DİĞER HABERLER

MHK'nin yanlışları çığ gibi büyüyor!

Merkez Hakem Komitesi eski başkanı FIFA kokartlı eski hakem Mustafa Çulcu, katıldığı programda çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.

MHK'nin yanlışları çığ gibi büyüyor!

Merkez Hakem Komitesi eski başkanı FIFA kokartlı eski hakem Mustafa Çulcu, her Çarşamba Beşiktaş'ın nabzını yakından tutan "Alper Üstündağ ile Kazan Kaynıyor" programına katılarak çarpıcı açıklamalarda bulundu. 
 
 
MHK çığ gibi yanlış yapmaya devam ediyor, hakem hataları kartopu gibi büyüyor. Başkan Oğuz Sarvan'ın açıklamaları, başkanvekili Yüksel Okçuoğlu'nun istifası fazlasıyla sıkıntı yarattı. Hakemleri yetiştirmek yerine sağa sola saygı sınırı aşılarak eleştirilerde bulunuyorlar.

Gerçekler kamuoyuna yansıtılmıyor atışmalar büyük zarar veriyor. Her maç sonrası hakem dörtlüsü karşılaşmanın görüntüsünü yayıncı kuruluştan alıp gözlemci ile bilgisayar ortamında mücadeleyi tekrar izliyor. Küçük bir kritik yapıyorlar. O esnada merkez hakem komitesinden biri arayıp da koçum sen çok iyisin harika maç yönettin yazılıp çizilenlere kulak asma sen çok iyi maç yönettin dediği zaman gözlemcide doğal olarak notu bol tutuyor.Bu aldatıcı pozisyonlardan uzak durmak gerekiyor kimsenin kandırılmaması lazım. Bunlar futbolumuza büyük zarar veriyor. Merkez hakem komitesi hakem atamalarını hafife almayı bırakmalı son derece önemli bir hususta laubali davranılamaz. Hakemlerin form durumu takip edilmeli hakemler diri tutulmalı ama bunu maalesef yapamıyorlar.İşin ucunda trilyonlar varken geçiştirme olamaz düdüğü çalacak isimler iyi seçilmelidir, basite alınamaz. 10-12 kişilik bir kadro ile işi yürütmeye çalışıyorlar 3.yıllarını yaşadıkları dönemde yeni hakemleri hala göremiyoruz. Durum böyle olunca da yıpranma süresi 5 yıl olan hakemler 2 yılda yerin dibine sokuluyor. Gerçekler acıdır iyi yönetilemiyor ise şapkalar önlere konmaldır.

"BÜNYAMİN GEZER SAKAT MAÇ YÖNETİYOR"
Biliyor musunuz? Bilmiyorum ama Bünyamin Gezer ciddi bir sakatlıktan çıktı ayağında 2 cm'lik bir yırtık vardı. İyileştim dedi ve son 3 haftadır maç yönetiyor. Ancak Sivasspor-Beşiktaş maçında yapılan hatalar ortada. Kesinlikle dinlendirilerek maç verilmeli ama bu yapılmıyor. Bakıyoruz koşusuna eski Bünyamin yok sahada.Kendisini kontrol ederek koşuyor bir çekingenlik var yüklenemiyor pozisyon kaçırıyor yorum hatası yapıyor bunu çok net görebildik. Maça motive olmak yerine sakatlığını düşünüyor acaba yine sakatlanır mıyım? korkusu yaşıyor. Şimdi bunları tam anlatırken bu hafta oynanacak Galatasaray-Trabzonspor maçına bu hakem atanıyor inanın anlamış değilim. İşte ana sıkıntılar burada bunların önüne geçmek lazım.

"KUDDUSİ MÜFTÜOĞLU'NUN FORMU GÖZDEN GEÇİRİLMELİ"
Milli maç öncesi oynanan Sivasspor-Bucaspor maçında yaptığı hatalar ile formunda düşüş gözlenen Kuddusi Müftüoğlu'nun en önemli maçlardan biri olan Fenerbahçe-Bursaspor karşılaşmasına verilmesini inanılmaz yadırgadım. Zaten Kuddusi yaptığı kritik hatalar ile bizlere performansının düşük olduğunu ispatladı. Maç içerisinde ister istemez çifte standartlar olduğunu gözlemliyoruz. Kuddusi Müftüoğlu hakemlerin abisi sayılır 1-2 seneye bu mesleği bırakacak. Çıkıp çatır çıkıp maçı yönetecek herkese örnek olacak ama yaptığı hatalar kariyerini zedeliyor. Çekingenlik niye? anlamıyorum. Aynı şekilde 2 numaralı hakem Ekrem Kan kiloları ile kendisine maşallah dedirtti. Pozisyon kaçır ise hesabı nasıl verilirdi merak ediyorum. Hakemler aynanın karşısına geçerek kendisini yargılamalı ama maalesef ses çıkarmıyorlar biz paramızı alalım yolumuza devam edelim mantığındalar. Halbuki bir düdük nelere mal oluyor farkında değiller. Net penaltıyı vermiyorlar sonra kafaları o pozisyonda kalıyor üstüne bir hata daha yaptın mı kimsenin güveni kalmıyor bunları aşabilmek adına iyi çalışmalılar.

"HAKEMİ BOŞ BIRAKIRSAN CEZASINI ÇEKERSİN"
Hakem hatalarının nedenlerini sıralarsak birincisinin saha dışından etkilenme kafaların karışık olduğuna inanıyorum. İkincisi form grafiklerine dikkat edilmiyor koşular yanlış yapılıyor topun önünde kalıyorlar sıkıntıların sebebi burada yatıyor. Şimdi Hollandalı eğitimci hakem ulinberg federasyon uefa kapsamı içerisinde hakemlerimiz ile seminerlerde çalışmalar yapıyor eğitim veriyor tamam güzel. Ama benim merkez hakem komitemde hakemlerine eğitimi verebilmeli dersini anlatabilmeli. Allah aşkına Hollandalı bir hakem o yapı ile bizim yapımızı bilebilir mi? ruhu verebilir mi? hayır tabii ki bunu benim merkez hakem komitem bilir. Hakemler aynı hataya düşmemeleri için uyarılmalı, çalıştırılmalı neden niçinler ayırt ettirilmeli ama hakemi boş bırakırsan sıkıntı olur zaten iyi bir maç yönettin mi ayaklar yerden kesiliyor o yüzden aynaya bakmak şart! Birde son 7 haftaya girilirken şampiyonluğa oynayan Fenerbahçe ve Trabzonspor fikstür olarak birbirlerini takip ediyorlar. Bu anlamda çok eleştiriler olacaktır tartışmalar çıkacaktır maçları yönetecek hakemleri çok büyük zorluklar bekliyor Allah yardımcıları olsun.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER