonlarda da şampiyonluklar kazanarak ay-yıldızlı bayrağımızı göndere çektireceğine yürekten inanıyor, milli sporcumuza başarılar diliyorum."

Sümeyye Boyacı kimdir : Sümeyye Boyacı, 5 Şubat 2003 tarihinde Eskişehir’de 2 kolu olmadan ve kalça kemiği çıkık bir şekilde doğdu. İlkokul eğitimini özel bir okula aldı ve yine aynı okulda ayaklarıyla yazı yazmayı öğrendi. 4.5 yaşında ayağıyla resim yapmaya başladı ve birçok başarıya imza attı. Alexander Pushkin’in Altın Balık adlı ünlü kitabının Türkçe çevirisi için bir resim yaptı. Yaptığı resim dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e Rusya ziyareti sırasında sunuldu. 2009 ise sulu boya eserleri Moskova’da sergilendi. 2014 yılında yaptığı ebru sanatıyla bir sergiye katıldı.

2008 yılında yüzmeye başlayan Sümeyye’nin koçluğunu, 2012 yılından beri Mehmet Bayrak yapıyor. 2016’da Berlin’deki 30. Uluslararası Alman Şampiyonasında yarışan Sümeyye, 2016’da katıldığı Rio de Janeiro, Brazilya’da gerçekleşen Yaz Paralimpik Olimpiyatları’ndan ödülsüz döndü. İtalya Liguria’da düzenlenen 2017 Avrupa Para Gençlik Oyunları’na katıldı ve 50 m Backstroke S1-5 etkinliğinde bronz madalya kazandı.

26-28 Nisan’da Brezilya’nın Sao Paulo kentinde gerçekleşen şampiyonada sırt üstü yarışlarda 45,92’lik derecesiyle dünya şampiyonu olan Sümeyye, 50 metre kelebek stilinde de 3. olarak bronz madalyanın sahibi oldu.

Alanyaspor Fenerbahçe'nin istediği Merih Demiral'i kiraladı

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER