DİĞER HABERLER

Maradona hayatını kaybetti dünya böyle veda etti!

Tüm dünyada adını futbolseverlerin kalbine yazan Arjantin'in efsane ismi Diego Armando Maradona hayatını kaybetti. Maradona'nın kalp krizi nedeniyle hayatını kaybetmesi, dünya medyasında deprem etkisi yarattı.

Maradona hayatını kaybetti dünya böyle veda etti! - Sayfa 1

Beyninde oluşan kan pıhtısı nedeniyle kısa bir süre önce ameliyat olan ve yakın zamanda 60. yaş gününü kutlayan futbolun unutulmaz ismi Diego Armando Maradona kalp krizi sebebiyle dün hayatını kaybetti. Tıpkı futbolun bir diğer efsanesi George Best gibi 25 Kasım Arjantinli efsanenin ölüm günü oldu.

Maradona hayatını kaybetti dünya böyle veda etti! - Sayfa 2

Arjantin basınında çıkan habere göre, Maradona'ya yapılan otopsinin ön raporunda, eski futbolcunun uyurken "kronik kalp yetmezliğine bağlı akut akciğer ödemi" nedeniyle hayatını kaybettiği belirtildi. Maradona'nın ölüm nedeni belli oldu. Otopsinin kesin sonucunun, Maradona'nın vücudunda herhangi bir maddenin olup olmadığını analiz edecek toksikolojik ve histopatolojik testlerin ardından kesinleşeceği açıklandı.

Maradona hayatını kaybetti dünya böyle veda etti! - Sayfa 3

30 Ekim’de 60. doğum gününü kutlayan Maradona ameliyat sonrası sağlıklı bir şekilde evine taburcu edilirken kalbi bu sağlık sorunlarını daha fazla kaldıramadı ve hayatını kaybetti.

Maradona hayatını kaybetti dünya böyle veda etti! - Sayfa 4

Dünyanın gelmiş geçmiş en iyi oyuncularından biri olarak kabul edilen Maradona için Arjantin'de 3 günlük yas ilan edildi.