DÜNYADAN FUTBOL

Liverpool evinde aslan

Son haftalardaki kötü gidişiyle taraftarını umutsuz bırakan Liverpool, Wolverhampton karşısında ev sahibi olmanın avantajıyla kazanmasını bildi..

Liverpool evinde aslan

Liverpool [2 - 0] Wolverhampton W.
62' [1 - 0] S. Gerrard
70' [2 - 0] Y. Benayoun

Stat
Anfield

Hakem
Andre Marriner

Wolves
Hahnemann, Stearman, Craddock, Berra, Ward, Foley, Henry, Milijas (Dk. 63 Mancienne), Jarvis, Ebanks-Blake (Dk. 67 Iwelumo), Doyle (Dk. 58 Elokobi)
Yedekler: Hennessey, Surman, , Maierhofer, Castillo

Liverpool
Reina, Johnson, Carragher, Agger, Insua, Aquilani (Dk. 85 Pacheco), Lucas, Benayoun (Dk.89 Spearing), Gerrard, Aurelio (Dk. 76 Kuyt), Torres
Yedekler: Cavalieri, Ngog, Darby, Skrtel

Sarı Kartlar
Dk. 48 ve 53 S. Ward

Kırmızı Kart
Dk. 53 S. Ward

Premier Lig’de 19. hafta mücadelesinde, yıllardır süren şampiyonluk özlemini sürdürmesi muhtemel olan Liverpool, Wolverhampton Wanderers’ı evinde ağırladı ve zorlanmasına rağmen kazanmayı bildi.

2008-09 sezonunun tamamında rakiplerine 28 puan veren Liverpool’un, ligde şu ana kadar 27 puan kaybetmesi bu sezonki düşüşünü açıklayan bir istatistik olarak ifade edilebilir. İşlerin bu sezon yolunda gitmediği ve büyük olasılıkla gitmeyeceği taraftar, medya ve tüm dünya tarafından kabul ediliyor. Özellikle geçen hafta lig sonuncusu Portsmouth’a 2 - 0 kaybedilmesi umutları daha da azalttı.

Ancak "Kırmızılar", Anfield Road'daki son 39 lig maçında sadece 2 kez yenilmişti. Ve Liverpool’un kötü tablo içerisindeki bu başarısı sürdü, evde yine 3 puan geldi.

Ligin en az gol atan ikinci takımı olan ancak son 3 maçta kalesinde gol görmemeyi de bilen 19 puanla sın sıralarda yer alan Wolwes ise Liverpool karşısında bu gücünü kullansa da 10 kişi kalmasının ardından dayanamadı ve ligdeki 10. yenilgisini aldı.

Liverpool bu galibiyet ile ligde 30 puana ulaştı ve 7. sıraya yükselmeyi başardı.

:: MAÇTAN DAKİKALAR ::

23. dakikada kazanılan frikikte Milijas’ın sert vuruşunu Reina tokatladı, kornerde ise Doyle kale sahası önünde bomboş durumda yaptığı kafa vuruşunu auta gönderdi.

30. dakikada Gerrard’ın müthiş ara pasında Torres kaleci ile karşı karşıya kaldı ve güzel bir aşırtma ile topu ağlara gönderdi ama yan hakem bu pozisyonda ofsayt bayrağını kaldırdı.

44. dakikada Johnson ceza alanına sağdan girdi ve müsait durumda vurdu ancak kaleci Hahnemann topu çelerek Liverpool’un soyunma odasına önde gitmesini önledi.

50. dakikada Insua’nın pasında ceza yayı dışından kaleyi deneyen Gerrard oldu, ancak Hahnemann köşeden topu çıkarıp mutlak golü önledi.

53. dakikada ilginç bir an yaşandı. Lucas’ın hareketlendiği ve ceza alanına sağdan girmek üzere olduğu anda Ward kendisine faul yaptı. Ancak hakem 48. dakikadan sarı kartlı olan Ward yerine Berra’ya sarı kart çıkardı. Yardımcısı ile konuşup hatasından dönen hakem Andre Marriner, Berra’ya kartını iptal edip Ward’a ikinci sarı kartı gösterip oyundan attı.

62. dakikada Liverpool’un beklediği gol geldi. Insua sol kanatta rakibinden sıyrılıp ceza alanına nefis ortaladı, Gerrard rakiplerinin üstünden kafayı vurup topu ağlara gönderdi ve Anfield Road'u ayağa kaldırdı. Son 7 golünün 5’ini dış sahada atan 505. kez Liverpool forması giyen Gerrard, golünün ardından taraftarıyla büyük bir sevinç yaşadı.

70. dakikada ise Liverpool’u rahatlatan gol geldi. Aurelio’nun soldan ortasını penaltı noktasında defans karşıladı ancak top sağ çapraza açıldı. Benayoun bu noktada topu alıp açısını düzeltip kaleye sert bir şut gönderdi, Henry’e de çarpan top yön değiştirdi ve üst direğin hemen altından ağlara gitti.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER