SİVASSPOR

Mecnun Otyakmaz Sivas için kararını verdi

Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz, kulübün 22 Mayıs'ta yapılacak olağanüstü kongresi öncesinde açıklamalarda bulundu.

Mecnun Otyakmaz Sivas için kararını verdi

Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Otyakmaz, "Belki bugün takımımızın içinde bulunduğu, yönetimimizin başarısız olarak addedilmesi olaylarının başlangıcında 3 Temmuz süreci var" dedi.

Bir otelde basın toplantısı düzenleyen Otyakmaz, kulübün 22 Mayıs'ta yapılacak olağanüstü kongresi öncesinde açıklamalarda bulundu.

Spor Toto Süper Lig'de Akhisar Belediyespor ile 1-1 berabere kaldıkları karşılaşma sonrasında oluşan taraftar tepkileri üzerine olağanüstü kongre kararı aldıklarını anımsatan Otyakmaz, akıllardaki soru işaretlerini gidermeyi amaçladıklarını belirterek, "Takımımız lige havlu atmadan yapılan protestoların haklılığını veya haksızlığını ortaya koymak, 'takımımız neden bu durumda?', bunları konuşmak, soru işareti olan bazı bölümler var ise bunları açmak ve taraftarımızla yüzleşmek için buradayız." diye konuştu.

Spor dünyası Anneler Günü'nü kutladı


Medicana Sivasspor'un dün 2-1 kazandığı Gençlerbirliği karşılaşmasıyla ligde kalma umutlarını son 2 haftaya taşıdığına dikkati çeken Otyakmaz, taraftarlar peşinen "düştük" diye kabul etseler de yönetim kurulu, teknik heyet, futbolcular ve kendilerine inananlarla sonuna kadar mücadele edeceklerini vurguladı.

"SLOGANLAR BİZİ ÇOK YARALADI"

Akhisar Belediyespor karşılaşmasının son dakikasında kaleci Ernastas Setkus'un hatası neticesinde çok önemli 2 puandan olduklarını anımsatan Mecnun Otyakmaz, yönetim kurulu üyeleri, Sivasspor gönüllüleri ve statta bulunan taraftarların adeta travma yaşadığını belirtti.

Başkan Otyakmaz, bu travma karşısında oluşan tepkileri olgunlukla karşıladıklarını belirterek, şöyle devam etti:

"Nasıl ki başarılı olduğumuz dönemlerde alkışlar, iltifatlar, övgüler oluyorsa, başarısız olunan dönemlerde birtakım tepkiler, istifa davetlerinin olması gayet medeni ve demokratik protestolardır. Bunlarla ilgili bir sorunumuz yok, ayrıca bütün stadın da tepkisine maruz kalmadık. Stadın bazı bölümlerinde bazı şahıslar tarafından olumsuz bir şekilde protesto edildik. Bunların hepsi normal fakat, atılan bazı sloganlar bizi gerçekten çok yaraladı. Ama çok önemli ithamların altında kalacak bu yönetim kurulu arkadaşlarımızın içinde hiç kimse yok. Bu işler öyle ucuz da değil, insanların söylediği kendisinin aynasıdır. Atılan bu sloganlar da maalesef bizi olağanüstü genel kurul kararı almaya itti. Arkadaşlarımız o gün çok üzgündüler, ben de tabii ki aynı şekilde hem üzgün hem de kızgındım. Sivasspor sadece bizden ibaret değil. Bizler yönetim kurulu olarak önümüzdeki dönem aday olacak değerli dostumuz, büyüğümüz, arkadaşımız her kimse o yönetime en iyi şekilde destek olma kararı aldık."

PARALEL YAPI VURGUSU

Olağanüstü bir süreçten geçtiklerini ve ülkedeki paralel yapılanmanın futbolu ele geçirmeye çalıştığını savunan Otyakmaz, şu ifadeleri kullandı:

Sivasspor Mecnun Otyakmaz için ayaklandı

"Belki bugün takımımızın içinde bulunduğu, yönetimimizin başarısız olarak addedilmesi olaylarının başlangıcında 3 Temmuz süreci var. Gerçekten bu 3 Temmuz süreci, daha sonra anlaşıldı ki paralel bir yapılanma tarafından örümcek ağı gibi her tarafa sarılmış ve içinde şöhretin, paranın olduğu bu futbol dünyasını, nasıl ülkemiz ele geçirilmek istenmiş ise futbol da ele geçirilmek istenmiş. Bunun için de önlerinde engel olarak görebildikleri birtakım insanları yasal olarak delil elde edilemeyecek birtakım donelerle suçlayıp, büyük bir kumpasla bizleri de bunun içine dahil edip, hem futbolun hem de Sivasspor'un travma yaşamasına sebebiyet verdiler."

Kulübün bütün evrakları incelenmesine rağmen kendilerine bir iftira atamadıklarını vurgulayan Mecnun Otyakmaz, şunları kaydetti:

Sivasspor olağanüstü kongreye gidiyor


"Çünkü bizim defterlerimiz, kulübümüze giren paranın hepsi bellidir. Neredeyse utanmasalar, başımıza bu işleri açmış olmalarına rağmen defterleri bize teslim ederken teşekkür edeceklerdi. Çünkü hiçbir kulüpte bu kadar düzgün defter yoktu. Kendi stadımızda, kendi taraftarlarımız tarafından böyle bir iftiraya maruz kalmak bizi hepsinden daha çok yaraladı. Bir vazo kırıldığı zaman belki onarabilirsiniz. Ama ne kadar birleştirseniz de o çatlaklar, o kırıklar gözükecektir. Benim kalbim şu an kırılmış vazo gibi. Ne kadar sivil toplum örgütleri bize gitmememiz yönünde baskı yapmaya kalksalar da bu kalp yaralandı. Bu kalbi yapıştırsanız da yaralı artık, bunun böyle bilinmesini istiyorum."

Sivasspor'un ligden düşmesini yıllardır bekleyen insanların olduğunu savunan Otyakmaz, pes etmediklerini ve sonuna kadar mücadele edeceklerini, kulübe daha fazla zarar vermek istemediklerini belirtti.

Ligde hakem hatalarına da maruz kaldıklarını savunan Otyakmaz, "Hakemlerimiz dış etkenlerden çok etkileniyorlar, özellikle büyük takımlara karşı hata yapmaktan çok korkuyorlar." değerlendirmesinde bulundu.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER