DİĞER HABERLER

Milli tenisci İpek Soylu finalde

İpek Soylu, Avustralyalı rakibi Annabelle Andrinopoulos'u 2-0 yenerek finale yükseldi.

Milli tenisci İpek Soylu finalde
Uluslararası Gelibolu Gençlik Tenis Turnuvası'nda tek bayanlarda mücadele eden 1 numaralı seribaşı İpek Soylu, Avustralyalı rakibi Annabelle Andrinopoulos'u 2-0 yenerek finale yükseldi. 
 
Avustralya'nın Melbourne kentindeki Olimpik Park'ta yarı final maçına çıkan 17 yaşındaki milli tenisçi, 16 yaşındaki rakibi Andrinopoulos'u 6-4 ve 6-3'lük setlerle 2-0 yenerek adını finale yazdırdı.

Rakibi karşısında üstün bir oyun ortaya koyarak ilk seti 6-4 kazanan Soylu, ikinci sette de başarılı performansını sürdürdü ve zaman zaman sert esen rüzgara rağmen seti 6-3 aldı. 

Soylu'nun pazar günü final maçındaki rakibi, 13 yaşındaki Avustralyalı tenisçi Seone Mendez oldu. Mendez de yarı finalde 16 yaşındaki Zoe Hives'i 6-4 ve 6-3'lük setlerle 2-0 mağlup etti. 

-"Performansımı beğendim"- 
İpek Soylu, maçın ardından yaptığı açıklamada, hava şartlarının kendisini zorladığını belirterek, "Rüzgara rağmen iyi oynayabilen ve mental olarak güçlü olan taraf, sanırım bendim. Tabii üzerimde bir yorgunluk var. Haftanın sonuna geliyoruz, turnuvanın sonuna geliyoruz. Fakat her şeye rağmen performansımı beğendim" diye konuştu. 

Turnuvanın kendileri için önemine değinen Soylu, "Önceden de demiştim, yarın final oynayacak olmam gerçekten beni çok mutlu ediyor. Melbourne'deki bütün Türkleri yarınki maça bekliyoruz" ifadesini kullandı. Soylu, TSİ 02:00'de final maçına çıkacak. 

-Soylu ve Topsel çiftlerde finale çıktı- 
İpek Soylu çift bayanlarda da partneri Müge Topsel ile finale çıktı. Soylu-Topsel ikilisi, yarı final maçında Papua Yeni Gineli ve Avustralyalı rakipleri Marcia Tere Apisah-Katerina Valos ikilisini 6-4 ve 6-2'lik setlerle 2-0 yenerek finale yükseldi. Çift bayanlarda final maçı, TSİ 06.00'da yapılacak. Soylu-Topsel ikilisinin finaldeki rakipleri, Fijili Tarani Kamoe-Annie Shannon çiftini 6-3 ve 6-0'lık setlerle 2-0 mağlup eden Avustralyalı Anja Dokic-Zoe Hives ikilisi oldu. 

-Hergünvarım-Zincirli çifti yarı finalde elendi- 
Çift erkeklerde mücadele eden milli sporcular Ata Hergünvarım ve Mert Zincirli ikilisi ise Avustralyalı rakiplerine elenerek turnuvaya veda etti. Türk ikili, Avustralyalı Mitchell Pritchard-Aleksandar Vukic çiftine 6-3 ve 6-2'lik setlerle 2-0 yenildi. 

Pritchard-Vukic çifti, finalde ikilisinin finaldeki rakipleri ise Japon Yuya İto-Kurtis Wilson ikilisi oldu. 

Tek erkekler finali ise ilginç bir maça sahne olacak. Çift erkeklerde finale çıkan Avustralyalı Mitchell Pritchard ve Aleksandar Vukic, tek erkekler finalinde birbirlerinin rakibi oldu. 

Tek erkekler finali TSİ 02.00'de, çift erkekler finali ise TSİ 06.00'da yapılacak. 
 
TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER