YEREL HABER

Milli sporcumuzu duygulandıran anlar

Buz dansı kısa dansta partneri Alisa Agafonova ile 4. sırayı alan milli sporcu Alper Uçar, "İkimiz de yarışırken çok duygulandık" dedi.

Milli sporcumuzu duygulandıran anlar

25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'nda artistik patinajda buz dansı kısa dansta partneri Alisa Agafonova ile 4. sırayı alan milli sporcu Alper Uçar, "İkimiz de yarışırken çok duygulandık" dedi.


Uçar, yarışmadan sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, soğuk algınlığı nedeniyle tedavi görmelerine karşın, iyi bir performans sergilediklerini söyledi.

Ellerinden gelenin en iyisini yaptıklarını ifade eden Uçar, ''İkimiz de yarışırken çok duygulandık. Alisa, gözyaşlarını tutamadı'' diye konuştu.

Alisa Agafonova da oyunlarda Türkiye'yi temsil etmekten duyduğu gururu dile getirdi. Kendilerine bu kadar ilgi gösterileceğini beklemediğini ifade eden Agafonova, serbest dansta bu başarıyı devam ettireceklerini söyledi.

-SERBEST DANSTA YARIŞACAKLAR-
Oyunlarda artistik patinaj yarışmaları, THY Buz Pisti'nde bugün yapılan buz dansı kısa dans müsabakalarıyla başladı. Milli takım sporcuları Alper Uçar ve Alisa Agafonova, teknik 27,50, artistik de 22,08 puan olmak üzere, kısa dansta toplam 49,58 puana ulaştı ve yarışmayı 4. sırada tamamladı.

Yarışmada ilk 3 sırayı 54,30 puan alan Rus Kristina Gorshkova-Vitali Butikov, 50,21 puana ulaşan İtalyan Lorenza Alessandrini-Simone Vaturi ve 49,89 puan elde eden Büyük Britanyalı Louise Walden-Owen Edwards ikilisi aldı. Buz dansına, 3 Şubat Perşembe günü yapılacak serbest dans mücadelesiyle devam edecek.

-FISU YÖNETİCİSİ YARIŞMAYI RESMEN BAŞLATTI-
Türkiye Buz Pateni Federasyonu Başkanı Fahrettin Kandemir ile Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar'ın ''Hoşgeldiniz'' konuşmalarının ardından, Uluslararası Üniversite Sporları Federasyonu (FISU) Teknik Komite Başkan Yardımcısı Robert Philip, ''Başkanımız George Killian adına buradayım. Artistik patinaj yarışmalarının resmi açılışını yapıyorum, bütün yarışmacılara başarılar dilerim'' diyerek yarışmaların başladığını duyurdu.

-ALPER VE ALİSA'YA TEZAHÜRAT SALONU ÇINLATTI-
Oyunlarda en çok ilgi çeken dallar arasında yer alan ve biletleri en erken tükenen artistik patinaja, vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Oyunlar için yeni inşa edilen salonun girişinde kuyruklar oluşturan vatandaşlar salona akın etti.

Koltukların tümünü dolduran vatandaşlar, Alper Uçar ve Alisa Agafonova çifti piste çıktığı sırada, ''Kırmızı-beyaz, en büyük Türkiye'' diye hep bir ağızdan tezahürat yaptılar. Performansları bittikten sonra, Uçar ve Agafonova'yı, ellerinde Türk bayraklarıyla uzun süre alkışlayan vatandaşların ''Türkiye, Türkiye'' tezahüratları salonu çınlattı.

Partneri Alisa'nın mor üzerine taş işlemeli kostümüyle uyumlu siyah pantolonu, sol omzu mor parçalı ve taşlarla süslü füme rengi gömleğiyle, Alper'in kostümü de Alisa gibi izleyenlerde beğeni uyandırdı.

Yarışı izleyenler arasında, sporcuların kafilelerine yer alan diğer sporcular da vardı.
Yarışmaya, yerli ve yabancı basın da yoğun ilgi gösterdi

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER