GALATASARAY

Mahkeme Galatasaray'a kayyum görevlendirebilir

Spor hukukçusu ve avukat Alpay Köse, Galatasaray Kulübünde idari açıdan ibra edilmeyen Mustafa Cengiz başkanlığındaki yönetim kurulunun 1 ay içinde seçim kararı almaması durumunda sarı-kırmızılı kulübe kayyum atanabileceğini söyledi

Mahkeme Galatasaray'a kayyum görevlendirebilir

Başkan Mustafa Cengiz'in seçime gitmeme ve hukuk mücadelesi verme  kararıyla ilgili AA muhabirine açıklamalarda bulunan Köse, "İbra alamaması  neticesinde Galatasaray Kulübünün bir seçim durumuna girmesi beklenir. Seçimle  alakalı yönetim kurulunun böyle bir karar alması gerekir. Yönetim kurulu, yapılan  oylamada usulsüzlük olduğunu iddia ediyor. Hukuki olarak belli başvuruların  yapılacağını söylüyor. Daha önce Adnan Polat zamanında da böyle bir olay yaşanmış  ve hukuki durum içine girilmişti. Bu durumda yönetim kurulunun seçim kararı  almasını beklememek lazım." diye konuştu.
 
Cengiz başkanlığındaki yönetim kurulunun 1 aylık süreç içinde seçim  kararı almaması durumunda genel kurul üyelerinin mahkemeye gidebileceğini aktaran  Alpay Köse, şu ifadeleri kullandı:
 
"Genel kurula katılmış üyelerden herhangi biri mahkemeye başvurarak  yönetim kurulunun kullanmadığı karar nedeniyle genel kurul yapılmasını talep  edebilir. Mahkeme de bunu haklı görürse genel kurul yapılması için bir karar  verebilir ve bir kayyum görevlendirebilir. Buna karşı Galatasaray Kulübü Yönetim  Kurulu da bir hamlede bulunacaktır. Bu saatten sonra bakılacak konu seçim  yapılmasıyla ilgili herhangi bir başvuruda bulunulup bulunulmayacağı."

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER