DÜNYADAN FUTBOL

Manchester City bombayı patlatıyor

Manchester City'nin yaz başından beri renklerine bağlamak için çaba sarf ettiği Arjantin'li yıldız Sergio Aguero İngiltere'ye ayak bastı.

Manchester City bombayı patlatıyor

23 yaşındaki yıldız futbolcu, kendine ait Twitter hesabına yaptığı açıklamada, "City'e transferimi tamamlamak için Manchester'e geldim. Herşey yolunda gidiyor. Kısa süre sonra sizlere daha detaylı şeyler söyleyeceğim" dedi.

38 Milyon Pound bedelle Atletico Madrid'den koparak yeni macerasına başlayacak olan Tangocu, Manchester City ile 5 yıllık sözleşme imzalayacak.

Manchester Havaalanı'nda İngiliz kulübün yöneticileri tarafından karşılanan forvet oyuncusunun, sağlık kontrol işlemlerinin ardından düzenlenecek törenle kendini mavi beyazlı renklere bağlaması bekleniyor.

Aguero, 2008'de Real Madrid'den 32.5 Milyon Pound karşılığında City renklerine bağlanan Brezilya'lı Robinho'nun rekorunu geçerek Manchester City kulübünün tarihindeki en pahalı transferi olacak.

Son zamanlarda her transfer döneminde adı Avrupa'nın dev kulüpleriyle anılan Arjantin'li Milli futbolcu, Mayıs ayında kendine ait internet sitesine yaptığı açıklamayla Madrid'de deprem yaratmış ve artık Atletico'dan ayrılma vaktinin geldiğini ve yeni bir sayfa açmaya hazırlandığını söylemişti.

Aguero, Ocak ayında Atletico Madrid'le 2014'e kadar sürecek yeni bir kontrat imzalamış ancak bonservisindeki serbest kalma miktarı 60 Milyon Euro'dan 45 Milyon Euro'ya indirilmişti.

2006 yılında Independiente'den 23 Milyon Euro karşılığında Madrid temsilcisine gelen Aguero, İspanyol ekipteki toplam kariyerinde 101 kez fileleri havalandırmış ve UEFA Avrupa Ligi ile UEFA Süper Kupa şampiyonlukları yaşamıştı.

2011 Copa America'da görev alan Aguero, Arjantin Milli takım formasını toplam 30 defa giymiş ve 13 gol kaydetmişti.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER