DÜNYADAN FUTBOL

Londra derbisi tam 8 gole sahne oldu.

Tottenham ile Chelsea arasında oynanan Londra derbisi tam 8 gole sahne oldu.

Londra derbisi tam 8 gole sahne oldu.
Tottenham ile Chelsea arasında oynanan Londra derbisi tam 8 gole sahne oldu. Chelsea, Costa'nın golüyle 1-0 öne geçse de Tottenham'ın 5 golüne engel olamadı ve sahadan 5-3'lük skorla mağlup ayrıldı.

Tottenham 5-3 Chelsea
18’ [0-1]Diego Costa
30’ [1-1]Kane
44’ [2-1]Rose
45’ [3-1]Townsend (pen)
53’ [4-1]Kane
61’ [4-2]Hazard
78' [5-2]Chadli
87' [5-3]Terry

Chelsea 18’de 1-0 öne geçti. Hazard, sağ kanattan çalımlarla ceza sahasına girerken çektiği şut direkten döndü. Oscar seken topu içeri çevirirken Diego Costa da topu boş ağlara yolladı.

Fakat Tottenham yediği golün ardından adeta şahlandı. 30’da Harry Kane, ceza sahası dışından attığı golle takımına beraberliği getirirken 44’te ise bu sefer Rose skoru 2-1’e getirdi.

45’te ise Cahill bir penaltıya sebep olurken topun başına geçen Andres Townsend, Courtois’yı geçti ve durumu 3-1 yaptı.

Devre bu skorla geçilirken Tottenham 53’te farkı üçe çıkardı. Sol kanattan gelişen atakta Kane önce harika bir dönüşle Matic’i ekarte etti sonra da plase bir vuruşla fileleri havalandırdı ve skoru 4-1’e getirdi. 

61'de ise Chelsea'de sahneye Hazard çıktı. Fazio'nun kaptırdığı topta hızlı çıkan Hazard, önce Fabregas ile verkaça girdi ve sonra da sol ayağıyla net bir gol vuruşu çıkararak farkı ikiye indirdi. 

Fakat Tottenham, Chelsea geri dönüşüne izin vermedi. 78'de Kane'in pasında topla buluşan Chadli, vatandaşı Courtois'yı geçerek skoru 5-2 yaptı. 

87'de ise Terry bir gol atsa bu gol yeterli olmadı ve Chelsea sahadan 5-3'lük mağlubiyetle ayrıldı. Mourinho'nun takımları tarihlerinden ikinci kez bir maçta 5 gol yedi. İlkinde Barcelona, Real Madrid'i 5-0 ile geçmişti. 

Chelsea, aldığı bu mağlubiyetle 46 puanda kaldı. Manchester City ile attıkları ve yedikleri eşit durumu gelmelerine haftayı lider kapattılar. Tottenham ise 34 puana yükselerek 5. sıraya yerleşti. 
 
MANCHESTER CİTY-3 SUNDERLAND-2

İlk yarısı golsüz sona eren ve 16 dakika içinde 5 golün atıldığı maçta son şampiyon Manchester City, sahasında Sunderland'i 3-2 mağlup etti. Yaya Toure ile 57. dakikada öne geçen Manchester ekibi, 66. dakikada Jovetic ile farkı ikiye çıkardı. İki dakika sonra Rodwell ile farkı bire indiren konuk ekip, 71. dakikada Johnson'ın penaltı golüyle skorda dengeyi sağladı. Ligde 11 maçtır yenilgi yüzü görmeyen Manchester City, Lampard'ın 73. dakikadaki golüyle karşılaşmayı 3-2 kazandı. Sunderland'in iki golü de daha önce Manchester City forması giyen futbolculardan geldi.

SOUTHAMPTON-2 ARSENAL-0

Puan cetvelinde dört ve beşinci sıralarda yer alan 33 puanlı iki takımdan Southampton, sahasında Arsenal'ı iki golle geçti. Mane'in 34. dakikada attığı golle 1-0'lık üstünlüğü yakalayan Ronald Koeman'ın öğrencileri, 56. dakikada Tadic'in golüyle sahadan 2-0 galip ayrıldı.

STOKE CİTY-1 MANCHESTER UNİTED-1

Manchester United, deplasmanda aldığı beraberliklere Stoke City karşısında bir yenisini ekledi. Son üç haftada, önce Aston Villa, ardından da Tottenham Hotspur deplasmanından bir puanla dönen "Kırmızı Şeytanlar", Stoke City ile de 1-1 berabere kaldı. 2. dakikada Shawcross'un golüyle geriye düşen Manchester ekibine tek puanı getiren golü 26. dakikada Falcao kaydetti.

LİVERPOOL-2 LEİCESTER CİTY-2

Beşiktaş'ın UEFA Avrupa Ligi'ndeki rakibi Liverpool, son 5 maçta, 4 kez galip geldiği, 1 kez de berabere kaldığı Leicester City'i, Anfiled Road Stadı'nda ağırladı. Rakibini yenerek bu sezon ilk kez 3 maçlık bir galibiyet serisi yakalamak isteyen "Kırmızılar", takım kaptanı Steven Gerrard'ın 17 ve 40. dakikada penaltıdan attığı gollerle ilk yarıyı 2-0 önde tamamladı.

Liverpool, Steven Gerrard'ın attığı penaltı golleriyle Premier Lig tarihinde penaltıdan 100 gol atan ilk takım oldu. Chelsea ise 99 penaltı golüyle sıralamada ikinci sırada yer aldı. Ligde 30. penaltı golü kaydeden takım kaptanı Gerrard ise bu alanda penaltıdan ligde 56 gol atan Shearar ve 43 golü bulunan Lampard'ın ardından üçüncü sırada kaldı.

Mücadelenin 58. dakikasında Nugent'in şık golüyle farkı bire indiren, bu golden iki dakika sonra Schlupp ile beraberliği yakalayan Leicester City, kalan yarım saatlik bölümde skorun değişmesine izin vermedi ve iki takım 20. haftayı birer puanla kapattı.

Liverpool'da cezası nedeniyle forma giyemeyen savunma oyuncusu Skrtel'in yerine Kolo Toure görev yaptı. "Kırmızılar"ın pazartesi günü 4-1 kazandığı Swansea City maçında 90 dakika forma giyen Türk asıllı Alman milli futbolcu Emre Can, Leicester City karşısında da 90 dakika sahada kaldı. İtalyan futbolcu Balotelli ise 18 kişilik kadroda yer almadı.

GOLLER VE GOL KRALLIĞI

Gol krallığı yarışında Manchester Cityli Sergio Agüero ve Chelseali Diego Costa 14 golle ilk sırada yer aldı. Bu futbolcuları 12 golle Charlie Austin (Queens Park Rangers), 10 golle Alexis Sanchez (Arsenal), 9 golle de Papiss Cisse (Newcastle United) ve Wilfried Bony (Swansea City) izledi.

Premier Lig'de bugün oynanan maçlarda alınan sonuçlar, puan durumu ve gelecek haftanın programı şöyle:

SONUÇLAR

Tottenham - Chelsea : 5 - 3

Aston Villa - Crystal Palace : 0 - 0

Hull City - Everton : 2 - 0

Liverpool - Leicester City : 2 - 2

Manchester City - Sunderland : 3 - 2

Newcastle United - Burnley : 3 - 3

Queens Park Rangers - Swansea City : 1 - 1

Southampton - Arsenal : 2 - 0

Stoke City - Manchester United : 1 - 1

West Ham United - West Bromwich Albion : 1 - 1   
  
PUAN DURUMU

 
21. HAFTA

10 Ocak Cumartesi:

Sunderland-Liverpool, Burnley-QPR, Chelsea-Newcastle, Everton-Manchester City, Leicester-Aston Villa, Swansea-West Ham, West Bromwich-Hull City ve Crystal Palace-Tottenham. 

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER