MOTOR SPORLARI

Marquez'den Lorenzo açıklaması

Repsol Honda sürücüsü Marc Marquez, Jorge Lorenzo'ya mesaj yolladı!

Marquez'den Lorenzo açıklaması
Tarihin en genç MotoGP şampiyonu Repsol Honda sürücüsü Marc Marquez, 2013 sezonunu ikinci bitiren Jorge Lorenzo ile takım arkadaşı olma fikrinin kendisini rahatsız etmediğini söyledi. 
 

Repsol Honda'nın, MotoGP'deki ilk sezonu olan 2013'te mutlu sona ulaşarak, "tarihin en genç MotoGP şampiyonu" unvanını alan İspanyol pilotu Marquez, ülkesinin Cadena SER radyosundaki bir programa konuk oldu. 20 yaşındaki Marquez, "Lorenzo'nun takıma gelmesine karşı çıkıp çıkmayacağı" sorusuna "Hayır, hem de hiç" yanıtını verdi.

Yalnızca Honda garajının bir parçası olmak istediğini belirten Marquez, "Kim gelirse gelsin, Dani Pedrosa kalsın veya kalmasın tek istediğim burada olmak. Takım arkadaşım her kim olursa olsun, mümkün olduğunca ondan bir şeyler öğrenmeye çalışacağım. Hepsi bu" ifadelerini kullandı.

Marquez, Casey Stoner'ın takımdan ayrılmasıyla Repsol Honda'nın bir numaralı şampiyonluk umudu olarak 2013 sezonuna başlayan takım arkadaşı ve vatandaşı Pedrosa'nın, "bir çaylak tarafından geçildiği için kızgın olup olmadığıyla" ilgili soruya ise "Söylemesi güç ama onun yerinde olsam, bir başka sürücünün gelip şampiyonluğu kazanması hoşuma gitmezdi. İtiraf etmeliyim, biraz rahatsız edici bir durum" dedi.

2013 MotoGP sezonunu ilk dört sırada (1. Marc Marquez, 2. Jorge Lorenzo, 3. Dani Pedrosa, 4. Valentino Rossi) tamamlayan tüm isimlerin sözleşmesinin 2014 sezonunun sonunda biteceğinden, son şampiyon Marquez'e sahip Honda'nın, 2010 ve 2012 şampiyonu Lorenzo ile kadrosunu güçlendirmek istediği öne sürülmüştü.

Yamaha takımının patronu Lin Jarvis, hafta başında yaptığı açıklamada, 2008'den beri birlikte çalıştıkları 26 yaşındaki Lorenzo'nun kontratını uzatma konusunda ısrarlı olduğunu bildirmişti. 

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER