YEREL HABER

Malatyaspor'dan büyük tepki

Yeni Malatyaspor Kulübü Başkanı Ertan Mumcu, açıklamalarda bulundu.

Malatyaspor'dan büyük tepki
Yeni Malatyaspor Kulübü Başkanı Ertan Mumcu, Spor Toto 2. Lig play-off yarı finalinde Fethiyespor ile oynadıkları maça ilişkin, "Bunu sadece bir hakem hatası olarak yorumlamak olayı çok hafifletir. Kesinlikle işin içinde bir tertip olduğuna yürekten inanıyoruz" dedi.. 
 
Mumcu, yönetim kurulu üyeleriyle Nurettin Soykan Tesisleri’nde düzenlediği basın toplantısında, "Camia olarak çok üzgünüz. Maalesef 28 Mayıs, Türkiye ve Malatya’nın futbol tarihinde kara bir sayfa, kara bir lekedir " diye konuştu. 

"Sezon başından beri yaşadıkları hakem hatalarının '4’lü çete' tarafından organize edildiğini" ileri süren Mumcu, şu iddialarda bulundu: 
"Bitti denilen maç, hakem Mustafa Aydın ve ekibi tarafından üst üste yapılan hatalarla tamamen aleyhimize çevrildi. Uzatmalarda, Yeni Malatyaspor’un eksik bırakılmasıyla ancak Fethiyespor’un galip geleceği inancıyla takımımız 10 kişi bırakıldı ve bu sonuca mahkum edildi. Türkiye Futbol Federasyonu’nun 'bir maç nasıl tersine çevrilir, bir maçta hakem hataları nasıl fahiş şekilde bu kadar üst mertebeye çıkar ve bir maç nasıl bu kadar satılır' diye defalarca izlemesi gereken ders niteliğinde bir maç oldu. İnşallah bu maçı hakem seminerlerinde gösterirler. Son 1,5 ayda Süper Lig'de 2 defa orta hakemlik yapmış, 3 defa da 4’ncü hakemlik yapmış bir hakem, son 20 dakikada üst üste ve son 2 dakikada da nasıl böyle büyük hatalar yapar, bunu futbol kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. Bunu sadece bir hakem hatası olarak yorumlamak olayı çok hafifletir. Kesinlikle işin içinde bir tertip olduğuna yürekten inanıyoruz ve her kim bu tertibin içindeyse, bu şehrin hakkını her kim yediyse, onların hepsini Allah’a havale ediyorum." 

-"Aydın ve 4 arkadaşını Malatya'da görmek istemiyoruz"- 
Bir yıllık emekleri, hedefleri ve özlemlerinin çalındığını öne süren Mumcu, "Mustafa Aydın ve çetesi kesinlikle maç yönetmemiştir. Sadece bir tertibin, daha önceden alınmış bir kararın maşası olarak sahada görevlerini almışlardır. Maçtan önce eğer psikolojik bir rahatsızlığı yoksa ve sudan başka bir sıvı almışsa onu bilemiyorum. Hakemin göremediği pozisyonlar olabilir ama bu çete öyle bir anlaşmış ki dördüncü ve yan hakemleriyle bizi bu sona mahkum ettiler" diye konuştu. 

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve Merkez Hakem Kurulu yöneticilerine seslenen Mumcu, şunları kaydetti: 
"Orta hakem Mustafa Aydın olmak üzere 4 arkadaşı Malatya’da istenmeyen adam olarak ilan ediyoruz. İster görevli isterse de şahsi olarak bu arkadaşları Malatya’da görmek istemiyoruz. Bundan sonra Malatya’nın futbol serüveninde de yanlışlıkla da olsa herhangi bir görev almalarını reddediyoruz. Malatya şehri 28 Mayıs’ı asla unutmayacaktır. Ben ve yönetim kurulu arkadaşlarımız Malatya adına hakkımızı helal etmiyoruz."  
TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER