DÜNYADAN FUTBOL

Milan’ın yeni dosyası yargısal birimde

Milan’a Avrupa’dan koşullu men, kadro kısıtlaması ve para cezaları veren UEFA; İtalyan ekibinin farklı bir finansal dönem için soruşturduğu dosyasını yargısal birime gönderdi.

Milan’ın yeni dosyası yargısal birimde

UEFA Milan ile soruşturmasında yeni bir safhaya daha geçti. 2016,2017 ve 2018 raporlama dönemlerini içeren finansal kalemlerde 2018-19 sezonu için gerekli başa baş kuralını ihlal ettiğine hükmedilen İtalyan ekibinin dosyasının UEFA Kulüp Finansal Kontrol Organı soruşturma biriminden aynı organın yargısal birimine gönderildiği duyuruldu. 
 
UEFA’nın kendi birimleri arasındaki bu dosya aktarımının, UEFA’nın Milan ilgili Aralık ayında vermiş olduğu kararla bir alakası olmadığı özellikle vurgulandı. O kararın bir önceki raporlama dönemiyle ilintili olduğu, 2015, 2016 ve 2017’yi kapsadığı aktarıldı.  
 
Aralık ayındaki karar, UEFA’nın kulübü Avrupa kupalarına katılmaktan men ettiği kararını CAS’ın bozmasının ardından verilmiş, Milan’a 12 milyon euro para cezasının yanı sıra Avrupa’dan koşullu men ve kadro kısıtlaması getirilmişti. Milan için yeni bir dosya daha açılması ve bunun yargısal birime sevk edilmesi, kırmızı-beyazlılara yeni cezalar gelebileceği şeklinde yorumlandı.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER