DİĞER HABERLER

Luis Aragones kimdir?

İspanya'nın dünyaca ünlü teknik direktörü Luis Aragones, başkent Madrid'de bir hastanede hayata gözlerini yumdu..

Luis Aragones kimdir? - Sayfa 1

Hayatını futbola adayan ve faal olarak 52 yılını futbolun içinde geçiren Aragones, 75 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Luis Aragones kimdir? - Sayfa 2

2008-2009 sezonunda Fenerbahçe'de de görev yapan İspanyol teknik adam Luis Aragones hayatını kaybetti. Hayatını futbola adayan ve faal olarak 52 yılını futbolun içinde geçiren 28 Temmuz 1938 doğumlu Aragones, futbolculuk ve teknik direktörlük kariyeri boyunca kulüp efsaneleri arasına girdiği Atletico Madrid'de birçok kupa zaferi yaşadı.

Luis Aragones kimdir? - Sayfa 3

İspanyolların önemli futbol adamlarından biri olan Aragones, futbolculuk kariyerinde Atletico Madrid ile 3 lig ve 2 İspanya Kupası şampiyonluğu yaşadı. Aragones, 1969-1970 sezonunda ise İspanya'da her yıl en golcü futbolcuya verilen Pichichi Ödülü'ne layık görüldü. Fenerbahçe'de görev yaptığı bir sezon boyunca kupa kaldırma başarısı gösteremeyen Aragones, teknik adamlık kariyerinde Atletico Madrid ile 1 lig, 3 Kral Kupası, 1 Kıtalararası Kupa, 1 İspanya Süper Kupası zaferi yaşadı. İspanyol teknik adam, Barcelona ile 1988'de bir Kral Kupası sevinci daha yaşarken, Atletico Madrid'i 2002 yılında ikinci ligde de şampiyon yaparak La Liga'ya taşıdı.

Luis Aragones kimdir? - Sayfa 4

- Atletico Madrid'de futbolculuk kariyerinin zirvesine çıktı Futbola 1957 yılında Getafe'de başlayan ve forvette görev yapan Luis Aragones, bir sene sonra Real Madrid'e transfer olsa da İspanyol devinde forma şansı bulamadı. Real Madrid'in Recreativo Huelva, Hercules, Ubeda, ve Plus Ultra takımlarına kiraladığı Aragones, 1960'da Real Oviedo'ya imza attı. İlk La Liga deneyimini de bu takımda yaşayan Aragones, bir sene sonra kendisini göstereceği Real Betis takımına transfer oldu. Yıldızı Real Betis'te attığı gollerle parlamaya başlayan Aragones, 26 yaşında Atletico Madrid ile anlaştı.