SÜPER LİG

Medipol Başakşehir Trabzonspor maçının sonucu ve özeti

Spor Toto Süper Lig'in 11. haftasında İstanbul Başakşehir, evinde Trabzonspor'u 1-0 mağlup etti. Fatih Terim Stadı'nda oynanan mücadelenin tek golü 4. dakikada Yalçın Ayhan'dan geldi.

Medipol Başakşehir Trabzonspor maçının sonucu ve özeti

Galatasaray mağlubiyetinin ardından toparlanamayan Trabzonspor, İstanbul'da da 3 puan bıraktı. Maçın başında yediği goller Medipol Başakşehir karşısında geri düşen Karadeniz temsilcisi, Cardozo'nun son dakikadaki penaltıyı auta atmasıyla sahadan mağlubiyetle ayrıldı.     

Spor Toto Süper Lig'in 11. haftasında İstanbul Başakşehir, evinde Trabzonspor'u 1-0 mağlup etti.

Trabzonspor'da şok sakatlık! Hastaneye kaldırıldıTrabzonspor'da Stephane Mbia, Medipol Başakşehir maçında sakatlandı..

Fatih Terim Stadı'nda oynanan mücadelenin tek golü 4. dakikada Yalçın Ayhan'dan geldi.

Trabzonspor, 90+3'te Fırat Aydınus'un çok tartışılan kararıyla penaltı kazandı. Atışı kullanan Cardozo topu dışarı attı.

Bu sonucun ardından Trabzonspor, 14 puanda kaldı. Başakşehir ise 19 puana yükseldi.

Medipol Başakşehir: 1 - Trabzonspor: 0

Stat: Başakşehir Fatih Terim

Hakemler: Fırat Aydınus, Aleks Taşçıoğlu, Arkın Akgöl

Medipol Başakşehir: Volkan Babacan, Uğur Uçar, Yalçın Ayhan, Bekir İrtegün, Alparslan Erdem, Badji, Mahmut Tekdemir, Visca, Mossoro, Doka, Mehmet Batdal

Trabzonspor: Onur Recep Kıvrak, Cavanda, Aykut Demir, Douglas, Constant, Okay Yokuşlu, Mbia, Özer Hurmacı, Mehmet Ekici, Erkan Zengin, Cardozo

Gol: Dk. 3 Yalçın Ayhan (Medipol Başakşehir)   

Medipol Başakşehir - Trabzonspor

MAÇTAN NOTLAR
Spor Toto Süper Lig'de Medipol Başakşehir'e konuk olan Trabzonspor'da teknik direktör Şota Arveladze, geçen haftanın kadrosunda 4 değişiklik yaptı. Bordo-mavili takımın, geçen hafta Gaziantepspor ile 2-2 berabere kaldığı maçta ilk 11'de forma giyen Marko Marin, sakatlığı nedeniyle Medipol Başakşehir maçının kadrosunda yer almadı.

Başakşehir - Trabzonspor maçı fotoğraflarıSüper Lig'in 11. haftasında Başakşehir, Trabzonspor'u 1-0 yendi.

Şota Arveladze, o maçta görev alan kaleci Alvarado ile Salih Dursun'u yedeğe çekerken, Deniz Yılmaz da kadroda bulunmadı. Medipol Başakşehir karşısında Alvarado'nun yerine Onur Kıvrak kaleye geçerken, savunmanın sağında da Salih Dursun'un yerine Cavanda forma giydi. Sakat Marin'in yerine orta sahada Mehmet Ekici görev alırken, forvette Deniz'in yerine Oscar Cardozo ilk 11'de sahaya çıktı. Bordo-mavili ekipte Alvarado ve Salih Dursun'un yanı sıra Carl Medjani, Sefa Yılmaz, Dame N'Doye, Mustafa Yumlu ve Yusuf Erdoğan yedek kulübesinde yer aldı.

ONUR VE MEHMET EKİCİ 4 HAFTA SONRA SAHADA
Trabzonspor'da kaleci Onur Kıvrak ile orta saha oyuncusu Mehmet Ekici, ligde 4 hafta aradan sonra forma şansı buldu. Ligde en son 6. haftada 3-1 kaybedilen Osmanlıspor maçında oynayan Onur ve Mehmet'e, sonraki Torku Konyaspor, Mersin İdmanyurdu, Medicana Sivasspor ve Gaziantepspor karşılaşmalarında görev verilmedi. Teknik direktör Şota Arveladze, Onur ve Mehmet'i 42 günlük aranın ardından Medipol Başakşehir maçında ilk 11'de sahaya sürdü.

TRABZONSPORLU FUTBOLCULARDAN "SİYAH" PROTESTO
Trabzonsporlu futbolcular, karşılaşma öncesinde son dönemdeki hakem kararlarını ve Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun (PFDK) verdiği cezaları protesto etti. Bordo-mavili oyuncular, geçen hafta Gaziantepspor ile berabere kaldıkları maçın ardından yaşananlar sonrası PFDK'nın kulüp ve yöneticilere verdiği cezalar ile hakem kararlarına tepki göstermek için ısınmaya siyah tişört ve şortla çıktı.

SIKI GÜVENLİK ÖNLEMLERİ
Karşılaşma öncesinde stat ve etrafından geniş güvenlik önlemleri alındı. Maçı izlemeye gelen taraftarlar, detaylı üst aramasından sonra stada girdi. Üst araması sırasında taraftarların ayakkabıları da çıkarıldı. Kendilerine ayrılan tribünü dolduran Trabzonsporlu taraftarlar, yaptıkları tezahüratlarla TFF ve hakemlere tepki gösterdi. Bazı taraftarlar ellerinde siyah balon taşıdı.

MEDIPOL BAŞAKŞEHİR'DE 3 DEĞİŞİKLİK
Medipol Başakşehir'de teknik direktör Abdullah Avcı, geçen hafta Mersin İdmanyurdu ile 1-1 berabere kaldıkları maçın ilk 11'de 3 değişiklik yaptı. Mersin İdmanyurdu maçında görev alan Rajko Rotman'ı kadroya almayan Avcı, Cenk Ahmet Alkılıç ve Enver Cenk Şahin'i de yedeğe çekti. Trabzonspor karşısında bu futbolcuların yerine Uğur Uçar, Mahmut Tekdemir ve Doka forma giydi. Medipol Başakşehir'de sakatlığı geçen Emre Belözoğlu yedekler arasında yer alırken, Alexandru Epureanu ve Semih Şentürk ise kadroda bulunmadı. Bu arada lacivert-turunculu takımda Emre Belözoğlu'nun maç öncesindeki ısınmaya çıkmaması dikkati çekti.

BAŞAKŞEHİR: 1 - 0 :TRABZONSPOR

Karşılaşmada son düdük geldi. Son dakikaları nefes kesen maçı Başakşehir, 4. dakikada Yalçın'ın attığı golle 1-0 kazandı. Maçın 93. dakikasında Trabzonspor, Cardozo'nun ayağından bir penaltı vuruşundan yararlanamadı. 

90+5. dakika: Cardozo penaltıda topun başına geçti ancak vuruşu auta çıktı. İnanılmaz dakikalar yaşadık. 

90+4. dakika: Penaltı pozisyonu oldukça tartışma yaratacak cinstendi. Volkan kornere çıkmasını istemediği topu kontrol ederken elinden kaçırdı. Yusuf aldığı topla Volkan'ı geçmek istedi ancak yerde kaldı ve penaltı kararı çıktı. 

90+3. dakika: Başakşehir'de Cenk Şahin sarı kart gördü 

90+2. dakika: Ve uzatma dakikalarında penaltı kararı çıktı! Ve kaçtı! Cardozo penaltıyı kaçırdı. 

90+1. dakika: Başakşehir rakip sağ kanadından bir korner kullandı. Orta geldi ancak Fırat Aydınus Sokol Cikalleshi'nin rakibine faul yaptığını belirledi. 

90. dakika: Maçın sonunda +5 dakika eklendi. 

87. dakika: İnanılmaz bir gol kaçtı! Yusuf sağdan müthiş kaçtı. Ceza alanına giren Cardozo'yu gördü. Bomboş kaleye golü atmak üzereydi ki maçın yıldızı Yalçın ayak koydu ve adeta takımını ipten aldı 

86. dakika: Cardozo ceza alanı dışından aldığı topla 2 kişiyi geçti. Şut açısı ararkan 3. Başakşehirli ona engel oldu. 

85. dakika: Trabzonspor maçın bu dakikalarında oyunu Başakşehir yarı sahasına yıkmış durumda. 

84. dakika: Douglas orta alandan topu rakip ceza alanına doğru doldurdu ancak attığı yerde topu alabilecek tek bir kişi vardı; Volkan Babacan. 

82. dakika: Visca uzak mesafeden şansını denedi ancak top çerçeveyi bulmadı. 

81. dakika: Okay'ın pası savunmaya çarptı ve sağdan hareketlenen Mehmet'e doğru giderken Alpaslan ayak koydu. Çok kritik bir pozisyondu. 

80. dakika: N'Doye ceza alanı içinde topla buluştu. Sert bir şut çıkardı ancak top savunmadan döndü. 

77. dakika: Kevin Constant soldan mükemmel bir orta açtı. Kale ağzına inen topu Volkan tokatladı. Eğer Volkan dokunamamış olsaydı top Cardozo ile buluşacaktı ve gol olması işten bile değildi. 

75. dakika: Kevin Constant orta alanın sol çizgisine yakın bir noktasından attığı pasla, N'Doye'u savunmanın arkasına kaçırmak istedi ancak Uğur izin vermedi. 

73. dakika: Top yaklaşık 1 dakika boyunca Trabzonspor sol bek bölgesine sıkıştı. Karambol sonucunda top auta çıktı. 

72. dakika: Enver Cenk topla beraber ceza alanına yaklaştı. Topu sola doğru çıkardı ancak orada hiçbir takım arkadaşı yoktu 

70. dakika: Uğur sağdan penaltı noktasına doğru ortaladı. Mehmet iyi yükseldi ancak kafa vuruşu üstten auta çıktı 

68. dakika: Cavanda'nın sağdan ortası sola doğru açıldı. Orada Mehmet topu aldı, içeriye girdi ancak pas vermek yerine şut deneyince top yandan auta çıktı. Müsait durumda takım arkadaşları vardı 

67. dakika: Cavanda sağdan çok şık bir çalımla rakibini geçti. Ceza alanı dışında uygun durumdaki Medjani'yi düşündü ancak Cezayirlinin şutu zayıftı, Volkan rahat kontrol etti. 

65. dakika: Trabzonspor'da şu anda forvet hattının önemli isimlerinden olan hem N'Doye hem de Cardozo sahada. 

62. dakika: Visca ceza alanı dışından vurdu. Onur çıkardı. Devam eden atakta Cavanda topu uzaklaştırdı. Visca topu bir kez daha alıp kaleye gönderdi ancak top üstten auta çıktı. 

61. dakika: Erkan Zengin soldan ceza alanına doldurdu. Medjani hareketlendi ancak top doğrudan kaleci Volkan'a gitti. 

60. dakika: Trabzonspor etkili geldi. Cardozo'nun sol kanada gönderdiği topu Erkan ceza alanı içine indirdi. Mehmet gelişine vurdun ancak top yandan auta çıktı. 

59. dakika: Mehmet sağdaki boşluğa hareketlendi. Okay'dan aldığı topla kendisine şut açısı aradı. Son hamlede savunmanın arkasına pas düşündü ancak defans ayak koydu ve Yalçın ile uzaklaştırdı. 

58. dakika: Başakşehir etkili geldi. Uğur'un sağdan ortasını Mahmut kaleye çevirdi. Mehmet Batdal kontrol etmek istedi ancak sektirdi. Top tekrar Mahmut'a gittiğinde ofsayt bayrağı kalkmıştı. 

56. dakika: Oyun durdu. Hakem Fırat Aydınus, Onur'u çağırdı. Onur, Trabzonspor taraftarlarından sakin olmalarını istedi. 

55. dakika: Başakşehir'de kaleci Volkan bir anda sırtını tutarak yerde kaldı. Kale arkasında bulunan Trabzonspor taraftarlarından sahaya yabancı maddeler geliyor. 

54. dakika: Bu arada M'Bia'dan gelen son bilgi: Çarpışma anında bir an için şuurunu kaybetti, kafa travması geçirdiği belirtildi. Şu anda bilinci açık ve hastaneye götürüldü. 

52. dakika: M'Bia'nın durumu kötü görünüyor. Ambulans ile hastaneye götürülüyor. Dileriz ciddi bir durumu yoktur. 

50. dakika: M'Bia'nın başına aldığı darbe sonrası yerde kalması ve hareketsiz bir şekilde yatması korkuttu. M'Bia oyuna devam edemiyor. 

49. dakika: Trabzonspor'da M'Bia, Badji ile yaşadığı çarpışma sonrası hareketsiz bir şekilde yerde kaldı. Sağlık görevlileri oyunda. 

48. dakika: Visca sağdan getirdiği topu ters taraftaki Doka'ya taşıdı. Doka ceza alanına girer girmez şutunu çekti ancak top savunmadan döndü 

47. dakika: Mehmet Batdal sol çizgide iki Trabzonsporlu'yu geçti ancak Okay geldi ve topu rakibinden aldı.  

Trabzonspor

46. dakika: Karşılaşmada ikinci yarı başladı 

Devre arası: Ve ilk yarının son düdüğü geldi. İlk yarı Başakşehir'in 4. dakikada Yalçın'ın attığı golle 1-0 ev sahibi ekibin üstünlüğü ile sona erdi. 

45. dakika: İlk yarıda artık son dakikanın içindeyiz... 

44. dakika: Erkan'ın soldan pasında Constant topu aldı. Ceza alanına ortasını da yaptı ancak öncesinde ofsayt bayrağı kalktı. 

43. dakika: Volkan Babacan'ın ileriye gönderdiği top bir anda kısa düştü. Özer'in önüne gelen topta savunma araya girerek tehlikeyi uzaklaştırdı 

42. dakika: Başakşehir'de Alpaslan sakatlık geçiriyor ve yerde. Sağlık görevlileri Alpaslan için oyun alanına girdi. Maç durdu. 

41. dakika: Başakşehir'de Alpaslan sakatlık geçiriyor ve yerde. Sağlık görevlileri Alpaslan için oyun alanına girdi. Maç durdu. 

40. dakika: Visca'nın sağdan savunmanın arkasına attığı pasa Mahmut hareketlendi. Bir anda Onur'la karşı karşıya kalan Mahmut'un vuruşunu kaleci Onur ayakları ile kurtardı. Önemli bir pozisyondu ev sahibi adına... 

39. dakika: Visca sağdan ceza alanına ortaladı. Yerden gelen top doğrudan kaleci Onur'da kaldı. 

38. dakika: Alpaslan, Mehmet'le girdiği duvar pasında sonra topla birlikte ceza alanına girdi. Şutunu da çekti sol çaprazdan ancak top auta çıktı. 

36. dakika: Korner sonra Trabzonspor kalesinde bir karambol yaşandı. Kale ağzında uzaklaştırılan topu Doka ceza alanı dışından şutla yeniden kaleye gönderdi ancak savunma uzaklaştırdı. 

35. dakika: Trabzonspor özellikle orta alanda üstünlüğü rakibine kaptırmış durumda. Cardozo'yu ileride topla buluşturmakta güçlük çekiyorlar. Bu da skoru değiştirme adına konuk takım için bir handikap oluyor. 

34. dakika: Doka'nın savunmanın arkasına attığı şık pasta Visca topu aldı. Ceza alanı içi sol çaprazında topla buluşan oyuncu biraz bekleyip geriden koşan Mossoro'yu düşündü ancak pası kaleci Onur'da kaldı. 

33. dakika: Visca sağdan ortaladı. Hiç kimseye temas etmeyen top ters taraftan taca çıktı 

32. dakika: Trabzonspor kendi sahasından paslarla çıkmaya çalışıyor ancak Başakşehir önde basarak buna izin vermiyor bu dakikalarda... 

30. dakika: Trabzonspor'da savunmanın arkasına atılan paslarla etkili olma çabası sürüyor. Yine bir uzun top atıldı ve Cardozo koştu ancak Volkan kalesini terk etti ve ceza alanında topu aldı 

28. dakika: Doka'nın sol çizgiden pasını Mehmet Batdal bıraktı. Arkadan hareketlenen Mossoro için ise ofsayt bayrağı kalktı. 

27. dakika: Özer'in şık pasında Cavanda savunmanın arkasına sarktı. Topla buluşan Belçikalı, Alpaslan Erdem'i geçemedi. Önemli bir pozisyondu. 

26. dakika: Cavanda sağdan hızla ileriye çıkmak istedi ancak Doka izin vermedi kayarak topu taca gönderdi 

24. dakika: Ceza alanına iyi bir orta geldi ancak hakem, Trabzonspor'lu oyuncuların ofsayt pozisyonunda olduğuna karar verdi 

22. dakika: Trabzonspor rakip ceza alanı sol çaprazından bir serbest vuruş kullanacak. Kaleyi net görmese de ceza alanına yapılacak bir orta için tehlikeli nokta. 

21. dakika: Başakşehir sağdan etkili geldi. Visca'nın pasında topla ceza alanı içinde buluşan Mossoro kaleyi düşündü ancak sağ çaprazdan yaptığı vuruş auta gitti. 

20. dakika: Mehmet sağdan ortaladı. Top ceza alanı içindeki tüm futbolcuları aştı ve sol tarafa doğru gitti. Daha sonra Başakşehirli oyuncular topu uzaklaştırdı 

19. dakika: Mossoro, Visca'dan aldığı topla sağdan hareketlendi. Douglas'ı geçip ortadaki Mehmet'i düşündü ama yine M'Bia kademeye girdi. 

18. dakika: Mossoro, Trabzonspor yarı alanı sol bölümünde Okay'ı geçti. Ceza alanı ön çizgisinde Mehmet'i düşündü ancak M'Bia araya giren isimdi 

17. dakika: Mehmet Ekici'nin ceza alanı dışından şutu savunmaya çarptı. Cardozo sola doğru açılan topu Erkan'a bırakınca iki oyuncu anlaşamadı ve savunma araya girerek pozisyonu savuşturdu

15. dakika: Aykut ceza alanı dışından, çok uzak bir mesafeden şut çıkardı ancak top farklı bir şekilde auta çıktı. 

13. dakika: Özer sağdan kaçan Cavanda'yı düşündü. Ceza alanına paralel bir noktada topla buluşmak isteyen Belçikalıya, savunmasına yardıma gelen Doka izin vermedi araya girdi ve topu uzaklaştırdı. 

11. dakika: Trabzonspor savunması erken gelen golün ardından gergin bir görüntü çiziyor bu dakikalarda... Cavanda'nın kaybettiği topla Doka hareketlendi ancak savunma kapanarak atağın tehlikeli olmasını engelledi. 

10. dakika: Visca sağdan ceza alanına girdi. İki oyuncuyu geçip şutunu çekti ancak top yandan auta çıktı. 

8. dakika: Trabzonspor'da Douglas, Mehmet'e orta alanda arkadan yaptığı faul sonrası sarı kart gördü. 

6. dakika: Mahmut, Doka'dan aldığı topla soldan ceza alanına ortasını yaptı ancak Cavanda engel oldu 

5. dakika: Maç erken bir golle başladı. Bu dakikadan sonra daha heyecanlı bir karşılaşma izleyebiliriz. 

4. dakika: GOL! Yalçın Ayhan attı golü. Kullanılan kornerde kale ağzında vurulan kafa vuruşunu Onur uzaklaştırmak istedi ancak elinden sektirdiği top tam önünde duran, altıpas içindeki Yalçın'a çarptı ve ağlarla buluştu 

3. dakika: Visca sağ kanattan içeriye doğru yerden bir orta kesti ancak M'Bia topun kale ağzına inmesine izin vermedi 

2. dakika: Mehmet Ekici'nin pasında Özer ceza alanına girmek istedi ancak savunma izin vermedi. 

1. dakika: Karşılaşmanın ilk düdüğü geldi ve maç başladı...

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER