FUTBOL

Mido Galatasaray'a geliyor

Kapılar açıldı -milliyet yönetim, ingiltere’de umduğunu bulamayan tuncay şanlı ile fransa’nın toulouse takımına kiralanan kazım’ın yeni sezonda sarı-lacivertli formayı giymesine sıcak bakıyor. ancak tuncay için bonservis ücreti ödenmeyeceği, milli oyuncu ile bedelsiz gelmesi halinde masaya...

Mido Galatasaray'a geliyor - Sayfa 1

Kapılar açıldı -MİLLİYET Yönetim, İngiltere’de umduğunu bulamayan Tuncay Şanlı ile Fransa’nın Toulouse takımına kiralanan Kazım’ın yeni sezonda sarı-lacivertli formayı giymesine sıcak bakıyor. Ancak Tuncay için bonservis ücreti ödenmeyeceği, milli oyuncu ile bedelsiz gelmesi halinde masaya oturulacağı öğrenildi Fenerbahçe, üç sezon önce takımdan ayrılan Tuncay Şanlı ile sezon ortasında disiplinsiz olduğu gerekçesi ile Fransa’nın Toulouse kulübüne kiralanan Colin Kazım’a yeniden kapılarını açıyor. İngiltere Premier Ligi’nde umduğunu bulamayan ve bu sezon başında gittiği Stoke City’de yedek kulübesinden kurtulamayan Tuncay Şanlı ile bonservisini alarak dönmesi halinde yeniden masaya oturma kararı alındığı öğrenildi. Stoke City tarafından takımdan gönderilecek arasında ilk sırayı alan milli oyuncunun, futbol hayatını Türkiye’de devam ettirmeye sıcak baktığı, Avrupa macerasını büyük olasılıkla sonlandıracağı bildirildi. Fenerbahçe’den bedelsiz bir şekilde ayrılan Tuncay için Başkan Aziz Yıldırım’ın kesinlikle bonservis ücreti ödemeyeceği, yıldız oyuncunun bu sorunu halletmesi halinde yeniden sarı-lacivertli formayı giyebileceği belirlendi. Tuncay’ın da yakın çevresine Türkiye’ye geri gelmesi halinde Fenerbahçe’den başka bir takımda oynamayacağını söylediği, gerekirse bu oyuncunun kiralanabileceği ifade edildi. Bu arada sezon sonunda yeniden Fenerbahçe’ye gelecek olan Kazım’ı ise Teknik Direktör Daum’un ısrarla istediği ve genç yıldıza bir şans daha verileceği kaydedildi. Alman hocanın yöneticilerle yaptığı görüşmede, “Kazım’ın artık olgunlaştığını düşünüyorum. Gereken dersleri çıkarmıştır” dediği öğrenildi. Başkan Aziz Yıldırım’ın ise Kazım’a hâlâ kızgın olduğu ancak Daum’un isteği nedeniyle bu oyuncunun dönüşüne sıcak baktığı bildirildi.

Mido Galatasaray'a geliyor - Sayfa 2

Tek sebep Rüştü -MİLLİYET Beşiktaş’la yollarını ayırmaya hazırlanan Hakan Arıkan, Rüştü’nün gölgesinde kaldığı için ayrılma kararı aldığını bildirdi. Yönetimle görüşen başarılı file bekçisinin, “Mutlu olacağım bir kulübe gitmek istiyorum” dediği öğrenildi Siyah-beyazlı kulüple iç transferde anlaşma sağlayamayan ve rotasını Galatasaray’a çeviren Hakan Arıkan’ın, takımdan ayrılmayı düşünmesindeki en büyük sebebinin Rüştü Reçber olduğu ortaya çıktı. Tecrübeli file bekçisinin, Beşiktaşlı yöneticilerle yaptığı görüşmelerde, maddiyattan daha fazla artık ikinci adam olmak istememesi nedeniyle kulüple bağlarını koparmayı planladığını söylediği vurgulandı. Rüştü ile hiçbir problemi olmadığını kaydeden Hakan’ın, “Rüştü ağabey gerçekten çok dürüst ve çok iyi kaleci. Ancak ben de birinci kaleci olmak, kendimi kanıtlamak, yeniden milli takıma yükselmek istiyorum. Beni hem maddi hem de manevi açıdan memnun edecek bir takımla anlaşmak en doğru karar olur” ifadelerini kullandığı öğrenildi. Sinan gündemde... Beşiktaş yönetiminin ise sezon sonuna kadar Hakan Arıkan’ı ikna etmeye çalışacağı, başarılı kalecinin gitmesi durumunda alternatif planları devreye sokacakları bildirildi. Hakan’ın ayrılması halinde devre arasında kiralanan Ramazan Özcan’ın bonservisini almayı düşünen yönetimin, Standard Liege forması giyen Sinan Bolat’a da teklif götüreceği ifade edildi. Hakan Arıkan ayrılırsa kaleci problemini Teknik Direktör Mustafa Denizli’nin vereceği rapora göre çözecek olan Beşiktaş yönetimi, genç Korcan’ı da üçüncü file bekçisi olarak kadroda tutacak.

Mido Galatasaray'a geliyor - Sayfa 3

Giovani bilmecesi -MİLLİYET Aslan’da yönetim ile Rijkaard arasında Meksikalı yıldız yüzünden görüş ayrılığı çıktı. Sarı-kırmızılılar, Giovani’yi 8 milyon euroluk bonservisi nedeniyle göndermek istiyor, Hollandalı hoca ise karşı çıkıyor Galatasaray yönetimi ile Teknik Direktör Frank Rijkaard arasındaki ilk görüş ayrılığı Giovani Dos Santos konusunda patlak verdi. Tottenham’dan satış opsiyonuyla birlikte kiralanan, ancak gösterdiği performans yüzünden sınıfta kalan Meksikalı genç oyuncuyu istemeyen yönetim, 8 milyon euroluk bonservisi nedeniyle Gio’yu göndermeyi planlıyor. Rijkaard’ın ise “Onu gelecek sezon da mutlaka kadromda görmek istiyorum” mesajını vermesi, karmaşaya neden oldu. Rijkaard’ın, Giovani konusunda yönetimi ciddi şekilde uyardığı ve bu futbolcunun Dünya Kupası finallerinde patlama yapacağını söylediği bildirildi. Bu arada Giovani ile ilgili alınan karara karşın yönetimin Arda konusunda istekli olan ve Giovani’nin bonservisini elinde bulunduran Tottenham’ın yapacağı teklife göre yeni bir strateji geliştirebileceği iddia edildi. Sarı-kırmızılı yönetimin, Arda’nın, İngiltere’ye gitmesi durumunda Tottenham’a sıcak baktığı ve Giovani artı 8 milyon euroya transferin önünü açacağı iddia edildi. Neill kadar olamadı! Tottenham’dan büyük umutlarla kiralanan Giovani dos Santos şimdiye kadar Galatasaray formasını 16 maçta giyerken, golle buluşamadı. Süper Lig’de 12, UEFA Avrupa Ligi ve Ziraat Türkiye Kupası’nda 2’şer kez görev yapan Meksikalı futbolcu, gol yollarında etkili olamazken, toplam 992 dakika sahada kaldı. Yine devre arasında Everton’dan kiralanan Lucas Neill ise bir gol atarak, Giovani’yi solladı. Neill’in, Diyarbakır maçında attığı golün asistini Giovani yapmıştı.

Mido Galatasaray'a geliyor - Sayfa 4

Şampiyonluk planı -FANATİK 11 futbolcuyla yolları ayırmaya hazırlanan Galatasaray Yönetimi, Rijkaard'ın kalmasını istediği yıldızlarla da bir bir masaya oturuyor. Baros'tan sonra sıra Neill'da, hedefler büyük. İki sezondur kadrosunu büyük yıldızlarla takviye etmesine rağmen, 2008-2009’u beşinci sırada bitiren, bu sezon da ilk iki şansını mucizelere bırakıp üçüncülük için mücadele eden Galatasaray’da, artık yeni sezonun planları yapılıyor. Elano Blumer, Harry Kewell, Leo Franco, Jo, Giovani, Caner, Servet, Mehmet Topal, Emre Aşık, Ayhan ve Barış’la yolları ayırmaya hazırlanan Sarı-Kırmızılı yönetim, teknik direktör Frank Rijkaard’ın takımda kalmasını istediği futbolcularla da bir bir görüşüyor. Bunlardan ilki Milan Baros’tu. Çek futbolcuyla Mayıs 2013’e kadar kontratını uzatma konusunda anlaşan idareciler, şimdi de Lucas Neill’la masaya oturma kararı aldı. Sadece ‘takım oyuncuları’ Avustralyalı stoperin menaceri Juan Carlos Cabrero’nun bu doğrultuda İstanbul’a davet edildiği belirlendi. Kısa sürede taraftarın sevgilisi haline gelen 32 yaşındaki futbolcunun gelecek sezon sonuna kadar sözleşmesi mevcut. Ancak yönetim, kontratı uzatıp, önümüzdeki 2 sezon boyunca defansın göbeğini Neill’a emanet etmeyi düşünüyor. Yeni sezonda şampiyonluk hedefiyle yola çıkacak olan Galatasaray’da artık yabancı transferinde ‘takım oyuncusu’ olma özelliği yüksek isimlerle temasa geçilecek.