FENERBAHÇE

Mert Günok’tan Fenerbahçe’ye sitem

Bursaspor’un milli kalecisi Mert Günok, Fenerbahçe’de iken oynamayı hak ettiği ama oynatılmadı maçlar olduğunu söyledi.

Mert Günok’tan Fenerbahçe’ye sitem

Bursaspor’un milli kalecisi Mert Günok, Fenerbahçe’de iken oynamayı hak ettiği ama oynatılmadı maçlar olduğunu söyledi. Başarılı kaleci, Türkiye Futbol Federasyonu’nun aylık yayın organı Tam Saha Dergisi’ne açıklamalarda bulundu... 

Fenerbahçe altyapısından yetişen ve 5 sezon sarı-lacivertli takımla mücadele eden Mert Günok, forma şansı bulabilmek için elinden gelen çalışmayı yaptığını söyledi.  

Başarılı eldiven, gerekli özveriyi her zaman gösterdiğini dile getirerek, aksini iddia edebilecek birini düşünmediğini ifade etti.   

Yunus Mallı Türkiye tercihinin sebebini açıkladı

"GEREKLİ ÇALIŞMAYI HER ZAMAN YAPTIM"

Fenerbahçe’de forma şansı bulamaması ile ilgili soru üzerine Mert, "Sonuçta oynayıp oynamamak sadece benim elimde değil. Ben gerekli özveriyi her zaman gösterdim. Gerekli çalışmamı her zaman yaptım. Zaten bunun aksini iddia edebilecek birini düşünmüyorum. Hocalar tarafından da yöneticiler tarafından da bu durum her zaman görüldü. Antrenör bir babanın oğlu olduğum için profesyonel olarak yetiştim. Hep disiplin içinde büyüdüm. Futbol anlamında gelişirken de Fenerbahçe’nin altyapısından A takımına çıktığımda da bu disiplini her zaman sürdürdüm. Çalışmalarımda olsun, saha dışında olsun her zaman futbolcuya yakışır şekilde davranmaya çalıştım. Bunun neticesinde oynadığım maçlar oldu. Fenerbahçe’de oynarken de A Milli Takım’la çok zaman kampa geldim, forma şansı buldum. Daha önce Hiddink zamanında, Abdullah Avcı zamanında da geldim. Şimdi Fatih Hocamızın takdiriyle yine geliyorum. Ben o zamanlar bir şey gösterdim ki, hocalarım beni tercih etmiş. O zamanlar bir ışık görülmüş ki, Milli Takım’a kadar yükselmişim. Ancak daha sonrasında maçlarda oynatılmadım. Belki bana göre oynamayı hak ettiğim maçlar vardı ama oynayamadım" dedi. 

Mustafa Denizli'nin Şampiyonlar Ligi hayali

"TÜRKİYE’DE GÖZE BATMAK GEREKİYOR"

Her zaman sadakatli ve sabırlı davrandığını vurgulayan Mert Günok, "Hiçbir zaman göze batacak hareketler yapmadım. Belki yanlış yaptım; bilemiyorum. Çünkü Türkiye’de bazen dikkat çekmek için göze batmak gerekiyor. Ama ben kişilik olarak bu yapıda değilim. Tamamen işine sadık, işini sabırla yürüten bir oyuncuyum. Bu böyle de devam edecek. Bir noktadan sonra iş Allah’a kalıyor. Allah’ın takdiriyle her şeyde bir hayır var sonuçta. Fenerbahçe’den sonra Bursaspor serüvenimde oynadığım için, hocalarım tarafından izlendiğim için Milli Takım’a gelebiliyorum. Sonuçta benim hedeflerim büyük. Ben hiçbir zaman İstanbul ile, Fenerbahçe ile kendimi sınırlamadım. Şimdi Bursaspor ile de sınırlamıyorum. Tekrar İstanbul’a dönmek gibi bir çabam yok. Hedefim yurtdışında oynamak. Hedeflerim her zaman büyük… Daha çok süre aldığım için şu anda hedeflerime daha çok yaklaşabileceğimi düşünüyorum. Tabii bu benim de elimde" diye konuştu.

"BURSASPOR’A KOLAY ALIŞTIM"

Mert Günok, Bursaspor’da yeni bir oluşum olduğunu hatırlatarak, "Ben gittiğimde daha transfer olmayan arkadaşlar vardı; takımdan gitmeyenler vardı. Benimle beraber 17 transfer var. Yeni bir takım. Böyle olunca ben de orada yeni bir transferim fakat geçmişten aldığım iyi bir altyapı eğitimi var. Ayrıca kalecilerde bulunması gereken liderlik özelliğinin kendimde olduğuna inanıyorum. Oyuncu arkadaşlarımızı saha içinde olsun, dışında olsun daha çok yönlendirmeye çalışıyorum. Hem kendi açımdan hem takımım açısından sürekli saha içinde konuşarak bunu sağlamaya çalışıyorum. Yeni bir takımda en çok Serdar Aziz’le ikimiz oynuyoruz şu anda… Onunla sürekli konuşuyoruz. Harun da takımın eskilerinden. Onunla da konuşuyoruz. Takımın çoğu yeni olduğu için ben de alışma konusunda çok fazla zorluk çekmedim" şeklinde konuştu.

"ARDA MİLLİ TAKIM İÇİN BÜYÜK BİR DEĞER"

EURO 2016’nın garantilendiği İzlanda maçındaki gol sonrası duygularını anlatan Günok, "O golden başlayarak sonraki sevinçlere gelirsek; Kazakistan maçının bitişini beklememiz çok heyecanlıydı. Ama açıkçası ben gittiğimizi biliyordum, emindim. Artık bu saatten sonra Kazakistan’ın bir gol yiyeceğini hiç düşünmemiştim. Selçuk ağabey golü attığında, "Biz direkt gittik, tamamdır" dedim kendi kendime… Öbür maçı hiç düşünmedim bile… Sonrasında garantilendikten sonraki sevinç muhteşemdi. Soyunma odasında kaptan Arda’nın konuşması… Gerçekten çok emek sarf etti. Oynamadan gelmek kolay değil. Şu an bekleme sürecinde. Burada gerçekten varını yoğunu verdi. Onun büyük emeği göz önünde bulundurulmalı. Kadroda olanlar, olmayanlar, hocalarımız, çalışanlarımız, taraftarlarımız herkes bir bütündü. Ama burada Arda’ya bir parantez açmak gerek. Gerçekten özverisi ve konuşmasıyla onun liderliğini hissedebiliyorum. Arda bu Milli Takım için hem büyük bir şans hem büyük bir değer" ifadelerini kullandı. 

Hacıosmanoğlu güçlü isimlerle oy toplayacak

"EURO 2016 KADROSUNDA BULUNMAYI ÇOK İSTİYORUM"

Başarılı file bekçisi, EURO 2016 kadrosunda bulunmayı çok istediğini vurgulayarak, "Benim hep istatistiksel bir yönüm de vardır. Hep planlı yaşarım. Bu planlarım içinde Avrupa Şampiyonası da var. Gitme ihtimalimiz arttıkça hep böyle kendi kendime o hayalleri kurdum. O planlamayı yaptım. O günden sonra şimdi belki sezon başına göre daha ekstra çalışıyorum. Eksik gördüğüm yerleri geliştirmek için her şeyi yapıyorum. Yakın zamanda bir evliliğim olacak. Onun bana hem şans getireceğine inanıyorum hem de zaten profesyonel olarak sürdürdüğüm hayatımın daha düzenli, daha güzel olacağını düşünüyorum. Avrupa Şampiyonası’na kadar da zaten 6 aylık süre var. Benim için her şey güzel gidiyor. O zamana kadar da her şeyin daha güzel olacağını düşünüyorum" açıklamasını yaptı.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER