DÜNYADAN FUTBOL

ManU rakibini devirip rekora imza attı

Premier League'de 36. haftanın dev şampiyonluk mücadelesinde lider Manchester United, takipçisi Chelsea'yi Old Trafford Stadı'nda konuk etti.

ManU rakibini devirip rekora imza attı

Premier League'de 36. haftanın dev şampiyonluk mücadelesinde Chelsea'yi konuk eden Manchester United, rakibini devirip rekora imza attı, şampiyonluğun kapısını ardına kadar araladı. 
 
 
Manchester United [2 - 1] Chelsea
1' [1 - 0] J. Hernandez
23' [2 - 0] N. Vidic
68' [2 - 1] F. Lampard 
 
 
Zorlu mücadeleye golle başlayan ekip ManU oldu. Henüz maçın 36. saniyesinde Park'ın derinlemesine attığı pası Luiz kesemeyince, Cech'le karşı karşıya kalan Hernandez, topu ağlara yolladı ve "Kırmızı Şeytanlar" adeta maça 1-0 önde başladı. Meksikalı golcü ligdeki 13. golüne imza attı.

Golden sonra iki kalede de tehlikeler yaşanırken, 23. dakikada Manchester United farkı 2'ye çıkardı. Giggs'in soldan yaptığı ortada kafayla topu ağlara yollayan Vidic skoru 2-0 yaptı. Sahaya kaptan olarak çıkan Sırp savunmacı ligdeki 5. golüne imza attı.

İlk yarının kalan bölümlerinde çabalar skoru değiştirmedi ve Manchester United soyunma odasına 2-0 önde gitti.

Şampiyonluk umutlarını sürdürmek için goller bulması gereken Chelsea, 68. dakikada Ramires'in yaptığı ortada Lampard ile ağları havalandırdı ve skoru 2-1'e taşıdı. İngiliz yıldız bu sezonki 10. golüne imza attı.

Golden hemen sonra büyük bir tehlike yaratan ManU'da, Hernandez'in pasında topu ağlara göndermek isteyen Rooney'in vuruşunu kayarak çizgiden çıkaran Alex 70. dakikada takımının oyunda kalmasını sağladı.

Son bölümlerde Rooney ile farkı yeniden 2'ye çıkarma şansını kullanamayan ManU, "Maviler" karşısında maçı 2-1 kazandı ve şampiyonluk yolunda oldukça büyük bir adım attı.

Manchester United 36 maç sonunda puanını 76 yaparken, ikinci sıradaki Chelsea ise 70 puanda kaldı. Premier League'de genel averaja bakıldığı için Manchester United'ın mutlu sona ulaşabilmesi için kalan 2 maçtan 1 puan alması gerekecek.

Premier League'de Old Trafford'daki son yenilgisini 3 Nisan 2010'da Chelsea'ye 2-1 kaybederek alan Manchester United, yenilmezlik serisini 20 maça çıkarırken; evinde peş peşe 14. galibiyetini aldı ve bu alanda rekor kırdı.

260. kez bir maçta 2-0 öne geçen ManU, bunların 254'ünü kazanmış oldu. ManU diğer 6 maçta ise berabere kalmıştı. Konuk Chelsea de 2002 yılındaki Charlton galibiyetinden bu yana iki farklı geriye düştüğü bir başka maçı daha kazanamamış oldu.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER