SÜPER LİG

Malatyaspor Beşiktaş maçının golleri ve geniş özeti

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'de 22. haftasının açılış maçında deplasmanda Evkur Yeni Malatyaspor'u 2-1 yenerek zirve takibini sürdürdü.

Malatyaspor Beşiktaş maçının golleri ve geniş özeti

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'in 22. haftasının açılış maçında Evkur Yeni Malatyaspor ile deplasmanda 2-1 yenerek 3 puanın sahibi oldu. Siyah-beyazlılar ligde bu sezon ilk kez üst üste üç galibiyet elde ederken Yeni Malatyaspor'un 3 puan hasreti ise dört maça çıktı.

Yeni Malatya Stadı'nda oynanan maçta Beşiktaş'a 3 puanı getiren golleri, 50. dakikada Atiba, 70. dakikada da Adem Ljajic kaydetti.

41. dakikada Malatyaspor'da Lens'e arkadan yaptığı hareket nedeniyle önce sarı kart gören Adem Büyük, VAR izlemesinin ardından hakem Cüneyt Çakır tarafından kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

Bu sonucun ardından Beşiktaş puanını 39'a yükseltirken, Evkur Yeni Malatyaspor ise 34 puanda kaldı.

SAAT: 20:30
HAKEM: Cüneyt Çakır
STAT: Yeni Malatya Stadyumu
YAYIN: beIN SPORTS 1

YENİ MALATYASPOR: 1-2 :BEŞİKTAŞ

VE MAÇ BİTTİ

90. dakika: KAGAWA! Beşiktaş çok etkili geldi. Sağ kanattan Quaresma'nın etkili ortasında kale önünde bomboş kalan Kagawa kafa vuruşunu yaptı, top yandan auta çıktı.

89. dakika: Maçın sonuna en az 4 dakika ilave edildi.

87. dakika: Dışarıya doğru giden topu oyun alanında tutmak isteyen Vida istemeden köşe gönderini kırdı.

86. dakika: Yeni Malatyaspor'un sol kanattan kullandığı köşe vuruşunda Mina'nın Dorukhan'a yaptığı faul sonrası top yeniden Beşiktaş'a geçti.

85. dakika: Topla oynama oranlarında Beşiktaş'ın %66'ya %34'lük üstünlüğü bulunuyor.

83. dakika: Yeni Malatyasporlu oyuncular hem yorgunluk hem de moral bozukluğunun etkisiyle oyundan iyice koptu. 

82. dakika: Beşiktaş oyunu rölantiye aldı. Siyah-beyazlı ekip rakip yarı alanda top çeviriyor.

80. dakika: Maçta son 10 dakikaya giriliyor. Beşiktaş'ın üstünlüğü sürerken Yeni Malatyaspor'da ikinci golün moral bozukluğu devam ediyor.

77. dakika: Savunma arkasına atılan topa Burak Yılmaz hareketlendi, kaleciyi önde gören Burak'ın aşırtma vuruşunda top yandan auta çıktı.

75. dakika: Kagawa'nın nefis pasıyla ceza alanında bomboş topu alan Quaresma geriye doğru çıkardı. Ljajic'in şutunda defanstan dönen topu Burak tamamladı, üstten aut.

73. dakika: Sol kanattan gelişen Yeni Malatyaspor atağında Ömer Şişmanoğlu son çizgiden pasını dışarı doğru çevirdi. Donald'ın ceza yayı üzerinden çektiği şutta top çerçeveyi bulmadı.

71. dakika: GOL sevinci sırasında köşe gönderini tekmeleyen Ljajic sarı kart gördü.

70. dakika: GOL Sol kanattan Caner'in yaptığı ortaya ön direkte şık bir dokunuş yapan Ljajic, Beşiktaş'ı yeniden öne geçirdi: 1-2

68. dakika: Beşiktaş'ta Jeremain Lens yerini Quaresma'ya bıraktı.

65. dakika: GOL Aleksic'in uzun pasında savunmanın da hatasıyla topu önünde bulan Ömer Şişmanoğlu ceza alanı ön çizgisinden bekletmeden vurdu vurdu, yerden giden top Karius'un sağından ağlarla buluştu: 1-1

64. dakika: Burak Yılmaz'ın nefis pasıyla kaleciyle karşı karşıya kalan Lens mutlak golü kaçırdı, Ertaç yine başarılı.

62. dakika: Yeni Malatyaspor takımı kırmızı kartın ardından oldukça dirençsiz bir görüntü sergiliyor. Ev sahibi ekip topu ön alana taşımakta ve orada tutmakta hayli zorlanıyor.

61. dakika: Oyuncu Değişikliği Güven Yalçın Shinji Kagawa

59. dakika: Beşiktaş'ta Teknik Dİrektör Şenol Güneş ısınan futbolcular arasından Kagawa'yı kulübeye çağırdı. Japon yıldız birazdan oyuna girecek.

54. dakika: Uzun topla defans arkasına hareketlenen Ömer Şişmanoğlu için ofsayt bayrağı kalktı.

52. dakika: Sol kanattan hareketlenen Lens'in ortasında Ljajic ceza alanı ön çizgisinden gelişine vurdu, top çerçeveyi bulmadı.

51. dakika: Beşiktaş ikinci yarının başından bu yana çok rahat bir oyun sergiliyor. Yeni Malatyaspor eksik oynamasının da dezavantajıyla rakibine karşı koymakta zorlanıyor.

50. dakika: GOL Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda ön direkteki Gökhan'ın aşırdığı topa kale önünde bomboş kalan Atiba dokundu: 0-1

49. dakika:  Ljajic'in sağ kanattan kullandığı köşe vuruşunda doğrudan kaleye yönelen topu son anda Ertaç çizgiden çıkardı, devamındaki karambolde savunma topu bir kez daha kornere yolladı.

48. dakika: Aleksic'in uzun pasıyla Ömer Şişmanoğlu bir anda savunma arkasına sarktı ancak tehlikeyi sezen Karius ceza sahasını terk edip topu uzaklaştırdı.

47. dakika: Burak Yılmaz'la duvar pası yapan Ljajic ceza alanı sağ çaprazından karşı karşıya pozisyonda sert vurdu, kaleci Ertaç gole izin vermedi.

47. dakika: Beşiktaş ikinci yarıya bir kişi fazla oynamanın da avantajıyla baskılı başladı.

46. dakika: Caner'in nefis pasıyla bir anda kaleciyle karşı karşıya kalan Burak Yılmaz uygun durumda çok kötü vurdu, top kaleci Ertaç'ta kaldı.

Malatya'da ikinci yarı başladı!

Malatya'da ilk yarı sona erdi. Takımlar soyunma odasına golsüz eşitlikle gidiyor.

45 + 1. dakika: 10 kişi kalan Yeni Malatyaspor artık tüm hatlarıyla kapanıyor. Oyun ev sahibi ekibin yarı alanına yıkılmış durumda.

45. dakika: İlk yarının sonuna en az 5 dakika ilave edildi.

44. dakika: Malatya'da 44. dakika şovu yapılıyor. Tribünlerde renkli görüntüler var.

42. dakika: Yeni Malatyaspor'da işler daha zor bir hal aldı. Kaptan Adem Büyük şimdi sahayı terk ediyor.

41. dakika: KIRMIZI KART! Adem Büyük, orta alanda Lens'e yaptığı faul sonrası sarı kart gördü. VAR tavsiyesiyle pozisyonu inceleyen Cüneyt Çakır, kararını kırmızı kart olarak değiştirdi. Yeni Malatyaspor 10 kişi...

40. dakika: Yeni Malatyaspor'da Adem Büyük, Lens'e arkadan yaptığı faul sonrası sarı kart gördü.

38. dakika: ERTAÇ ÇIKARDI! Beşiktaş'ın sağ kanattan kullandığı serbest vuruş sonrası ceza alanı  dışına açılan topa Ljajic vurdu, kaleci Ertaç yattı ve sağına giden topu kornere çeldi.

37. dakika: Burak  Yılmaz sağ kanattan içeri sokulmak istedi. Topu elle kesen Murat Akça sarı kart gördü.

35. dakika: Baskıyı artıran Beşiktaş üst üste net fırsatlar yakalamaya başladı. Yeni Malatyaspor savunması direniyor.

34. dakika: DİREKTEN DIŞARI! Beşiktaş'ın Caner'le sol kanattan kullandığı köşe vuruşunda ön direkteki Dorukhan kafayı vurdu, bombeli bir şekilde kaleye giden top üst direkten dışarı çıktı.

33. dakika: Karşılaşmanın üçte birlik dilimi golsüz eşitlikle geçilirken maçtaki en net pozisyonu az önce Ljajic'le Beşiktaş yakaladı.

32. dakika: Savunmadan gönderilen uzun topa hareketlenen Ömer Şişmanoğlu için ofsayt bayrağı kalktı.

31. dakika: Beşiktaş gole çok yaklaştı. Ceza alanı sağ çaprazında topu alan Burak'ın ortasında kale alanı içinde bomboş kalan Ljajic topu düzeltti, vuruşunu yaptı ancak açıyı iyi kapatan Ertaç mutlak golü önledi. Devamında savunma topu uzaklaştırdı.

30. dakika: Yeni Malatyaspor'da Chebake uzaklardan şansını denedi, top farklı şekilde üstten auta gitti.

27. dakika: Ev sahibi ekipte bu kez Guilherme sağ kanattan ortaladı, ceza alanında hiçbir takım arkadaşı dokunamadı.

25. dakika: Maçın şu ana kadarki bölümünde oyun üstünlüğü sürekli el değiştirdi. Her iki ekip de zaman zaman kontrolü eline alıyor.

24. dakika: Beşiktaş bu anlarda yeniden rakip yarı alana yerleşti. Üst üste kullandığı köşe vuruşlarını iyi değerlendiremeyen siyah-beyazlılar baskıyı sürdürüyor.

22. dakika: Mücadelenin ilk 20 dakikası golsüz eşitlikle geçiliyor. Maça Beşiktaş daha etkili başlasa da bir süredir kontrol tamamen Malatyaspor'a geçti.

19. dakika: Beşiktaş bu anlarda tüm hatlarıyla savunmaya çekildi. Yeni Malatyaspor baskı kuruyor.

17. dakika: Sol kanattan gelişen Yeni Malatyaspor atağında Bülent Cevahir ortaladı, Dorukhan'a çarpan top kornere çıktı. Ev sahibi ekip için duran top şansı.

16. dakika: Aleksic sağ kanattan bir anda topu taşıdı, onun ceza alanına sokulurken ortaladığı topa kale önünde Ömer Şişmanoğlu dokunamadı.

14. dakika: Tempo bu anlarda bir hayli düştü. 

13. dakika: Yeni Malatyaspor kalecisi Ertaç Özbir ayakkabılarını değiştiriyor. Bu sebeple oyun bir kez daha duraklıyor.

11. dakika: Yeni Malatyaspor savunmasının çıkarken kaptırdığı top sonrası Dorukhan, Burak'a bir ara pası yolladı. Savunma arkasına sarkan Burak Yılmaz için ofsayt bayrağı kalktı.

9. dakika: Beşiktaş şimdi savunmada yaptığı hazırlık paslarıyla topu rakip yarı alana taşımaya çalışıyor.

6. dakika: Bu anlarda her iki ekip de karşılıklı top kayıpları nedeniyle organize olmakta zorlanıyor.

5. dakika: Maç öncesi tribünlerde müthiş bir koreografiye imza atan Yeni Malatyasporlu taraftarlar ilk düdükten bu yana da takımlarını coşkuyla destekliyor.

4. dakika: Beşiktaş'ın ön alandaki baskısı sürüyor. Yeni Malatyaspor kendi yarı alanından çıkmakta zorlanıyor.

3. dakika: Maçın hemen başında bir sakatlık daha. Bu kez Yeni Malatyaspor'dan Ömer Şişmanoğlu, Dorukhan'la girdiği ikili mücadele sonrası sakatlık yaşadı. Oyun yine duraklıyor.

1. dakika: Burak Yılmaz pozisyon sonrası ufak bir sakatlık yaşadı. Bir süre duraklayan oyun şimdi yeniden başladı, top Beşiktaş'ta.

İlk düdük çaldı ve maç başladı!

İLK 11'LER

YENİ MALATYASPOR: Ertaç, Bülent, Murat Akça, Mina, Chebake, Murat Yıldırım, Donald, Adem Büyük, Guilherme, Aleksic, Ömer Şişmanoğlu

BEŞİKTAŞ: Karius, Gökhan Gönül, Mirin, Vida, Caner, Atiba, Dorukhan, Lens, Ljajic, Güven, Burak Yılmaz

TREND HABERLER
Yorumlar 1 yorum
TREND HABERLER