DÜNYADAN FUTBOL

ManU Portsmouth'u farklı geçti

Manchester United, Portsmouth deplasmanında ikinci yarıda bulduğu gollerle rakibini farklı mağlup etti...

ManU Portsmouth'u farklı geçti

Arsenal-Chelsea derbisinin olduğu haftayı iyi değerlendirmek isteyen Manchester United, haftayı Portsmouth deplasmanında geçirdi. İyi bir futbol ortaya koyamayan ManU, 3 penaltının çalındığı maçı , ikinci yarıda bulduğu üç golle 4-1 kazanırken, hattrick yapan Rooney yıldızlaştı.

Hafta içinde menajer değişikliğine giden Portsmouth, Şampiyonlar Ligi'nde Beşiktaş'a yenilerek evindeki 23 maçlık yenilmezlik serisine nokta koyan ManU karşısında maça iyi başladı. Çok iyi fırsatlar yakalayan Pompeys, son vuruşlarda çok beceriksiz olunca öne geçen konuk takım oldu. 22. dakikada Rooney'in düşürülmesi sonucunda kazanılan penaltıyı aynı futbolcu gole çevirdi ve takımını öne geçirdi. Tartışmalı penaltının ardından hakem Mike Dean yine ilginç bir kararla bu kez ev sahibi lehine beyaz noktayı gösterdi. Nedeni tam olarak anlaşılamayan penaltıyı Boateng gole çevirdi ve skora denge geldi.
 
İlk yarı bu skorla sona ererken, ManU ikinci yarıya golle başladı. İlk yarıda etkisiz bir performans ortaya koyan takımının en diri ismi olarak göze çarpan Rooney, 48. dakikada konuk takımı bir kez daha öne geçirdi. Portsmouth, pozisyonları harcamaya devam ederken, Manchester bir penaltı daha kazandı. 54. dakikada Giggs'in kazandığı topla ceza sahasına girdiği anda düşürülmesiyle hakem Dean, 3. kez penaltı noktasına yürüdü. Atışı kullanan Rooney skoru 3-1'e taşıdı.
 
Konuk takım 85. dakikada ikinci yarının başarılı ismi Giggs'in serbest vuruştan attığı golle maçı 4-1 kazandı ve puanını 31'e çıkardı. Kırmızı Şeytanlar artık Arsenal-Chelsea derbisini beklemeye başladı. 
 
Günün diğer maçlarında şu sonuçlar alındı:

Blackburn R. 0 - 0 Stoke C.
Fulham 1 - 1 Bolton W.
Manchester C. 1 - 1 Hull C.
West Ham U. 5 - 3 Burnley
Wigan Athletic 1 - 0 Sunderland

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER