DÜNYADAN FUTBOL

Mesut Özil tarihi rekora koşuyor!

Mesut Özil, Thierry Henry'e ait olan Premier Lig asist krallığı rekorunu kırmaya çok yakın.

Mesut Özil tarihi rekora koşuyor!

Arsenal'in sahasında Manchester City'i 2-1 mağlup ettiği maçta iki asist birden yapan Mesut Özil, bu sezonki asist sayısını 15'e yükselterek,Premier Lig asist krallığı rekorunu 20 asist ile elinde bulunduran Fransız yıldız Thierry Henry'i geçmeye çok yaklaştı.

MESUT'TAN 2 ASİST

Zirveyi yakından ilgilendiren maçta puan cetvelinde ikinci sırada yer alan Arsenal, Emirates Stadı'nda kendisini bir puan geriden takip eden Manchester City'i ağırladı. Karşılaşmanın 33. dakikasında Mesut Özil'in pasında ceza alanı sol çaprazında topla buluşan Walcott'un şutuyla ev sahibi ekip 1-0 öne geçti.

İlk yarının bitimine az bir süre kala yine aynı mevkide hareketlenen Türk asıllı Alman futbolcu Mesut Özil, bu kez Giroud'yu topla buluşturdu. Sol taraftan ceza alanına giren Fransız futbolcunun yerden vuruşunda, Londra ekibi iki farklı üstünlüğü yakaladı ve ilk yarı bu skorla sona erdi.

Manchester City menajeri Manuel Pellegrini, ikinci yarıda Sterling, Bony ve Navas'ı oyuna alarak skor üretmeye çalıştı. 82. dakikada Sagna'nın sağ kanattan verdiği pasla ceza alanı önünde topla buluşan Yaya Toure, sol ayağının içiyle yaptığı şık bir vuruşla farkı bire indirdi. Arsenal, sahadan üç puanla ayrıldı.

Dev maçta Arsenal zaferi!

MESUT REKORA YÜRÜYOR

Maçı 2 asistle tamamlayan Mesut Özil, bu sezon ligdeki asist sayısını 15'e çıkardı. Türk asıllı Alman oyuncu bir sezonda 20 asist yapan ve İngiltere Premier Ligi'nin rekortmeni Thierry Henry'ye daha da yaklaştı. 16 maç sonunda 15 asist yapan Mesut Özil ayrıca, Premier Lig tarihinde bu sayıya ulaşan ilk oyuncu oldu.

Yorumlar
TREND HABERLER