TENİS

Milli tenisci sıkı bir partner arıyor

Milli Tenisçi İpek Şenoğlu, 2011'de ilk hedefinin, daha sık beraber oynayabileceği bir partner bulmak olacağını söyledi.

Milli tenisci sıkı bir partner arıyor

Ana tablodan grand slam turnuvalarda oynayan ve dünya sıralamasında ilk 100'e giren ilk Türk kadın tenisçi olan İpek Şenoğlu, Pamukkale Tenis Kulübü'nde gösteri maçına katıldı.

Şenoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de son 10 yıldır tenisin çok büyük aşama kaydettiğini anlattı.

Türkiye Şampiyonası, İstanbul CUP, İzmir CUP ve federasyonun gayretleriyle Ekim 2011'de dünyanın en iyi 8 takımının bir organizasyon kapsamında Türkiye'ye gelecek olmasının, tenisin geliştiğinin göstergesi olduğunu ifade eden Şenoğlu, ''Bunların hepsini niye sayıyorum. Bunlar Türk tenisinin ne kadar ivme ile geliştiğini gösteren organizasyonlar. Bundan 6-7 yıl önce grand slamlarda tek başına oynayan tek tenisçiyken, artık Türk bayrağı altında yarışan bir Marsel var, Çağla bu sene oynamaya başladı. Artık daha çok Türk'ün olması, Türk tenisinin geliştiğinin ayrı bir göstergesidir'' dedi.

2011'de ilk hedefinin, daha sık beraber oynayabileceği bir partner bulmak olacağını belirten Şenoğlu, şöyle konuştu:

''Sürekli partner değiştirmek benim için problem oluyor. Bu partneri bulduktan sonra 2011'de en büyük hazırlığım, 2012 olimpiyatlarına yönelik olacak. Olimpiyatlarda hem çiftlerde hem de karışık çiftlerde yer almak istiyorum ve böyle bir fırsatım var. Dolayısıyla bunlara yetişebilmek adına bana puan kazandıracak turnuvalara en iyi şekilde hazırlanıp, 2011'i 2012'e hazırlık olarak geçirmeyi hedefliyorum. Dünya sıralamasında ilk 50'ye yaklaşmak istiyorum. İlk 30, ondan sonraki hedefim diye düşünüyorum.''

Çocukların tenisi sevmesi için kendisi gibi örneklerin çoğalması gerektiğini vurgulayan Şenoğlu, ''Çünkü, benim burada gelip anlatabileceğim tek şey var. Ben, onların yaşlarındayken bu fırsatlara sahip değildim. Pamukkale Tenis Kulübü gerçekten çok güzel tesisler yapmış. Çocukların çok iyi antrenörleri var. Yönetim kurulu pırıl pırıl, bu işe gönül vermiş insanlardan oluşuyor. O yüzden onlara benden daha fazla şanslarının olduğunu, başarılı olmamaları için hiçbir sebebin olmadığını anlatmak için geldim. İyi ki de gelmişim. Burada güzel bir ortam oluştu. Gösteri maçımız da var. Gösteri maçında, tenisi hem velilere hem çocuklara sevdirebilirsek, amacımıza ulaşmış olacağımızı düşünüyorum'' diye konuştu.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER